Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό ηλεκτρολόγο, στο ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης
  • [02] Στο Καρλόβασι Σάμου εντοπίστηκαν 35 μετανάστες
  • [03] Κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις έχουν βυθίσει στο νερό 1.500 χωριά στην Ινδία
  • [04] Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 23 ναυαγοί, στην Ινδονησία
  • [05] Πολλοί τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές από τον σεισμό 6,1 βαθμών στο Ιράν
  • [06] Νέες ταραχές στο Φέργκιουσον
  • [07] «Δύσκολες συζητήσεις» για την Ουκρανία αλλά και «πρόοδος»

  • [01] Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό ηλεκτρολόγο, στο ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

    Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, όπου έχασε την ζωή του ένας 42χρονος ηλεκτρολόγος και εργοδηγός, μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ και πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης. Ο άτυχος 42χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία, αργά χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης σε εκσκαφέα στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης.

    Η σορός του 42χρονου έχει μεταφερθεί για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ το αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης που ενεργεί προανάκριση έχει ζητήσει αυτοψία στον χώρο του ατυχήματος και θα πραγματοποιηθεί από την Επιθεώρηση Μεταλλίων Νοτίου Ελλάδος.

    [02] Στο Καρλόβασι Σάμου εντοπίστηκαν 35 μετανάστες

    Σώοι εντοπίστηκαν 35 παράτυποι μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων στις ακτές, στο Καρλόβασι Σάμου, από στελέχη του λιμενικού σώματος. Οι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο είχαν ζητήσει τη συνδρομή βοήθειας μέσω κινητού τηλεφώνου και ήταν σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου απο τρία παραπλέοντα πλοία.

    [03] Κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις έχουν βυθίσει στο νερό 1.500 χωριά στην Ινδία

    Οι πλημμύρες που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή των Ιμαλαΐων έχουν κατακλύσει σχεδόν 1.500 χωριά στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους και αφήνοντας χιλιάδες άστεγους, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή. Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και πλημμύρες και σε πολλές περιοχές του Νεπάλ, όπου τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Πέμπτη.

    Χιλιάδες άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε χωριά εννέα περιοχών του ινδικού κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, όπου η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη εξ αιτίας και της υπερχείλισης φραγμάτων στο γειτονικό Νεπάλ. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρους στην περιοχή Μπαχράχ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές ενώ άλλοι έξι έχασαν τη ζωή τους όταν η βάρκα τους ανατράπηκε στο υπερχειλισμένο ποταμό Ραπτί.

    [04] Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 23 ναυαγοί, στην Ινδονησία

    Άλλοι οκτώ ξένοι υπήκοοι και πέντε ινδονήσιοι διασώθηκαν σήμερα το πρωί, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο του τουριστικού πλοίου στο οποίο επέβαιναν στο αρχιπέλαγος της ανατολικής Ινδονησίας, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και μέλη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. «Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ήταν σε μια σωστική λέμβο και άλλοι επέπλεαν με τα σωσίβια τους, περίπου 60 μίλια (100 χιλιόμετρα) μακριά από το Σάπε ανατολικά του νησιού της Σουμπάβα», ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Οι επιζώντες του ναυαγίου βρίσκονται τώρα στο Σάπε της Ινδονησίας ανέφεραν οι αξιωματούχοι χωρίς όμως να παράσχουν πληροφορίες για τις εθνικότητες των διασωθέντων.

    Το πλοίο μετέφερε συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων 20 ξένοι, με τους δυο από αυτούς να εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι πρώτοι 10 επιζώντες από το ναυάγιο ήταν τουρίστες από τη Νέα Ζηλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Λομποκ έναν νησιωτικό χώρο κοντά στο περίφημο τουριστικό θέρετρο Μπαλί για να μεταβεί στο νησί Κόμοντο όπου διαβιεί ο πρίφημος «δράκος του Κόμοντο» η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο.

    [05] Πολλοί τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές από τον σεισμό 6,1 βαθμών στο Ιράν

    Πολλοί τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την αραιοκατοικημένη επαρχία Ιλάμ του δυτικού Ιράν, στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 36 χλμ. νοτιο-ανατολικά της πόλης Αμπντανάν.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07.02 τοπική ώρα (05.32 ώρα Ελλάδος) κοντά στην πόλη Μουρ-Μουρί. "Ευτυχώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά ανθρώπινη απώλεια, μόνο πολλοί τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής Ερυθράς Ημισελήνου. Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους εξαιτίας των μικρών σεισμικών δονήσεων που έπλητταν από χθες την περιοχή. Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι 40 τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στην πόλη Αμπντανάν.

    [06] Νέες ταραχές στο Φέργκιουσον

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Φέργκιουσον του Μισούρι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθώς χάος προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) στη μικρή αμερικανική πόλη των κεντρικών ΗΠΑ που συγκλονίζεται από ταραχές από τότε που ένας αστυνομικός σκότωσε έναν αφροαμερικανό έφηβο πριν από οκτώ ημέρες. Η αστυνομία αφού έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών αργά το βράδυ της Κυριακής, κάλεσε το πλήθος που αποτελείτο κυρίως από νέους να διαλυθεί, περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα μεσάνυκτα (06.00 ώρα Ελλάδος).

    Εκατοντάδες διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Ορισμένοι κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας την αστυνομική βία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα. Πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ένδειξη ότι παραδίδονται. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter έδειχναν ταραξίες να σπάνε τις βιτρίνες ενός καταστήματος ταχείας εστίασης McDonald's.

    [07] «Δύσκολες συζητήσεις» για την Ουκρανία αλλά και «πρόοδος»

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε την Κυριακή μετά το πέρας της συνάντησης με τους ομολόγους του από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερώσουν τους ηγέτες των κρατών τους και ενδεχομένως, να συμφωνήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες. «Θα το κάνουμε και αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί τώρα, η πρώτη αναφορά προς τις πρωτεύουσες και τις κυβερνήσεις μας και στη συνέχεια, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της Τρίτης, να συμφωνηθεί η συνέχιση της σημερινής συζήτησης» είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

    «Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάποια θέματα των συζητήσεων», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ μετά από πέντε ώρες συνομιλιών με τον Ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δεν απάντησε στην ερώτηση σε ποια ζητήματα σημειώθηκε πρόοδος. «Ο στόχος παραμένει η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και η πρόληψη μελλοντικών θυμάτων» πρόσθεσε Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2014 - 6:30:21 UTC