Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτιμά ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] Στηβ Βρανάκης: Η Κρήτη μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου
  • [03] Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα στεγαστικά προωθεί η κυβέρνηση
  • [04] Σε 12ωρη εκεχειρία η Γάζα
  • [05] «Να γίνουμε μία ομάδα πειθαρχημένη και με ταυτότητα»

  • [01] Η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτιμά ο Π. Λαφαζάνης

    Όνειρα θερινής νυκτός» και «ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τους «ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι μπορεί να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

    Σε δηλώσεις του στην Κόρινθο, χθες το βράδυ, ο κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση έλεγε περίπου τα ίδια και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ. Ισχυριζόταν πως θα υπάρχουν 180 και πλέον βουλευτές που δεν θα στηρίξουν την πρόταση δημοψηφίσματος. Πως δεν θα υπάρξουν πάνω από 120 βουλευτές που θα ζητήσουν δημοψήφισμα», αλλά «διαψεύστηκε παταγωδώς και κατέφυγε σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ματαιώσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα».

    Η κυβέρνηση και ο κ. Α. Σαμαράς, είπε ο κ. Λαφαζάνης, «θα διαψευστούν εκ νέου και πανηγυρικά και με τους 180 για τον Πρόεδρο και δεν θα μπορέσει να τους σώσει, τώρα, καμιά ανάλογη αντιδημοκρατική μεθόδευση».

    Ως προς την πορεία της οικονομίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση παραπλανά τον ελληνικό λαό, όταν διατείνεται πως τα μνημόνια τελειώνουν οριστικά το Φθινόπωρο. Αντίθετα, πρόσθεσε, οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν τελειώνουν, αλλά και εισέρχονται από το Φθινόπωρο σε μία από τις χειρότερες φάσεις τους, με την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

    [02] Στηβ Βρανάκης: Η Κρήτη μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου

    «Η Κρήτη έχει μια τεράστια δυναμική μέσα από τα ερευνητικά και επιστημονικά της ιδρύματα. Το νησί μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου» ανέφερε ο Στηβ Βρανάκης, υπεύθυνος της Google Creative Lab, ο οποίος παραβρέθηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης που οργάνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ).

    Ο βασικός στόχος που θέτουν η Περιφέρεια Κρήτης και τα επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα του νησιού τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, είναι η διασύνδεση της έρευνας, της καινοτομίας, της πραγματικής οικονομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας, που θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Στην συνάντηση-σύσκεψη στο ΙΤΕ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, του ΕΛΚΕΘΕ, του ΜΑΙΧ κ.ά.

    «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που παραβρίσκομαι σήμερα εδώ, με τους λαμπρούς επιστήμονες των ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε τη γνώση, την επιστήμη, την καινοτομία που παράγουν. Η Κρήτη έχει μια τεράστια δυναμική μέσα από τα ερευνητικά και επιστημονικά της ιδρύματα, τους φοιτητές. Το νησί μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου» σημείωσε ο Στηβ Βρανάκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση του διαδικτύου, δήλωσε «εραστής» του ίντερνετ και πρόσθεσε: «Με τη σωστή χρήση του υπηρετείται η δημοκρατία, ο πολιτισμός η οικονομία. Ειδικά οι νέοι μας έχουν πρόσβαση στη γνώση στη τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις ιδέες τους».

    [03] Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα στεγαστικά προωθεί η κυβέρνηση

    Ένα δίχτυ προστασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, συμπληρωματικά προς τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους οι δανειολήπτες τουλάχιστον για ένα διάστημα, επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα", που παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Δίχτυ ασφαλείας σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους", οι τράπεζες σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται θα μπορούν μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος.

    "Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ'αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας", δηλώνει στα Νέα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

    Παράλληλα το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης.

    [04] Σε 12ωρη εκεχειρία η Γάζα

    Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 8.00 το πρωί η 12ωρη εκεχειρία, την οποία πρότεινε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, έπειτα από 18 ημέρες συγκρούσεων που έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 900 ανθρώπων, στη μεγάλη πλειονότητά τους Παλαιστινίων.

    Στο μεταξύ οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα στο Παρίσι, όπου στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί μια διεθνής συνάντηση για την κατάσταση στη Γάζα στην οποία θα συμμετάσχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία και το Κατάρ.

    Πάντως από την ισραηλινή πλευρά αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τους όρους της εκεχειρίας που πρότεινε χθες ο Τζον Κέρι ιδιαίτερα ευνοϊκούς προς τη Χαμάς.

    Λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η προσωρινή εκεχειρία, 18 Παλαιστίνιοι από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν σήμερα στη νότια Λωρίδα της Γάζας από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι 18 μέλη της οικογένειας αλ Νάτζαρ ήταν παγιδευμένα στο σπίτι τους στο χωριό Κούζαα ανατολικά του Χαν Γιουνές από την Πέμπτη και ότι πολλά ακόμη έχουν τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό.

    Με τα νέα αυτά θύματα ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 881, με τους περισσότερους να είναι πολίτες.

    Από την πλευρά του Ισραήλ 35 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των μαχών, ενώ τρεις πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει η Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Πρόκειται για τις βαρύτερες απώλειες του ισραηλινού στρατού μετά τον πόλεμο του 2006 εναντίον του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

    Οι συγκρούσεις στη Γάζα έχουν επιπτώσεις και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στη διάρκεια της χθεσινής «ημέρας οργής», την οποία είχαν κηρύξει οι κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις για να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

    Το Ισραήλ είναι επίσης αντιμέτωπο με διεθνείς επικρίσεις για τις μεγάλες απώλειες ζωών αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως παιδιών.

    Η Unicef έκανε λόγο χθες Παρασκευή για «τουλάχιστον 192» παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

    Εξάλλου σύμφωνα με την UNRWA, 160.000 πρόσφυγες έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις της, δηλαδή το 10% το πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.

    [05] «Να γίνουμε μία ομάδα πειθαρχημένη και με ταυτότητα»

    Η δημιουργία μιας ομάδας «πειθαρχημένης και με ταυτότητα» είναι το ζητούμενο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής ανδρών, Φώτη Κατσικάρη, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

    «Να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται κλισέ, αφού όλοι οι προπονητές αυτό ζητάνε αλλά το σημαντικό είναι να το πετύχεις. Εγώ πιστεύω στο εμείς και όχι στο εγώ και επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την εθνική, γιατί μιλάμε για μία πολύ ξεχωριστή ομάδα, που αντιπροσωπεύει όλους μας. Έχουμε λοιπόν στην πλάτη μας μία μεγάλη ευθύνη να δώσουμε χαρά στον κόσμο και η μόνη περίπτωση για να πετύχουμε είναι να γίνουμε μία ομάδα πειθαρχημένη και με ταυτότητα. Με το γονίδιο που έχει ο Έλληνας αυτό που φαίνεται σήμερα αδύνατο, στην καρδιά τη δική μας μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα», τόνισε ο Κατσικάρης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». «Για το Παγκόσμιο δουλεύουμε μέρα-μέρα αλλά σκεφτόμαστε μόνο την επόμενη. Αυτό ισχύει τόσο στην προετοιμασία όσο και όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Στη διάρκεια του τουρνουά είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας είτε μετά από μία ήττα είτε και από νίκη, γιατί και τότε χρειάζεται ειδική διαχείριση. Εάν μπορέσουμε όλοι να μπούμε στην ίδια σκέψη, στην ίδια γραμμή, τότε νομίζω ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πετύχουμε πράγματα, που δεν θεωρούμε αδιανόητα αλλά θα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 July 2014 - 8:30:21 UTC