Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς την έξοδο από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι «αιώνιοι» φοιτητές από τον Σεπτέμβριο
  • [02] Για το Ισραήλ δεν τίθεται θέμα διαλόγου με τη Χαμάς
  • [03] Τουλάχιστον 150 νεκροί από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στην Κίνα
  • [04] Der Spiegel:«Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Τζόν Κέρι»

  • [01] Προς την έξοδο από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι «αιώνιοι» φοιτητές από τον Σεπτέμβριο

    Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος με διευκρινιστική του δήλωση, εξ αφορμής δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για διαγραφή των "αιωνίων" φοιτητών από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας τόνισε:

    «Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι. Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».

    [02] Για το Ισραήλ δεν τίθεται θέμα διαλόγου με τη Χαμάς

    Το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να μετακινήσει τα στρατεύματά του μονομερώς χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τη Χαμάς, με την οποία προς το παρόν αρνείται να διαπραγματευτεί μια μακροχρόνια ή έστω μια προσωρινή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

    «Η Χαμάς μπορεί πάντα να περιμένει», δήλωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, που θεωρείται μετριοπαθής. Η Λίβνι σημείωσε ότι είναι αδύνατο «να εμπιστευτεί κανείς τη Χαμάς, η οποία έχει ήδη παραβιάσει όλες τις εκεχειρίες που συμφωνήθηκαν, περιλαμβανομένων δύο που ανακοίνωσε η ίδια». Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογράμμισε χθες Σάββατο βράδυ ότι ο στρατός της χώρας θα συνεχίσει τη δράση του στη Γάζα σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες του Ισραήλ.

    Η εφημερίδα Israel Hayom, που θεωρείται ότι μεταφέρει τις απόψεις του Νετανιάχου, υπογράμμισε ότι «το περιθώριο για μια εκεχειρία με τη Χαμάς έχει πλέον κλείσει». Στο πεδίο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ επιβεβαίωσε σήμερα την έναρξη της μερικής απομάκρυνσης κάποιων μονάδων από τη Γάζα.

    [03] Τουλάχιστον 150 νεκροί από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στην Κίνα

    Τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην απομονωμένη ορεινή επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, καθώς πολλά κτίρια κατέρρευσαν μεταξύ αυτών και ένα σχολείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, ενώ άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για περισσότερους από 1.300 τραυματίες. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός αυτός σεισμός που σημειώθηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) είχε μικρό εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων. Από την πλευρά του το Κινεζικό Κέντρο Δικτύων Σεισμών ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δόνηση έγινε κυρίως αισθητή σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, αλλά και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν. Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, όπου καταγράφηκαν και οι πρώτοι νεκροί. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, παλιά κτίρια στην κομητεία Λουντιάν έχουν ρωγμές, ενώ άλλα έχουν καταρρεύσει. Εξάλλου έχουν διακοπεί και οι τηλεπικοινωνίες.

    [04] Der Spiegel:«Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Τζόν Κέρι»

    Το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους πέρυσι, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

    Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, οι οποίες τελικά κατέρρευσαν τον Απρίλιο, ο Κέρι συνομιλούσε με πολλούς αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού, όχι μόνο από ασφαλείς τηλεφωνικές γραμμές, αλλά και από απλά δορυφορικά τηλέφωνα τα οποία παρακολουθούνται εύκολα.

    Τις συνομιλίες αυτές παρακολουθούσαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες τουλάχιστον μιας ακόμα χώρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του Σπίγκελ, και το Ισραήλ «χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που είχε συλλέξει με αυτό τον τρόπο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων». Το Σπίγκελ επισημαίνει ότι ούτε ο Αμερικανός υπουργός, αλλά ούτε και η κυβέρνηση του Ισραήλ θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 August 2014 - 14:30:21 UTC