Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη Πακιστανός, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 32χρονου από την Γκάμπια
  • [02] Η Θεσσαλία και η Ήπειρος μέσα από τη ματιά του Alfred Philippson
  • [03] Β. Κορκίδης: Ευτελές μέγεθος το όριο των 10.000 ευρώ για την απαλλαγή από ΦΠΑ
  • [04] «Ο Νούρι αλ-Μάλικι πρέπει να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» αποφάνθηκε το δικαστήριο στο Ιράκ
  • [05] Η Αίγυπτος αρνήθηκε την είσοδο στη χώρα σε ανώτερα στελέχη της Human Rights Watch
  • [06] Σε καραντίνα στη Ρουάντα Γερμανός φοιτητής με συμπτώματα του Έμπολα

  • [01] Συνελήφθη Πακιστανός, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 32χρονου από την Γκάμπια

    Ένας 29χρονος Πακιστανός κατηγορείται ως δράστης της δολοφονίας του 32χρονου από την Γκάμπια, στο κέντρο της Λάρισας. Συνελήφθη, χθες το βράδυ, έξω από τη θεσσαλική πόλη, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του φονικού. Στην κατοχή του Πακιστανού κατηγορούμενου βρέθηκε ένα μαχαίρι, μήκους 30 εκατοστών, με το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον άτυχο άνδρα.

    Ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός, χθες το μεσημέρι, στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στο κέντρο της Λάρισας. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων τον βρήκαν πεσμένο στο έδαφος, σε ύπτια θέση, με πολλαπλά χτυπήματα στο λαιμό, το στήθος, την κοιλιακή χώρα κι άλλα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., το κίνητρο της δολοφονίας φέρεται ότι ήταν προσωπικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας.

    [02] Η Θεσσαλία και η Ήπειρος μέσα από τη ματιά του Alfred Philippson

    «Το βραχώδες τοπίο των Μετεώρων αδιαμφισβήτητα ανήκει στα πλέον πρωτόγνωρα και μοναδικά, τα οποία μπορεί να δει κανείς στον κόσμο...». Με αυτόν τον τρόπο, ο διαπρεπής Γερμανοεβραίος γεωγράφος και γεωλόγος Alfred Philippson περιγράφει τα Μετέωρα, όπως τα γνώρισε στα ερευνητικά του ταξίδια, στην Ελλάδα του τέλους του 19ου αιώνα.

    Στο ταξίδι του στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως το τέλος Ιουνίου του 1893 και διήρκεσε 104 ημέρες, ο Philippson περπάτησε σε περιοχές, που είτε μόλις είχαν ενσωματωθεί στο ελληνικό κράτος (Θεσσαλία, πλην περιοχής Ελασσόνας, και μικρό τμήμα της Ηπείρου- μέρη ανατολικά του Αράχθου με την Άρτα), είτε παρέμειναν ακόμη υπό τουρκική κατοχή (μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου), είτε βρίσκονται έως σήμερα εκτός ελληνικής επικράτειας (Βόρειος Ήπειρος). Ο Philippson διέτρεξε κυρίως τα βουνά της Όθρυος, των Αγράφων, των Χασίων, του Ζυγού, της Ηπείρου και της Πίνδου (θεσσαλικής, ηπειρωτικής και αιτωλικής), πραγματοποιώντας πολλές διαδρομές πάνω σε αυτά, ώστε να δει ο ίδιος και να μελετήσει τη μορφολογία και τη σύστασή τους.

    [03] Β. Κορκίδης: Ευτελές μέγεθος το όριο των 10.000 ευρώ για την απαλλαγή από ΦΠΑ

    Το μέτρο της απαλλαγής από το ΦΠΑ αδικείται από το όριο που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο και αδικεί τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που το χρειάζονται, σχολιάζει σε δηλώσεις του για τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα απαραίτητα φορολογικά μέτρα καταλήγουν σε επικοινωνιακά ημίμετρα, σημειώνει ο κ. Κορκίδης και υπογραμμίζει: «η ΕΣΕΕ εκφράζει τις επιφυλάξεις της για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκαν στη Βουλή και άπτονται ζητημάτων ΦΠΑ, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να συνδράμουν περισσότερο, τόσο στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας όσο και στην μερική έστω, αποκατάσταση των όρων εύρυθμης λειτουργίας της».

    Αναφέρει ακόμη ότι για θέματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θέσεις των φορέων εκπροσώπησης του εγχώριου επιχειρείν και υπενθυμίζει ότι η ΕΣΕΕ, ήδη από τον Απρίλιο είχε εκφράσει την ικανοποίησή της αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη, εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου, απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ επιχειρήσεων με πραγματοποιούμενο ετήσιο τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

    [04] «Ο Νούρι αλ-Μάλικι πρέπει να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» αποφάνθηκε το δικαστήριο στο Ιράκ

    Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ιράκ αποφάνθηκε ότι ο σιιτικός συνασπισμός του Νούρι αλ Μάλικι είναι η μεγαλύτερη δύναμη του ιρακινού κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση.

    [05] Η Αίγυπτος αρνήθηκε την είσοδο στη χώρα σε ανώτερα στελέχη της Human Rights Watch

    Οι αρχές της Αιγύπτου αρνήθηκαν για «λόγους ασφαλείας» την είσοδο στη χώρα στον εκτελεστικό διευθυντή της Human Rights Watch και στη διευθύντρια του παραρτήματος της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αφού προηγουμένως τους κράτησαν στο αεροδρόμιο του Καΐρου επί 12 ώρες, είπαν σήμερα δύο μέλη της οργάνωσης. Οι Κένεθ Ροθ και Σάρα Λία Ουίτσον μετέβησαν στο Κάιρο για να λάβουν μέρος στη σύνταξη έκθεσης η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο Τρίτη σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας τον περασμένο χρόνο ύστερα από την ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον τότε αρχηγό του στρατού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

    Η Human Rights Watch είναι μία από τις πολλές διεθνείς και αιγυπτιακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευρεία και αυξανόμενη καταστολή κατά των διαφωνούντων από τις αρχές μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό τον Ιούλιο του 2013.

    [06] Σε καραντίνα στη Ρουάντα Γερμανός φοιτητής με συμπτώματα του Έμπολα

    Οι αρχές της Ρουάντα ανακοίνωσαν ότι Γερμανός φοιτητής νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Κιγκάλι παρουσιάζοντας συμπτώματα του Έμπολα.Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μετά από 48 ώρες. Σύμφωνα με tweet της Ανιές Μπιναγουάχο, της υπουργού Υγείας της χώρας, ο ασθενής, ένας Γερμανός φοιτητής που παρουσίαζε πυρετό και έχει προσβληθεί από ελονοσία, είχε περάσει πολλές ημέρες στη Λιβερία πριν επιστρέψει στη Ρουάντα. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Εμπολα στη Ρουάντα , από το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική στις αρχές του έτους.

    Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 932 ανθρώπων επί 1.700 κρουσμάτων από την αρχή του έτους σε τέσσερις χώρες της δυτικής Αφρικής, αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 August 2014 - 8:30:32 UTC