Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κρίση στη Γάζα στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου
  • [02] Τουλάχιστον 47 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
  • [03] «Το Ισραήλ συμφωνεί να παραταθεί η εκεχειρία στη Γάζα»
  • [04] Παράταση για την αδειοδότηση των θεάτρων

  • [01] Η κρίση στη Γάζα στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

    Τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας συζήτησε σε τηλεφωνική συνομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ΕξωτερικώνΕυάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για εκεχειρία και υπογράμμισε την ανάγκη για μια μόνιμη εκεχειρία, προκειμένου να τερματισθεί η αιματοχυσία και η δραματική ανθρωπιστική κρίση.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών και εξέτασαν τις εν προκειμένω δυνατότητες συνεισφοράς τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

    Σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη εξέτασαν πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα για τη σταθεροποίηση της χώρας και την αποφυγή μίας νέας ανθρωπιστικής κρίσης που θα μπορούσε να ενισχύσει τις ροές προσφύγων και να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.

    [02] Τουλάχιστον 47 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

    Τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα στη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο 47 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές. Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, στη βόρεια Βαγδάτη, ενώ μία ακόμη κοντά σε μια αγορά στη συνοικία Ουρ, λίγο πιο βόρεια. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους και απειλούν να φτάσουν ως την ιρακινή πρωτεύουσα, έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη. Οι σουνίτες εξτρεμιστές πιστεύουν ότι οι σιίτες είναι άπιστοι που τους αξίζει να πεθάνουν.

    [03] «Το Ισραήλ συμφωνεί να παραταθεί η εκεχειρία στη Γάζα»

    Το Ισραήλ συμφώνησε υπό όρους να παραταθεί η εκεχειρία η οποία τερμάτισε έναν μήνα εχθροπραξιών στη Γάζα και πέραν της προθεσμίας της Παρασκευής, δήλωσε σήμερα Iσραηλινός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο αξιωματούχος αυτός δεν είπε για πόσο συμφώνησε το Ισραήλ να παρατείνει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι: «το Ισραήλ εξέφρασε την ετοιμότητά του να παρατείνει την εκεχειρία υπό τους τρέχοντες όρους της», αναφερόμενος στη συμφωνία για την οποία διαμεσολάβησε η Αίγυπτος και ετέθη σε εφαρμογή χθες Τρίτη. Η Χαμάς, εκπρόσωπος της οποίας ερωτήθηκε σχετικά, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

    [04] Παράταση για την αδειοδότηση των θεάτρων

    Αποφεύγεται ο κίνδυνος να κλείσουν περισσότερα από 150 θέατρα με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ψηφίστηκε από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

    Συγκεκριμένα, παρατείνεται μέχρι την 9η Ιανουαρίου του 2015 η προθεσμία για τη λήψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας και για την υποβολή αίτησης για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των χώρων θεατρικών και άλλων οπτικοακουστικών παραστάσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του ν. 4229/2010, δίνονταν στους ιδιοκτήτες ή στους μισθωτές χώρων θεατρικών και άλλων οπτικοακουστικών παραστάσεων χρονικό διάστημα 6 μηνών -έως τις 9 Ιουλίου- προκειμένου να λάβουν προσωρινό ή οριστικό πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να υποβάλουν αίτηση για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου. Στην πράξη το χρονικό αυτό διάστημα κρίθηκε ανεπαρκές λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα δεκάδες θεατρικοί χώροι, κυρίως στην Αθήνα, να απειλούνται εκ νέου με σφράγιση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2014 - 20:30:22 UTC