Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερα ακόμη άτομα εμπλέκονται στη δολοφονία στο Άστρος
  • [02] Εξάχρονο κοριτσάκι έμεινε μόνο του σε ακυβέρνητο σκάφος
  • [03] Απεβίωσε ο ακαδημαϊκός Μιχαήλ Σακελλαρίου
  • [04] Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στο Μισούρι

  • [01] Τέσσερα ακόμη άτομα εμπλέκονται στη δολοφονία στο Άστρος

    Εξιχνιάστηκε πλήρως από την Ασφάλεια Τρίπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 39χρονου στο 'Αστρος Κυνουρίας, η σωρός του οποίου είχε βρεθεί απανθρακωμένη ανήμερα της Παναγίας, σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στην κοίτη του Τάνου ποταμού.

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος και συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

    Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος κι αδερφός του πατέρα του, η 70χρονη θεία του θύματος και σύζυγος του 71χρονου, καθώς και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος και σύζυγος της αδερφής του θύματος.

    [02] Εξάχρονο κοριτσάκι έμεινε μόνο του σε ακυβέρνητο σκάφος

    Μόνο του σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος παρέμεινε, επί πολλές ώρες, ένα 6χρονο κοριτσάκι, ανοιχτά της Κορώνης, όταν ο 50χρονος πατέρας του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

    Το κοριτσάκι που είναι καλά στη υγεία του, εντοπίστηκε με τη φουσκωτή λέμβο από λουόμενους στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Τριάδας στην Κορώνη, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους και παρελήφθη από τους οικείους του.

    Το πτώμα του 50χρονου βρέθηκε στην περιοχή Περούλια Κορώνης από διερχόμενο σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή.

    [03] Απεβίωσε ο ακαδημαϊκός Μιχαήλ Σακελλαρίου

    Απεβίωσε το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 στην Αθήνα, ο Μιχαήλ Σακελλαρίου, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας από το έτος 1983 και διατελέσας Πρόεδρος της Ακαδημίας, το έτος 1992. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 19/8 και ώρα 10 π.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Μιχαήλ Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Πάτρα στις 14/2/1912. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Σορβόννη και στο College de France. Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1939), Docteur es Lettres (doctorat d? Etat, 1956).

    Δίδαξε στην ιδιωτική εκπαίδευση, εργάσθηκε ως ερευνητής στο Επιστημονικό Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας (CNRS, 1951-1957) και ως διευθυντής Eρευνών στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (1954-1957). Το 1959 εξελέγη τακτικός καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θέση από την οποία απομακρύνθηκε το 1967 από την Δικτατορία και στην οποία επανήλθε το 1974 με την Μεταπολίτευση. Από το 1970 έως το 1975 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Lyon II.

    Οι μελέτες του επικεντρώθηκαν στην αρχαία και νεώτερη ελληνική ιστορία.

    [04] Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στο Μισούρι

    Ένας άνθρωπος δέχθηκε πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον 7 συνελήφθησαν σήμερα καθώς η αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μισούρι συγκρούστηκε με διαδηλωτές όταν επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από ημέρες ταραχών που προκάλεσε ο θάνατος ενός μαύρου εφήβου τον οποίο πυροβόλησε ένας λευκός αστυνομικός.

    Δεκάδες διαδηλωτές, περίπου 200, παρέμειναν στους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 8:00 ώρα Ελλάδας. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να προειδοποιήσουν τους διαδηλωτές να διαλυθούν αμέσως.

    Αστυνομικοί εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ασπίδες στέκονταν ανάμεσα και πάνω στα τεθωρακισμένα οχήματα.

    Ο αξιωματικός Ρον Τζόνσον, ανέφερε ότι ο άνθρωπος που δέχθηκε τα πυρά σε ένα εστιατόριο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δεν έχει αναγνωρίσει το θύμα, ενώ αναφέρεται ότι δεν πυροβολήθηκε από την αστυνομία και ότι ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

    Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς δεν απομακρύνθηκαν από τους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 August 2014 - 14:30:21 UTC