Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Άγιον Όρος ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Ανήσυχοι οι παραγωγοί της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο
  • [03] Στην κυκλοφορία δόθηκε τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών
  • [04] Τ. Μπεν-Χάιμ: Το Ισραήλ στην ειρήνη θα απαντήσει με ειρήνη
  • [05] Ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης
  • [06] Ακατάληπτες οι συνομιλίες των πιλότων στο μαύρο κουτί του MD-83 που συνετρίβη στο Μαλί

  • [01] Στο Άγιον Όρος ο Αλ. Τσίπρας

    Τη σημασία, τη μοναδικότητα και τη διεθνή ακτινοβολία του Αγίου Όρους υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο σύντομο χαιρετισμό προς τους αγιορείτες πατέρες, που τον υποδέχθηκαν στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία της Αθωνικής Πολιτείας και στην αντιφώνηση του μεταξύ άλλων σημείωσε:

    «Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το 'Αγιο Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο 'Αγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά».

    Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται από το μεσημέρι στο 'Αγιον Όρος στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην μοναστική πολιτεία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας.

    [02] Ανήσυχοι οι παραγωγοί της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο

    «Πάγωσαν» ήδη, εξαιτίας του διατάγματος Πούτιν, οι φορτώσεις νωπών φρούτων από την Ημαθία και την Πέλλα, με προορισμό τη Ρωσία, με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι ροδάκινων να μένουν στα ψυγεία των συνεταιρισμών, οι τιμές πώλησης να ακολουθούν πορεία ελεύθερης πτώσης και οι παραγωγοί να είναι σε απόγνωση, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποί τους. Το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου προβλέπει την «απαγόρευση ή περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων από χώρες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, εξαιτίας των γεγονότων στην Κριμαία.

    Η σημερινή σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Εξωτερικών έληξε με μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας, ότι τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα θα πέσουν στα ?μαλακά?. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει οργανωμένη εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ συνολικά και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά μόνο διμερείς συμφωνίες με τα κράτη-μέλη, αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας για την Ελλάδα, εάν τελεσφορήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, παραγωγικοί φορείς και αγρότες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εφησυχάσει στιγμή, καθώς εάν το ρωσικό εμπάργκο ισχύσει, η επίπτωση στο ελληνικό ΑΕΠ θα είναι καταστροφική. Εν αναμονή των εξελίξεων, στη Μόσχα βρίσκονται ήδη αντιπροσωπείες παραγωγών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν με τη ρωσική κυβέρνηση την αναπλήρωση των ποσοτήτων φρούτων, που δεν θα εισάγονται πια από τα κράτη-μέλη της Ένωσης, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος οριστικής απώλειας της ρωσικής αγοράς. Όπως αναφέρουν εξαγωγείς και παραγωγοί, αν τελικά το εμπάργκο ισχύσει, οι Βρυξέλλες θα πρέπει οπωσδήποτε να καταβάλλουν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

    [03] Στην κυκλοφορία δόθηκε τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών

    Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το πρωί, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πρώτο τμήμα του νέου κλάδου του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Πάτρα, μήκους περίπου 7 χλμ. από τον νέο, πλήρως ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό.

    Πρόκειται για το τμήμα, που μελλοντικά θα αποτελεί τον δεξιό κλάδο κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου (προς Πάτρα) και θα λειτουργήσει προσωρινά με τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Κόρινθο).

    Σήμερα ξεκινά και η κατασκευή του αριστερού κλάδου (προς Αθήνα), έργο που θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες.

    [04] Τ. Μπεν-Χάιμ: Το Ισραήλ στην ειρήνη θα απαντήσει με ειρήνη

    Την αισιοδοξία της, ότι η εκεχειρία στη Γάζα θα επεκταθεί και τη διαβεβαίωση ότι το Ισραήλ «στην ειρήνη θα απαντήσει με ειρήνη» εκφράζει η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, Τάμι Μπεν-Χάιμ, σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνει ότι το Ισραήλ δεν επιτέθηκε πρώτο, αλλά «απάντησε στις ρουκέτες που δέχθηκε, προκειμένου να υπερασπίσει τους πολίτες του» και κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποίησε τον λαό της ως «ανθρώπινη ασπίδα». Την κατηγορεί, επίσης, ότι επενδύει στις «σήραγγες της τρομοκρατίας», οι οποίες αποτελούν το «νέο στρατηγικό της όπλο». Η ισραηλινή διπλωμάτης υπογραμμίζει ότι η Χαμάς, που έχει «διακηρυγμένο στόχο στην καταστροφή του Ισραήλ» πρέπει να αφοπλιστεί.

    [05] Ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

    Όλες οι πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που διακινεί, ακυρώθηκαν λόγω της καταιγίδας που πλήττει από το απόγευμα σήμερα την πόλη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας ελέγχου των αεροδρομίων.

    Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πότε θα ξανανοίξει το αεροδρόμιο για να επαναληφθούν οι πτήσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] Ακατάληπτες οι συνομιλίες των πιλότων στο μαύρο κουτί του MD-83 που συνετρίβη στο Μαλί

    Οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στον Αποτυπωτή ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) του αεροσκάφους της Air Alg?rie που συνετρίβη τον περασμένο μήνα στο βόρειο Μαλί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 116 επιβαίνοντες σε αυτό είναι ακατάληπτες, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γάλλοι ειδικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα. Το McDonnell Douglas-83, που κατευθυνόταν στην Αλγερία, κατέπεσε στις 24 Ιουλίου στα νότια της πόλης Γκόσι του Μαλί, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

    Οι εμπειρογνώμονες στο Παρίσι εξετάζουν τα δύο μαύρα κουτιά που βρέθηκαν στα συντρίμμια, όμως δεν κατάφεραν να εξάγουν πληροφορίες από το ένα από αυτά, όπως είπε ο Ρεμί Ζουτί, ο πρόεδρος της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων. Ο αποτυπωτής του αεροσκάφους ήταν εφοδιασμένος με μαγνητική ταινία εγγραφής, ήταν δηλαδή παλαιότερης τεχνολογίας σε σύγκριση με τα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα αεροπλάνα. Σε ορισμένα σημεία η ταινία είχε κοπεί και χρειάστηκε να επιδιορθωθεί, όμως και πάλι οι συνομιλίες των πιλότων δεν ακούγονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2014 - 16:30:25 UTC