Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ανησυχία για την προέλαση των τζιχαντιστών
  • [02] Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου
  • [03] Επτά νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στη Βραζιλία
  • [04] Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας
  • [05] Το μυστικό που κρύβουν οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης συναρπάζει τους κατοίκους της περιοχής

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ανησυχία για την προέλαση των τζιχαντιστών

    Έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών συγκαλείται ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξεταστούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο Ιράκ, στη Λιβύη και την Ουκρανία. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος με δήλωσή του, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, όπου παρατηρείται η ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών.

    «Εκφράζουμε και πάλι τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» εναντίων των Χριστιανών, των Κούρδων, των Σιιτών και των άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων του Ιράκ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, και πρόσθεσε πως «η κλιμακούμενη αυτή βίαιη και ακραία δράση που στοχεύει στην υπονόμευση της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων στο Ιράκ είναι προφανώς αδιέξοδη και προκαλεί μια νέα τραγωδία».

    [02] Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

    Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2014 ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Το περιστατικό αφορά έναν άνδρα 85 ετών, κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των ετών 2010-2013 και τη διεθνή βιβλιογραφία, έχει ήδη ενημερώσει από τα τέλη της προηγούμενης περιόδου μετάδοσης τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι αναμένεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου και κατά το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα έλεγχου των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια. Επίσης, έχουν ενημερωθεί αντίστοιχα από τις αρχές του καλοκαιριού οι επαγγελματίες υγείας της χώρας για τις κλινικές εκδηλώσεις του ιού του Δυτικού Νείλου και την ανάγκη επιτήρησης των κρουσμάτων.

    [03] Επτά νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στη Βραζιλία

    Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ ακύρωσε όλες τις προεκλογικές υποχρεώσεις της ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εντουάρντο Κάμπος, σε αεροπορικό δυστύχημα.

    Το Εργατικό Κόμμα της Ρουσέφ ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει καμία εκδήλωση για τις επόμενες τρεις ημέρες.

    Το ιδιωτικό τζετ Cessna 560XL συνετρίβη πάνω σε ένα σχολείο, εν μέσω κακοκαιρίας, στην πόλη Σάντος, στα νότια του Σάο Πάουλο, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί. Μαζί με τον Κάμπος, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά επτά άνθρωποι -πέντε επιβάτες και δύο πιλότοι- που είναι όλοι τους νεκροί, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας.

    Ο 49χρονος πατέρας πέντε παιδιών ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Οκτωβρίου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας. Οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν τρίτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πίσω από τη Ρουσέφ και τον Σοσιαλδημοκράτη Έσιο Νέβες.

    [04] Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Εντουάρντο Κάμπος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Σάντος, στα νοτιοανατολικά της χώρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews.

    Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Κάμπος έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί και έπεσε πάνω σε σχολείο "Καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, ξαναπήρε ύψος, επειδή στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Αμέσως μετά, χάθηκε η επαφή μαζί του" ανέφερε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Στο αεροπλάνο επέβαιναν επτά άνθρωποι που είναι όλοι τους νεκροί.

    Μετά τη συντριβή του, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους και η κατεστραμμένη στέγη ενός σπιτιού ενώ φλόγες και καπνοί ξεπηδούν από πολλά σημεία.

    Ο 49χρονος Κάμπος, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο, συγκέντρωνε ποσοστό 10% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές, η επικρατέστερη νικήτρια των οποίων θεωρείται η πρώην σύμμαχός του και απερχόμενη πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ.

    [05] Το μυστικό που κρύβουν οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης συναρπάζει τους κατοίκους της περιοχής

    Το μυστικό που κρύβουν οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης προσπαθούν να βρουν οι αρχαιολόγοι με τους κατοίκους του μικρού χωριού της Μεσολακιάς Σερρών να πλάθουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες, ξεπερνώντας ακόμη και τον Θηβαίο βασιλιά Οιδίποδα. Στο καφενείο του μικρού χωριού η κίνηση είναι πλέον διαρκής και αυξημένη. Η Μεσολακιά, μετά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και τις τελευταίες αρχαιολογικές αποκαλύψεις βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο.Οι τριακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι διπλασιάζονται καθημερινά, με τους επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που προσπαθούν να μάθουν κάτι περισσότερο για το μεγάλο μυστικό που κρύβει ο λόφος του Καστά.

    Ένα λόφο που πρωτοάγγιξε με την αρχαιολογική του σκαπάνη, πριν από πενήντα ολόκληρα χρόνια, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης. Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του, καθώς οι αρχαιολογικές αποκαλύψεις που έφερε στο φως δεν προκάλεσαν ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η πρώην στενή συνεργάτιδά του και νυν προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, από το 2012 συνέχισε τις ανασκαφές στο λόφο Καστά, ακολουθώντας όμως τελείως διαφορετική ανασκαφική πορεία ,καθώς επέλεξε να ξεκινήσει περιμετρικά, στο κάτω μέρος του λόφου και όχι στην κορυφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 2014 - 18:30:22 UTC