Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η διέξοδος από την κρίση περνά μέσα από την κατάργηση των μνημονίων
  • [02] «Δεν θα διαταραχθεί η πρόσβαση των ελληνικών οπωροκηπευτικών στη ρωσική αγορά»
  • [03] Τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Ι. Στουρνάρα
  • [04] Μπ. Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η διέξοδος από την κρίση περνά μέσα από την κατάργηση των μνημονίων

    Εμμονή στην ίδια πολιτική που οδήγησε στην κρίση, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και σε ανακοίνωσή του για την συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ τονίζει ότι «η επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους της κρίσης και η σύγκριση ανόμοιων καταστάσεων, γίνεται μόνο και μόνο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζεται από κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη».

    Η εμμονή, όμως, σε αυτή την πολιτική, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι που έχει οδηγήσει και συνεχίζει να οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία και την οικονομία, έχοντας εγκαταστήσει ένα μνημονιακό καθεστώς, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά και από το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, καθώς και από την βάρβαρη και άδικη φορολογία των ακινήτων.

    Η διέξοδος, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, από αυτή την κρίση, περνάει μέσα από την κατάργηση των μνημονίων και από ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και όχι από εθιμοτυπικά επαναλαμβανόμενα ευχολόγια περί ανάπτυξης και απασχόλησης.

    [02] «Δεν θα διαταραχθεί η πρόσβαση των ελληνικών οπωροκηπευτικών στη ρωσική αγορά»

    Διαβεβαιώσεις από τη Ρωσία ότι δεν θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, έλαβε το υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο πρόσφατων διμερών διπλωματικών επαφών. Ειδικότερα, αυτό προέκυψε τόσο κατά τη συνάντηση που είχε, κατόπιν οδηγιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, Παναγιώτης Μίχαλος, με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Α. Μασλώφ, την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να ενημερωθεί ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προσωρινής απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα, όσο και στο πλαίσιο αντίστοιχων επαφών με Ρώσους αξιωματούχους που είχε, κατόπιν οδηγιών του κ. Βενιζέλου, και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Μ. Κουμανάκου.

    [03] Τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Ι. Στουρνάρα

    Όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και θέματα που αφορούν την πορεία της Οικονομίας σε συνδυασμό με τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, μέσα από τις Τράπεζες, συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, με την ΟΤΟΕ.

    Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος απαντώντας στην αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, επεσήμανε, ότι πρέπει να γίνουν πολλές και σωστά σχεδιασμένες ενέργειες από τις Τράπεζες, προκειμένου να ξεπεραστούν οι τρέχουσες ανάγκες.

    Στο θέμα των κόκκινων δανείων, δήλωσε ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που συνεργάζεται με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας και αναμένεται νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, ενώ δήλωσε ότι κάθε τράπεζα οφείλει να αντιμετωπίσει η ίδια τα κόκκινα δάνεια που την αφορούν και να συνεργάζεται με τις άλλες τράπεζες για τον τρόπο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, που τις αφορούν από κοινού.

    [04] Μπ. Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν

    Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να τερματιστούν οι ρίψεις ρουκετών εναντίον του από τον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται (. . .) δεν θα τερματιστεί παρά μόνο όταν επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Νετανιάχου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Άμυνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλληλοκατηγορίες Ισραήλ και Παλαιστίνιων για την παραβίαση της εκεχειρίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 August 2014 - 16:30:21 UTC