Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουκουλόπουλος: Όλοι όσοι παράγουν, έχουν μόνο να κερδίσουν από τη νέα ΚΑΠ
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Είμαστε μαζί»
  • [03] Η οικονομική συγκυρία τείνει να βελτιωθεί, εκτιμά η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής
  • [04] Η βιομηχανική πολιτική στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας
  • [05] Πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Προφήτης Ηλίας και Παρθένι στο Ηράκλειο
  • [06] Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ
  • [07] Για δεύτερη ημέρα εγκατέλειψαν τα σχέδια να μεταβούν στο σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους οι ειδικοί

  • [01] Π. Κουκουλόπουλος: Όλοι όσοι παράγουν, έχουν μόνο να κερδίσουν από τη νέα ΚΑΠ

    «Όλοι όσοι παράγουν, έχουν μόνο να κερδίσουν από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, και προσθέτει: «Όσοι παράγουν, θα είναι καλύτερα απ' ό,τι στην τρέχουσα ΚΑΠ».

    Ο κ. Κουκουλόπουλος σημειώνει ότι το «χαρακτηριστικό της νέας ΚΑΠ είναι η περιφερειοποίηση των άμεσων ενισχύσεων, που αξιοποιείται με την πρόταση των τριών περιφερειών. Οι τρεις περιφέρειες -βοσκότοποι, δενδρώνες, αρόσιμες εκτάσεις- έχουν διακριτότητα μεταξύ τους και συνεκτικότητα στο εσωτερικό τους και αποτελούν υπόβαθρο για την αποτελεσματικότητα των διαρθρωτικών πολιτικών».

    Ερωτηθείς αν θα υπάρξει μείωση επιδοτήσεων σε κάποιους αγρότες, απαντά: «Δεν χρηματοδοτείται γενικά κι αόριστα η κατοχή γης, αλλά η γη που παράγει. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στο να πάμε σε ένα πιο παραγωγικό μοντέλο και να ευνοήσουμε την είσοδο νέων αγροτών. Γι' αυτό ακριβώς, δεν πρέπει κανείς να μετράει "τι παίρνω", αλλά "τι κάνω", γιατί όσοι παράγουν, θα πάρουν περισσότερα. Δεν υπάρχουν σχέδια μείωσης για κανέναν, έχουμε κάνει μία μεγάλη τομή, έχουμε κρατήσει πολύ μεγάλα ποσά έξω από τη βασική ενίσχυση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκτιμά ότι η νέα ΚΑΠ «αξιοποιεί όλη τη θετική και αρνητική εμπειρία των προηγούμενων περιόδων». «Ωστόσο, επιβάλλεται να κάνουμε στοχευμένη παρέμβαση στο κόστος παραγωγής δηλαδή από τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα και τον σπόρο μέχρι τον ΦΠΑ, τη φορολογία των αγροτών, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου, το ηλεκτρικό ρεύμα και μια οργανωμένη παρέμβαση στο θέμα ρευστότητα, γιατί αλλιώς η προσδοκία από την ΚΑΠ θα είναι σαφώς μικρότερη. Εμείς, αυτό που φροντίσαμε στην ΚΑΠ, είναι κάτι που χρόνια επιθυμούσαμε, να έχει σφραγίδα διαρθρωτικής παρέμβασης. Η πολιτική πρόκληση για όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε τη συμμαχία των παραγωγών, της γνώσης, του προϊόντος και των υπηρεσιών, ώστε να βγει και η χώρα από την κρίση» προσθέτει.

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Είμαστε μαζί»

    Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Σαμαράς, μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά επιβεβαίωση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων που αφορούν μεταξύ άλλων το κοινοτικό κεκτημένο ή τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Όποια και να είναι η στάση της άλλης πλευράς, δεν πρόκειται να κάμψει τον κοινό μας στόχο να τερματιστεί η παράνομη στρατιωτική κατοχή και να βρεθεί λύση λειτουργική, δίκαιη, βιώσιμη, αμοιβαία αποδεκτή με βάση τον ΟΗΕ» συνέχισε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του κυπριακού. «Είμαστε μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και αναφέρθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα έχει δεσμευτεί. «Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι η επιλογή του διαλόγου είναι η ορθοτέρα», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε την παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του κυπριακού.

    [03] Η οικονομική συγκυρία τείνει να βελτιωθεί, εκτιμά η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής

    Βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαπιστώνει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Η έκθεση που αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σημειώνει ότι η χώρα εισήλθε στο στάδιο της οικονομικής σταθεροποίησης και θεωρεί σχεδόν βέβαιη την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης ως το τέλος του έτους.

    Στην έκθεση που υπογράφεται από τους καθηγητές Παναγιώτη Λιαργκόβα (Συντονιστής), Πάνο Καζάκο, Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον αναπληρωτή καθηγητή Μιχάλη Ρηγίνο και τον επίκουρο καθηγητή Σπύρο Λαπατσιώρα, τονίζεται ωστόσο η ανάγκη να επιτευχθούν στο μέλλον υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και αισθητή βελτίωση της απασχόλησης. Οι αβεβαιότητες είναι πολλές ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

    Μεταξύ αυτών είναι: Το ζήτημα των τραπεζών το οποίο ακόμη παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις που επιτεύχθηκαν δεν έχει λυθεί καθώς εκκρεμεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, οι επενδύσεις που εξακολουθούν να υποχωρούν, τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και το δημόσιο χρέος που εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

    [04] Η βιομηχανική πολιτική στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας

    Η βιομηχανική πολιτική τίθεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τα θέματα της βιομηχανίας, υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του προέδρου του ΣΕΒ Θ. Φέσσα, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανία υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια.

    Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, το ενεργειακό κόστος, η διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

    [05] Πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Προφήτης Ηλίας και Παρθένι στο Ηράκλειο

    Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Προφήτης Ηλίας και Παρθένι.

    Επιτόπου έσπευσαν 16 άνδρες με έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τις προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

    [06] Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ

    Την ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα από την αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ζητούν να καθιερωθεί επίδομα για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και μέλη άλλων ευπαθών ομάδων, με βάση το υψόμετρο.

    [07] Για δεύτερη ημέρα εγκατέλειψαν τα σχέδια να μεταβούν στο σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους οι ειδικοί

    Oι συγκρούσεις που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία ανάγκασαν τους διεθνείς ειδικούς να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να μεταβούν στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών προκειμένου να διεξάγουν έρευνες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και φιλορώσοι αντάρτες. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι τα μέλη του που ταξίδευαν μαζί με Αυστραλούς και Ολλανδούς ειδικούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ντονέτσκ για «λόγους ασφαλείας». Ο ηγέτης των ανταρτών Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ντονέτσκ ότι οι αυτονομιστές που συνόδευαν την ομάδα των ειδικών στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν μπροστά σε μάχες και γύρισαν πίσω.Νωρίτερα σήμερα, οι ολλανδικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι οι ιατροδικαστές και αστυνομικοί από την Ολλανδία και την Αυστραλία που ήθελαν να μεταβούν στο σημείο της συντριβής είχαν αναγκαστεί να επιστρέψουν καθώς ακούγονταν «εκρήξεις» σε κοντινό σημείο.

    Εξάλλου, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι εισήλθαν σε πολλές πόλεις που τελούσαν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και οι οποίες βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ των Malaysia Airlines, ενώ ανέκτησαν τον έλεγχο ενός στρατηγικής σημασίας λόφου που βρίσκεται σε κοντινό σημείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2014 - 12:30:22 UTC