Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Σταμάτης: Η εκλογή Προέδρου θα κριθεί στο κοινοβούλιο, εν ανάγκη και στην τρίτη ψηφοφορία
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Να επανέλθουν οι αξίες γης στα περυσινά επίπεδα
  • [03] Νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους σχολικούς φύλακες
  • [04] Η τοποθέτηση δημόσιων υπάλληλων στη χαμηλότερη βαθμολογική κλίμακα δεν συνδέεται με απολύσεις, διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [05] Νέα προγράμματα για 145.000 ανέργους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
  • [06] Συνελήφθη επ' αυτοφώρω εμπρηστής στην Κεφαλονιά
  • [07] Γκ. Χαρδούβελης: Θα «θεραπευτούν» τα προβλήματα, που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ
  • [08] Η Ιαπωνία τίμησε την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

  • [01] Δημ. Σταμάτης: Η εκλογή Προέδρου θα κριθεί στο κοινοβούλιο, εν ανάγκη και στην τρίτη ψηφοφορία

    Αποφασισμένη να εξαντλήσει όλες τις πρόνοιες του Συντάγματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμη και αν χρειαστεί να φτάσει έως και την προβλεπόμενη τρίτη ψηφοφορία, δήλωσε η κυβέρνηση πριν από λίγο στη Βουλή.

    Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στη σφοδρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και στη δήλωσή του ότι ο βίος της κυβέρνησης φτάνει στο τέλος της είπε: «Η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια. Το μόνο που μπορεί να την εμποδίσει είναι η αδυναμία να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Εμείς θα κινηθούμε απολύτως θεσμικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το συνταγματικό έθιμο. Με σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα, που σήμερα εκπροσωπούν τους θεσμούς. Δεν είναι σεβασμός να ζητάμε πρόωρη ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι προσβολή και στον θεσμό και στο πρόσωπο. Και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό έπρεπε να το προσέξει ιδιαίτερα. Εμείς θα εξαντλήσουμε και θα κινηθούμε μέσα στους ρυθμούς, που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Και το θέμα της εκλογής θα κριθεί εδώ στο κοινοβούλιο. Εν ανάγκη και στην τρίτη ψηφοφορία. Μακάρι να σας πείσουμε να τελειώνουμε με την πρώτη».

    Είχε προηγηθεί η εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι ο βίος της κυβέρνησης τελειώνει και έρχεται η κυβέρνηση της Αριστεράς με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία με τη στήριξη των δημοκρατικών πολιτών και των κινημάτων, με τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς» και «όσο και αν η σημερινή κυβέρνηση ξηλώνει το πουλόβερ της δημοκρατίας και των μεταπολιτευτικών κατακτήσεων δεν θα συνεχίσει για πολύ. Το πλήρωμα του χρόνου για την κυβέρνηση πλησιάζει».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Να επανέλθουν οι αξίες γης στα περυσινά επίπεδα

    Η κυβέρνηση εργάζεται για το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα περυσινά επίπεδα.

    Τη δέσμευση ότι θα θεραπευθούν τα προβλήματα, που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ, και ότι «θα δουλέψουμε πολύ για να βοηθήσουμε τους πολίτες», ανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Θα «θεραπευτούν» τα προβλήματα, που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ

    [03] Νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους σχολικούς φύλακες

    Το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, ρυθμίζει, με τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μαζί με τους συναρμόδιους, υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

    Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και πέντε χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου τους. Επιπλέον, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καταβληθούν από τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζεται, ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή, να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

    [04] Η τοποθέτηση δημόσιων υπάλληλων στη χαμηλότερη βαθμολογική κλίμακα δεν συνδέεται με απολύσεις, διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Την κατηγορητική διαβεβαίωση ότι η τοποθέτηση δημόσιων υπάλληλων στη χαμηλότερη βαθμολογική κλίμακα δεν συνδέεται με απολύσεις, με διαθεσιμότητα και με ενδεχόμενες μισθολογικές μειώσεις, παρείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εισηγούμενος την τροπολογία για τον μηχανισμό αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το 2013. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως κατατέθηκαν συμπληρωματικές διατάξεις, οι οποίες δεν αλλάζουν τον πυρήνα του μηχανισμού. Όπως είπε, διατηρούνται οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις τις οποίες -προσέθεσε- η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται όχι σαν εργαλείο τιμωρίας, αλλά ως εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλλιεργούσαν κλίμα ότι «χρειαζόμαστε την υποχρεωτική ποσόστωση προκειμένου να αναζητήσουμε επιπρόσθετες δεξαμενές απολύσεων», σημειώνοντας πως αυτό δεν υπάρχει προφανώς στις προθέσεις του υπουργείου, όπως και δεν υπάρχει πουθενά συμπληρωματικός στόχος υποχρεωτικών απολύσεων πέραν του 2014. «Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος να ανακαλύψουμε περισσότερες κατηγορίες προς απόλυση δημόσιων υπαλλήλων, όταν δεν υπάρχει κανείς τέτοιος δεσμευτικός στόχος για την ελληνική κυβέρνηση», είπε και διευκρίνισε: «Αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε με το εργαλείο αυτό αξιολόγησης ("μεταβατικό" επανέλαβε ο υπουργός) είναι να εμπεδώσουμε επιτέλους μια κουλτούρα αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση και να απαντήσουμε στην πράξη στον απαράδεκτο εξισωτισμό ο οποίος επικράτησε».

