Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κείμενο της Π. Ρούπα σε ιστοσελίδα για τη σύλληψη Ν. Μαζιώτη
  • [02] Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ
  • [03] Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους

  • [01] Κείμενο της Π. Ρούπα σε ιστοσελίδα για τη σύλληψη Ν. Μαζιώτη

    Στη σύλληψη του συντρόφου της, Νίκου Μαζιώτη, αναφέρεται η Πόλα Ρούπα, σε κείμενό της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia. Η Ρούπα υποστηρίζει ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν «τυχαίο συμβάν» και διαψεύδει τις πληροφορίες ότι είχε εντοπιστεί και παρακολουθούνταν κάποιες μέρες πριν.

    Σε σχέση με την καταδίωξη στο Μοναστηράκι, υπεραμύνεται των χειρισμών του συντρόφου της, λέγοντας ότι «έπρεπε να αμυνθεί». Ανάμεσα σε άλλα γράφει χαρακτηριστικά: «Ποιος επέλεξε το σημείο της μάχης αυτής; Ποιος ξεκίνησε την καταδίωξη; Μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί;... Γιατί το διακύβευμα για αυτούς ήταν μεγάλης πολιτικής σημασίας και διόλου δεν τους ενδιέφερε αν η επιχείρηση γινόταν ανάμεσα σε δεκάδες κόσμου, ακόμα και αν σκοτωνόταν κάποιος». Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ξεκαθαρίζει: «Όσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν... Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι».

    [02] Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ

    Νέα εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων με διορθώσεις στις παραμέτρους υπολογισμού του θα γίνει για τους 4.000 ιδιοκτήτες οικοπέδων σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος στους οποίους προέκυψαν μεγάλες επιβαρύνσεις από την πρώτη εκκαθάριση.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα είναι έτοιμα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου ως το τέλος του μήνα αυτού. Αυτό ισχύει για όλους τους φορολογούμενους μετά και τις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, με βάση τις οποίες η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου μετατίθεται κατά ένα μήνα, για τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει από τη πρώτη εκκαθάριση.

    Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος και οφείλεται στις παραμέτρους που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την πρώτη εκκαθάριση. Στις περιοχές αυτές -όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- θα γίνει νέα εκκαθάριση με βάση τις περυσινές τιμές οικοπέδων οι οποίες είχαν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του ΦΑΠ.

    Εκτός από την παράταση της πρώτης δόσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατεθούν κατά έναν μήνα όλες οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου, ενδεχομένως και να αυξηθεί ο αριθμός τους προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή τους.

    [03] Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεμβαίνουν στρατιωτικά στο Ιράκ, για πρώτη φορά από το 2011 και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, βομβαρδίζοντας θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που απειλούν πλέον το ιρακινό Κουρδιστάν και χιλιάδες Ιρακινούς, χριστιανούς και μέλη της μειονότητας των Γεζίντι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, δύο βομβαρδιστικά έπληξαν χθες το μεσημέρι κινητή μονάδα πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους που έβαλλε κατά των κουρδικών δυνάμεων στο Αρμπίλ. Λίγες ώρες αργότερα, νέες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν "τρομοκράτες" και στην συνέχεια στρατιωτική φάλαγγα και θέσεις όλμων κοντά στο Αρμπίλ. Παράλληλα, oι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε νέες ρίψεις τροφίμων και νερού στην ορεινή ζώνη όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Ιρακινοί καταδιωγμένοι από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

    Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα- κατηγορηματικά αντίθετου στην εισβολή στο Ιράκ το 2003- είναι απολύτως κατοχυρωμένη νομικά , αφού τα στρατιωτικά πλήγματα πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί χρονικό όριο για την αμερικανική αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, αλλά επάνελαβε ότι οι ΗΠΑ αποκλείουν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων και την εμπλοκή σε μία παρατεταμένη πολεμική σύρραξη.

    Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν κατά το τελευταίο διάστημα πόλεις που κατείχαν οι δυνάμεις των Πεσμεργκά, υποχρεώνοντας δεκάδες χιλιάδες αμάχους να καταφύγουν στις ορεινές ζώνες του βορείου Ιράκ. Παρά τη διαμάχη στην οποία βρίσκονται τους τελευταίους πολλούς μήνες η ιρακινή κυβέρνηση και η ηγεσία του ιρακινού Κουρδιστάν, ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ απέστειλε χθες στο Αρμπίλ αεροσκάφος που μετέφερε πολεμοφόδια για τις κουρδικές δυνάμεις. Προηγουμένως, έδωσε εντολή στην ιρακινή αεροπορία να υποστηρίξει τους κούρδους μαχητές κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους. Ο αρχηγός του ιρακινού στρατού Μπαμπάκερ Ζεμπάρι δήλωσε χθες ότι η αμερικανική αεροπορική εκστρατεία στο βόρειο Ιράκ θα επιτρέψει γρήγορα "τεράστιες αλλαγές" επί του πεδίου.

    Παράλληλα, ο ΟΗΕ αναζητεί τρόπους για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου για την απομάκρυνση των πολιτών που απειλούνται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Γαλλία δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αρωγή των πληθυμσών που απειλούνται από τις ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ρίψεις προμηθειών κατά το επόμενο 48ωρο.

    Κατά την τελευταία τους επίθεση, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους κατέλαβαν το Καρακός, την μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ, καθώς και το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο φράγμα της χώρας, που ελέγχει την τροφοδοσία σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ολόκληρης της περιοχή. Από την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πόλεις και τα χωριά τους καταδιωγμένοι από τους τζιχαντιστές, που βρίσκονται πλέον σε απόσταση λίγων δεκάδων χιλιομέτρων από το Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 August 2014 - 8:30:21 UTC