Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη παράτυπων μεταναστών νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου
  • [02] Δύο πραγματογνώμονες θα αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου
  • [03] Μέχρι σήμερα τα στοιχεία για αποτίμηση της ζημιάς στα ροδάκινα
  • [04] Επιστροφή πινακίδων από σήμερα
  • [05] Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο σπίτι του νέου πρωθυπουργού του Ιράκ
  • [06] O Καναδάς δωρίζει εμβόλια για τον ιό Έμπολα

  • [01] Σύλληψη παράτυπων μεταναστών νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου

    Στον εντοπισμό και τη σύλληψη έντεκα παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, προχώρησαν χθες βράδυ στελέχη του λιμενικού σώματος, στη διάρκεια περιπολίας με ναυαγοσωστικό σκάφος. Οι μετανάστες κρατούνται στο Αγαθονήσι, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

    [02] Δύο πραγματογνώμονες θα αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου

    Δύο πραγματογνώμονες, που ορίστηκαν από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ειδικότητας Ναυπηγού και Πλοιάρχου, πρόκειται να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού, στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, ο 10χρονος που επέβαινε σε φουσκωτό παιχνίδι σε σχήμα καναπέ που έσερνε ταχύπλοο σκάφος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό. Στην προσπάθεια του ο χειριστής του σκάφους να το εντοπίσει το χτύπησε με την προπέλα και το τραυμάτισε θανάσιμα. Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στη Σύρο για νεκροψία νεκροτομή και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της. Επίσης, το σκάφος με στοιχεία «ΤΟΥΙΤΙ» Τ.Μ. 338 που ενεπλάκη στο θανατηφόρο συμβάν, κατασχέθηκε και φυλάσσεται.

    Χθες, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του ταχύπλοου. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και μόλις ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

    [03] Μέχρι σήμερα τα στοιχεία για αποτίμηση της ζημιάς στα ροδάκινα

    Έως σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να έχουν δοθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της αναμενόμενης παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών, την ηρτημένη/ασυγκόμιστη παραγωγή, την παραγωγή που βρίσκεται σε ψυγεία και τις ποσότητες από επιστροφές.

    Η καταγραφή των στοιχείων αυτών ζητήθηκε με επείγον έγγραφό από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Λάρισας, Φλώρινας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο αντιμετώπισης του προβλήματος που είναι η ακριβής κοστολόγηση των αποζημιώσεων που θα εγκρίνει η ΕΕ για κάθε χώρα, και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος διαβουλεύσεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

    [04] Επιστροφή πινακίδων από σήμερα

    Τις πινακίδες, άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ επιστρέφει από σήμερα, Τετάρτη, η τροχαία, μετά από απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η απόφαση ελήφθη για να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου.

    Η επιστροφή των πινακίδων καθώς και των αδειών, οδήγησης και κυκλοφορίας αφορά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις, καθώς δεν θα επιστρέφονται οι πινακίδες σε περιπτώσεις που έχουν αφαιρεθεί για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, για υπερβολική ταχύτητα, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, για κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

    [05] Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο σπίτι του νέου πρωθυπουργού του Ιράκ

    Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου στη Βαγδάτη κοντά στο σπίτι του νέου πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ανέφεραν δυο πηγές της τοπικής αστυνομίας καθώς και ιρακινά μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με πιθανές ανθρώπινες απώλειες από την επίθεση του βομβιστή αυτοκτονίας. Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι, διορίστηκε σε αυτή τα θέση από τον ιρακινό Πρόεδρο γιατί θεωρείται ως ένας μετριοπαθής σιίτης πολιτικός σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Νούρι αλ-Μαλίκι, που θεωρείται αυταρχικός και με βαθύ θρησκευτικό σιιτικό υπόβαθρο, που για πολλούς οδηγούσε το Ιράκ σε κλίμα πόλωσης και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει την απειλή των σουνιτών εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει στείλει επιπλέον 130 άτομα στρατιωτικό προσωπικό στο Ιράκ, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να βοηθήσει το Ιράκ να αντιμετωπίσει την απειλή που τίθεται από τους σκληροπυρηνικούς αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους. Τέλος, σύσταση προς όλους τους Έλληνες πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράκ απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους «να αποφύγουν να επισκεφτούν τις περιοχές του Βορείου Ιράκ αλλά και όλες τις περιοχές ανά την ιρακινή επικράτεια που λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες».

    [06] O Καναδάς δωρίζει εμβόλια για τον ιό Έμπολα

    Ο Καναδάς θα δωρίσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 800 έως 1.000 δόσεις του εμβολίου κατά του ιού Έμπολα που έχει αναπτυχθεί στα κυβερνητικά εργαστήρια ώστε να χρησιμοποιηθούν στην Αφρική, ανέφερε η Καναδή υπουργός Υγείας Ρόνα Αμπρόουζ την Τρίτη. «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τους διεθνείς εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής προσωπικού της χρηματοδότησης και της πρόσβασης στο πειραματικό εμβόλιο μας» είπε σε σχετική της δήλωση η Αμπρόουζ.

    Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να προσφέρει το εμβόλιο ήρθε μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας νωρίτερα ότι θα ήταν ηθικό να προσφέρουν μη δοκιμασμένα φάρμακα σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Τις τελευταίες ώρες ο Καναδάς ήταν σε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και συζητούσε την πιθανότητα να δοθεί το εμβόλιο αυτό στην Αφρική. Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα, στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.013 ανθρώπους ενώ αρκετές εκατοντάδες είναι τα ύποπτα κρούσματα στη Λιβερία την Γουινέα και το Μαλί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 2014 - 6:30:31 UTC