    [05] Νέα προγράμματα για 145.000 ανέργους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

    Προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθούν σε νεοπροσλαμβανόμενους και σε μακροχρόνια άνεργους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι όλοι αυτοί θα ενισχυθούν «με προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά κυρίως ταμεία, από το ΕΣΠΑ, και που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την κατ' εξαίρεσιν έγκρισή τους από τώρα. Εξακόσια εκατομμύρια μάλιστα από το νέο ΕΣΠΑ μπορούν να εκταμιευθούν, να μας δοθούν εντός του έτους, του 2014. Ειδικά για την κατάρτιση και την πρώτη επαφή με την εργασία σε 145 χιλιάδες νέους, αλλά και μακροχρόνια άνεργους».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι:

    - Η πρώτη σχετική προκήρυξη βγήκε μόλις προχθές και θα αφορά σε 30.000 ανέργους 25-29 ετών, με προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα.

    -Μέσα στον Αύγουστο θα προκηρυχθούν επίσης θέσεις για 12.000 ανέργους 18 ως 24 ετών και

    -Μέσα στον Σεπτέμβριο ένα ειδικό πρόγραμμά για 8.000 ανέργους, 18 ως 29 ετών, ειδικά για τον δυναμικό τομέα του Τουρισμού. Μέρος απ? αυτούς μάλιστα για τον χειμερινό Τουρισμό και τον Τουρισμό πόλεων.

    Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν κατάρτιση 80 ωρών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ανθρώπους που, κατά κανόνα, δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Περιλαμβάνεται ακόμα πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 450 ωρών μέσα σε ένα διάστημα μέχρι έξι μήνες,καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των δικαιούχων.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: «Το 20% των νέων που προσλαμβάνονται με προγράμματα επιδοτούμενα παραμένουν στις θέσεις εργασίας και μετά τη λήξη τους».

    [06] Συνελήφθη επ' αυτοφώρω εμπρηστής στην Κεφαλονιά

    Ένας 31χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην περιοχή του Ηλίου Προνών, την ώρα που είχε ανάψει τρείς εστίες φωτιάς σε δασική περιοχή.

    Τον δράστη εντόπισαν εθελοντές ομάδας πυροπροστασίας, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή για να σβήσουν τα τρία μέτωπα. Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ κατά την προανάκριση παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πυροδότησε τις τρεις φωτιές, αλλά δεν ανάφερε τα κίνητρα του.

    [07] Γκ. Χαρδούβελης: Θα «θεραπευτούν» τα προβλήματα, που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ

    Τη δέσμευση ότι θα θεραπευθούν τα προβλήματα, που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ, και ότι «θα δουλέψουμε πολύ για να βοηθήσουμε τους πολίτες», ανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

    Ο κ. Χαρδούβελης, σε σύντομη παρέμβασή του, μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στο ζήτημα - το οποίο, άλλωστε, τέθηκε από βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής- παραδεχόμενος αρχικώς ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος, που, επειδή δεν βασίζεται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει (δηλαδή, στο εισόδημά του) αλλά στο τι κατέχει, έχει μια δόση αυθαιρεσίας, για να σημειώσει ότι «εκεί πρέπει να το προσέξουμε».

    Αιτιολογώντας δε τα λάθη, τα οποία διαπιστώνονται, ο κ. Χαρδούβελης (αφού ανέφερε πως η προσπάθεια έγινε για να αποκτήσει το κράτος έναν σωστό φόρο κατοικίας και ακίνητης περιουσίας) εξήγησε ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε η αλλαγή αυτή και σε μεγάλη έκταση - αφορά 6 εκατ. φορολογούμενους.

    Προσθέτοντας δε πως για 4.000 οικισμούς στη χώρα δεν υπήρχαν αντικειμενικές αξίες, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στην Ελλάδα ο λόγος που έγιναν τα τεράστια λάθη είναι η κληρονομιά του παρελθόντος.

    «Βρέθηκε μια φόρμουλα και αυτό πρέπει να το θεραπεύσουμε σύντομα. Δεσμεύομαι ότι θα το δουλέψουμε. Πολλοί από μας δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο φέτος, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Χαρδούβελης.

    [08] Η Ιαπωνία τίμησε την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

    Η Ιαπωνία τίμησε σήμερα την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς στη Χιροσίμα, την 6η Αυγούστου 1945, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να παρίστανται στην τελετή που γίνεται κάθε χρόνο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, επιζώντες του βομβαρδισμού, απόγονοί τους και ξένοι απεσταλμένοι. Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στις 08:15 τοπική ώρα (02:15 ώρα Ελλάδα σήμερα), τη στιγμή που ένα βομβαρδιστικό B-29 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το Enola Gay, είχε προχωρήσει στη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Η πυρηνική έκρηξη σκότωσε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης μέσα σε δευτερόλεπτα. Ως το τέλος εκείνης της χρονιάς, περίπου 140.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. «Ως η μόνη χώρα που έχει δεχθεί πυρηνική επίθεση εν καιρώ πολέμου και βίωσε τη φρίκη, η Ιαπωνία έχει την ευθύνη να επιτύχει να γίνει πραγματικότητα ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα και να συνεχίσει να ενημερώνει για τη βαρβαρότητά τους τις μελλοντικές γενεές και όλον τον κόσμο», τόνισε ο Άμπε στην ομιλία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2014 - 14:30:22 UTC