Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν βγαίνουν» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
  • [03] Τα αεροσκάφη της Lufthansa συνεχίζουν να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ
  • [04] Στους 381 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα
  • [05] Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία κήρυξε το Ισραήλ
  • [06] Νέα «αόρατα» (μετα)υλικά κατασκευασμένα με φως

  • [01] Τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν βγαίνουν» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν .

    Στην ανακοίνωσηεπισημαίνεταιότι, η συγκυβέρνηση, μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές και την περαιτέρω κοινωνική απομόνωσή της, προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Και σε αυτή όμως την προσπάθειά της, προσθέτει, αποτυγχάνει πλήρως, όπως έδειξε το φιάσκο με την δήθεν εξορία της τρόικα στο Παρίσι και το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων, καθώς και όταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών.

    Αναφερόμενος στις θέσεις του υπουργού Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι την ίδια στιγμή, ο κ. Χαρδούβελης μιλάει για «δημοσιονομικό ξύλο», χωρίς έλεος και τέλος, παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο νέο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του Μνημονίου.

    [02] Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

    Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προανήγγειλε την επίσκεψη του με ένα ιδιαίτερα θερμό μήνυμα προς την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν υπογραμμίζεται πως ο κ. Γιούνκερ επέλεξε την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη με το νέο αξίωμά του σε κράτος- μέλος της ΕΕ.

    Αποκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό «φίλο και συνάδελφο» ο κ. Γιούνκερ ανακοινώνει πως από την Αθήνα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Προεδρίας του, για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ενώ στέλνει μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουν ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση.

    Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [03] Τα αεροσκάφη της Lufthansa συνεχίζουν να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ

    Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου απόσήμερα τις πτήσεις από και προς το Αρμπίλ, που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, ωστόσο τα αεροσκάφη της θα συνεχίσουν να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή που ελέγχει η μαχητική ομάδα Ισλαμικό Κράτος. Οι πτήσεις της εταιρείας προς την Ασία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής θα συνεχίσουν να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

    Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν, την περασμένη εβδομάδα, να σταματήσουν τις πτήσεις σε ορισμένες περιοχές συγκρούσεων, μετά την κατάρριψη στις 17 Ιουνίου του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι.

    [04] Στους 381 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα

    Στους 381 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων της χώρας αυτής, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 1.800.

    Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών και εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν.

    Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής.

    [05] Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία κήρυξε το Ισραήλ

    Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία κήρυξε το Ισραήλ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, μετά από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι. Σχετικά με την επίθεση, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος ήταν τρεις μαχητές οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συγκλονισμένες από αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση. Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 10:00 ( τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Γάζα, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί. Η 7ωρη αυτή εκεχειρία θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα είναι σε θέση να επιστρέψουν, δήλωσε ο στρατηγός Γιοάβ Μορντεκάι. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο σχολείο, ενώ 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Η έκρηξη έπληξε την είσοδο του σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις ανθρώπους. Από την πλευρά του το Ισραήλ αρνείται ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά του σχολείου.

    [06] Νέα «αόρατα» (μετα)υλικά κατασκευασμένα με φως

    Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, που επιτρέπει την κατασκευή νανο-υλικών με τη χρήση φωτός. Τέτοια μετα-υλικά, όπως λέγονται, μπορεί κάποια μέρα να ανοίξουν τον δρόμο για αυτό που σήμερα αποτελεί επιστημονική φαντασία: την κατασκευή μεγάλων αντικειμένων (πχ ενός πολεμικού πλοίου), που όχι μόνο θα είναι αόρατα, αλλά στα μάτια των παρατηρητών θα φαίνονται ως κάτι άλλο, δημιουργώντας έτσι την τέλεια οπτική παραπλάνηση.

    Οι ερευνητές κατάφεραν να κατασκευάσουν μετα-υλικά χρησιμοποιώντας δομικούς «νανο-λίθους», που ο καθένας δεν είναι μεγαλύτερος από λίγα δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Στη συνέχεια, πέτυχαν να «χειραγωγήσουν» τον τρόπο που το φως διαπερνά αυτά τα υλικά.

    Η αορατότητα βασίζεται στον τρόπο που το φως αλληλεπιδρά με ένα υλικό αντικείμενο. Όταν το φως πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια, αυτό είτε απορροφάται, είτε αντανακλάται, οπότε μπορεί κανείς να δει το αντικείμενο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 August 2014 - 6:30:25 UTC