Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απανθρακωμένη σορό σε ΙΧ αυτοκίνητο εντόπισε η Πυροσβεστική
  • [02] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα
  • [03] Λ. Άντορ: Οι Βρυξέλλες θεωρούν «απαραίτητη» την αύξηση των μισθών στη Γερμανία
  • [04] Οι αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος στην Ουκρανία
  • [05] Τουλάχιστον 13 τραυματίες από σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών, στον Ισημερινό
  • [06] Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Αρμπίλ και το φράγμα της Μοσούλης, στο Ιράκ
  • [07] Συνεχίζεται η ένταση στο Μισούρι

  • [01] Απανθρακωμένη σορό σε ΙΧ αυτοκίνητο εντόπισε η Πυροσβεστική

    Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου αγνώστου μέχρι τώρα ατόμου που βρέθηκε απανθρακωμένο σήμερα τα ξημερώματα, μέσα σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στην περιοχή Λεύκα, της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 4.00 τα ξημερώματα για φωτιά σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην διασταύρωση των οδών Αστερίωνος και Ευβοίας. Στο σημείο της πυρκαγιάς έφθασαν δύο οχήματα με πέντε άνδρες, όπου μετά την κατάσβεση της φωτιάς διαπιστώθηκε ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν ένα απανθρακωμένο άτομο. Στην συνέχεια ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, που μετέφερε τη σορό στο νεκροτομείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς εκδηλώθηκε η φωτιά στο αυτοκίνητο, αλλά και να συλλεχθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν τόσο στην ταυτοποίηση του νεκρού ατόμου, όσο και στην αποκάλυψη των αιτίων της πυρκαγιάς.

    [02] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

    Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, για σήμερα Κυριακή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η ΓΓΠΠ, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    Περιφέρεια Αττικής και Νήσων (Δυτική Αττική και Νήσος Κύθηρα),

    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής),

    Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,

    Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου,

    Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,

    Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,

    Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,

    Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας,

    Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Πάτρα, Αίγιο),

    Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (Αμαλιάδα),

    Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [03] Λ. Άντορ: Οι Βρυξέλλες θεωρούν «απαραίτητη» την αύξηση των μισθών στη Γερμανία

    Οι Βρυξέλλες θεωρούν «απαραίτητη» την αύξηση των μισθών στη Γερμανία, καθώς έτσι η χώρα θα βοηθήσει σε πολλαπλά επίπεδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε χθες Σάββατο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη Λάσλο Άντορ. «Είναι πολύ σημαντικό η Γερμανία να πολλαπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις, να τονώσει τη ζήτηση και να μειώσει τα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα, τα οποία ζημιώνουν τους ευρωπαίους εταίρους τους. Προς τούτο, μια αλλαγή της μισθολογικής πολιτικής είναι απαραίτητη, κατά την άποψη της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής», εξήγησε ο Ούγγρος, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή.

    «Η αύξηση των μισθών συνεχίζει να υπολείπεται σε σχέση με την εξέλιξη της παραγωγικότητας» εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στη Γερμανία, επισήμανε κριτικά ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας στη συντηρητική γερμανική εφημερίδα. «Θα ήταν προτιμητέο οι μισθοί να αυξάνονται παράλληλα με την παραγωγικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [04] Οι αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος στην Ουκρανία

    Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών εκόπλων δυνάμεων. «Το MiG-29 καταρρίφθηκε από τους τρομοκράτες νωρίς το πρωί, αφού είχε πραγματοποιήσει την αποστολή του εξουδετερώνοντας μια ομάδα» ανταρτών, είπε ο Λεονίντ Ματιούχιν, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που πραγματοποιεί ο στρατός στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε.

    Στο μεταξύ, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη από τη ΔΕΕΣ η επιθεώρηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, επιβεβαιώνουν όλες οι πλευρές. Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στην περιοχή όπου έχει σταθμεύσει η ρωσική οχηματοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όμως ο έλεγχος του φορτίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ από τη Μόσχα. Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ο Σεργκέι Καραβαΐτσεφ, καθώς και ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων Σεργκέι Αστάχοφ, επιβεβαίωσαν ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε επιθεωρήσεις.

    Τα περίπου 300 ρωσικά φορτηγά είναι σταθμευμένα από την Πέμπτη στην κοινότητα Κάμενσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

    [05] Τουλάχιστον 13 τραυματίες από σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών, στον Ισημερινό

    Νέα σεισμική δόνηση μετρίου μεγέθους 4,1 βαθμών έπληξε την περιοχή της πρωτεύουσας Κουίτο του Ισημερινού όπως μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Άντες. Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος του σεισμού, τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές. Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης του Ισημερινού από τον σεισμό κατέρρευσαν αρκετά κτίρια ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις.

    Ο σεισμός που είχε επίκεντρο περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Κουίτο χαρακτηρίζεται μετασεισμική δόνηση του ισχυρότερου σεισμού που έπληξε την ίδια εστία την περασμένη Τρίτη αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς. Ο σεισμός της περασμένης Τρίτης που είχε μέγεθος 5,1 βαθμών ήταν ο ισχυρότερος που έχει χτυπήσει το Κουίτο για περισσότερο από 20 χρόνια.

    [06] Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Αρμπίλ και το φράγμα της Μοσούλης, στο Ιράκ

    Πολεμικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών επιχείρησαν εννέα αεροπορικές επιδρομές κοντά στο μεγαλύτερο ιρακινό φράγμα, το φράγμα της Μοσούλης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση που καλύπτει τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Στην περιοχή αυτή οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν περιοχές από τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Τα μαχητικά αεροσκάφη καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις νέες επιδρομές κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επτά αυτοκινούμενα πολυβόλα, δύο αυτοκίνητα και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Humvee, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης. «Όλα τα αεροσκάφη εξήλθαν από τους χώρους των επιχειρήσεων με ασφάλεια» συμπληρώνει η ανακοίνωση. Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών που είναι σε εξέλιξη στο Ιράκ και την προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

    [07] Συνεχίζεται η ένταση στο Μισούρι

    Οι αστυνομικοί στο Φέργκιουσον του Μισούρι (ΗΠΑ) εκτόξευσαν κροτίδες καπνού στους λιγοστούς διαδηλωτές που παρέμεναν στους δρόμους της πόλης και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία ενός 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό, την περασμένη εβδομάδα. Οι αστυνομικοί, που επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, από την ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας είχαν παραμείνει στους δρόμους περίπου 150 άνθρωποι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 August 2014 - 8:30:24 UTC