Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια Αντ. Σαμαρά στον Ρ.Τ. Ερντογάν για την εκλογή του
  • [02] Νεκρός 10χρονος σε θαλάσσιο παιχνίδι
  • [03] «Task force» Υγείας στο Αιγαίο
  • [04] «Πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση για το ρωσικό εμπάργκο»
  • [05] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το ρωσικό εμπάργκο
  • [06] «Στον ΑΠ το ζήτημα των ελέγχων σε σπίτια φορολογουμένων»
  • [07] «Συγκρατημένα απαισιόδοξος» ο Moody's για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας

  • [01] Συγχαρητήρια Αντ. Σαμαρά στον Ρ.Τ. Ερντογάν για την εκλογή του

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των δυο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    [02] Νεκρός 10χρονος σε θαλάσσιο παιχνίδι

    Τραγωδία, με έναν 10χρονο νεκρό, σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, στη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού.

    Ο ανήλικος, που επέβαινε σε θαλάσσιο παιχνίδι με μορφή μπανάνας που τραβούσε ταχύπλοο σκάφος, υπό αδιευκρίνιστη αιτία έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό.

    Ο χειριστής του ταχύπλοου στην προσπάθειά του να γυρίσει για να δει τι συμβαίνει με το άτυχο παιδί, το παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα με την προπέλα του σκάφους.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα δύναμη του λιμεναρχείου Μυκόνου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ συνελήφθη από την οικία λιμενική αρχή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου.

    [03] «Task force» Υγείας στο Αιγαίο

    Tα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο, η έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στον Πειραιά.

    Ο Λ. Γρηγοράκος τόνισε ότι έχουν, ήδη, υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών, που είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους και των επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αν. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήριο Ζώτο και τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση.

    Ακόμα, ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητές του και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι η δημιουργία μιας ομάδας «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, η οποία θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.

    [04] «Πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση για το ρωσικό εμπάργκο»

    Tο πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει να δοθεί και ευρωπαϊκή λύση, σχολίασαν σήμερα το απόγευμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές.

    "Η Ευρώπη επέβαλε το εμπάργκο και η Ευρώπη θα πρέπει να αποζημιώσει Έλληνες και ευρωπαίους παραγωγούς" σημείωναν χαρακτηριστικά τα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη ενώ σχολίασαν ότι αναμένονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το ρωσικό εμπάργκο.

    Τα στελέχη του υπουργείου σχολίασαν ότι στην περίπτωση που δεν επαρκούν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να συμπληρώσει τα ποσά για τις αποζημιώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα ανάψει το πράσινο φως. "Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση" είπαν οι ίδιοι.

    Τις επόμενες ημέρες πάντως, θα ξεκινήσει σε επίπεδο Περιφερειών η καταγραφή των επιπτώσεων από το εμπάργκο για να αποτυπωθεί το οικονομικό μέγεθος της ζημιάς των ελληνικών εξαγωγών. Τέλος, όπως έγινε γνωστό σήμερα, ήδη νοσοκομεία και στρατόπεδα αγοράζουν ποσότητες των προϊόντων που δεν θα απορροφηθούν από τη ρωσική αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το ρωσικό εμπάργκο

    Έκτακτα μέτρα σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να στηρίξει τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών

    «Αισιοδοξία για στήριξη από την Κομισιόν στο θέμα του ρωσικού εμπάργκο»

    [05] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το ρωσικό εμπάργκο

    Διυπουργική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής απαγόρευσης των εισαγωγών προϊόντων από την ΕΕ.

    Μετά το τέλος της, ανακοινώθηκαν τα εξής:

    «Η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη έγκαιρα, ζητώντας την κινητοποίηση της ΕΕ για την προστασία των ελληνικών και, κατ΄ επέκταση, των ευρωπαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία, πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση για το ρωσικό εμπάργκο.

    Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

    Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι, εφόσον χρειαστεί, τα κοινοτικά κονδύλια να ενισχυθούν από νέα εργαλεία και μηχανισμούς, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και συνολικά το πρόβλημα, που έχει προκύψει στην Ελλάδα και τις άλλες παραγωγούς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να συμπληρωθούν από εθνικές δράσεις, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες».

    [06] «Στον ΑΠ το ζήτημα των ελέγχων σε σπίτια φορολογουμένων»

    Σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί.

    [07] «Συγκρατημένα απαισιόδοξος» ο Moody's για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας

    Συγκρατημένα απαισιόδοξος εμφανίζεται ο οίκος αξιολόγησης Moody's σε σημερινό σημείωμά του για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας.

    Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Μοοdy's προβλέπει ότι «το 2014 συνολικά, το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 0,1%, αντί να αυξηθεί κατά 0,5%, όπως υπολογιζόταν ως τώρα».

    Ο λόγος του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της Ιταλίας, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης αυτό, θα αυξηθεί στο 136,4% φέτος πριν μειωθεί στο 135,8% το 2015.

    Όπως γράφει πάντως στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο ΟΟΣΑ αντιθέτως σε σημερινή του εκτίμηση αναφέρει ότι «για την Ιταλία προδιαγράφεται μια θετική περίοδος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 August 2014 - 18:30:35 UTC