Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο κολυμβητής που αγνοείτο στη νότια Εύβοια
  • [02] «euobserver.com»: Μέχρι 30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια
  • [03] Αναβάθμιση ελληνικών δομημένων ομολόγων από τον οίκο Moody's
  • [04] Επίθεση των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών
  • [05] «Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά εάν συνεχιστούν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους»
  • [06] «Δεκάδες οι νεκροί της επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή των προσφύγων»

  • [01] Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο κολυμβητής που αγνοείτο στη νότια Εύβοια

    Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού ένας 46χρονος κολυμβητής που αγνοείτο νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή Γιαννίτση στη νότια Εύβοια.

    Ο 46χρονος μεταφέρεται στο Μαραθώνα Αττικής απ΄ όπου θα τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Αττικής.

    [02] «euobserver.com»: Μέχρι 30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια

    «Η ΕΕ θα χορηγήσει 125 εκατ. ευρώ με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη euobserver.com επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής ότι θα διαθέσει μέχρι 30 εκατ. ευρώ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

    Επιπλέον εμπειρογνώμονες των κρατών μελών στον τομέα της γεωργίας θα συναντηθούν ξανά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή για να δουν αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που χρειάζονται βοήθεια από το ταμείο της ΕΕ με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων.

    Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι παραγωγοί μπορούν να αποσύρουν μέχρι το 5% της παραγωγής τους για να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα ή να δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία, σε αντάλλαγμα για την αποζημίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [03] Αναβάθμιση ελληνικών δομημένων ομολόγων από τον οίκο Moody's

    Σε αναβάθμιση 20 χρεογράφων, στην επιβεβαίωση ενός και στην τοποθέτηση ενός ακόμη τίτλου σε "rating watch" για πιθανή αναβάθμιση, από εννέα σειρές ελληνικών δομημένων ομολόγων προχώρησε σήμερα ο οίκος Moody's.

    Η εν λόγω απόφαση ακολουθεί την αναβάθμιση του country ceiling για την Ελλάδα στο Ba3 από B3 και της πιστοληπτικής αξιολόγησης σε Caa1 από Caa3. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moody΄s Investors Service, η υψηλότερη αξιολόγηση για ελληνικά δομημένα χρηματοοικονομικά χρεόγραφα είναι πλέον το Ba3 και σημειώνει παράλληλα ότι η αναβάθμιση του country ceiling της Ελλάδας σε Ba3 αντανακλά τη βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές της χώρας, τη σημαντική βελτίωση στη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας το τελευταίο έτος και το μειωμένο βάρος για την κυβέρνηση από τους τόκους και από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

    [04] Επίθεση των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών

    Oι Κούρδοι μαχητές και οι ιρακινές δυνάμεις, με τη στήριξη του αμερικανικού στρατού που εξαπολύει βομβαρδισμούς, συνεχίζουν σήμερα την επίθεσή τους εναντίον των τζιχαντιστών, αφού ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου φράγματος του Ιράκ.

    Η ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης, στα βόρεια, αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την 9η Ιουνίου, όταν ξεκίνησαν μια αστραπιαία επίθεση κατά την οποία κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλες εκτάσεις του ιρακινού εδάφους.

    [05] «Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά εάν συνεχιστούν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους»

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του παραμένει έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο και θα απαντήσει "δυναμικά" στην περίπτωση που επαναληφθούν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους.

    "Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο (. . .). Ο στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά εάν ξαναρχίσουν οι ρίψεις" ρουκετών, ανέφερε σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν στο Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ, λίγες ώρες προτού να λήξει η πενθήμερη εκεχειρία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου "θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της", δηλαδή "να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια", πρόσθεσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Στο Κάιρο, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές δεν έχουν στη διάθεσή τους παρά μερικές ώρες προκειμένου να συμφωνήσουν, πριν από τα μεσάνυχτα απόψε, για την παράταση της εκεχειρίας που ισχύει στη Γάζα από τις 11 Αυγούστου.

    [06] «Δεκάδες οι νεκροί της επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή των προσφύγων»

    Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν μια οχηματοπομπή που αποτελείτο από λεωφορεία με πρόσφυγες επλήγη από ρουκέτες στην πόλη Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της κυβέρνησης στο Κίεβο.

    Οι ουκρανικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες. Οι αντάρτες διέψευσαν ότι προέβησαν στην επίθεση.

    «Οι αντάρτες περίμεναν την αυτοκινητοπομπή και την κατέστρεψαν εντελώς. Δεν έχουμε καταφέρει να καταμετρήσουμε τα θύματα. . . δεκάδες (άνθρωποι σκοτώθηκαν)» είπε ο Λισένκο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Ωστόσο ο Αντρέι Πουργκίν, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, διέψευσε την κατηγορία της ουκρανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή και με πυραύλους Γκραντ ρωσικής κατασκευής και με αεροσκάφη.

    Ένας άλλος εκπρόσωπος των ανταρτών επίσης διέψευσε πως οι αυτονομιστές ευθύνονται για την επίθεση προκαλώντας το Κίεβο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2014 - 18:30:20 UTC