Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάσεις που κρίθηκαν παρωχημένες και αλληλοκαλυπτόμενες δεν θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ
  • [02] Όργιο οικονομικών ατασθαλιών, από προϊστάμενο του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας
  • [03] ΤτΕ: Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, η μείωση των χορηγήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά
  • [04] Η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για το επικαιροποιημένο μνημόνιο
  • [05] FT: Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, αλλά παραμένουν οι φόβοι για το μέλλον της
  • [06] Δυνατότητα μεταβολής ατομικών στοιχείων συνταξιούχων του Δημοσίου ηλεκτρονικά
  • [07] Δεν υπάρχει «κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie, ανακοίνωσε ο Φρ.Ολάντ
  • [08] Ι. Κόκκος: Πατρίδα μου είναι το θέατρο

  • [01] Εξετάσεις που κρίθηκαν παρωχημένες και αλληλοκαλυπτόμενες δεν θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ

    Στην απενεργοποίηση από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συγκεκριμένων κωδικών εξετάσεων που αφορούν τουλάχιστον οκτώ ειδικότητες, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων. Έπειτα από μελέτη του σχετικού καταλόγου κωδικοποίησης, ο οργανισμός «έβγαλε» από το σύστημα κωδικούς εξετάσεων, για τις οποίες έχει παρατηρηθεί ότι υπήρχαν συχνά διπλές καταχωρήσεις της ίδιας εξέτασης, κάποιες περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις, άλλες είναι παρωχημένες και δεν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ιατρική πράξη, ενώ αρκετές περιλαμβάνονται στην ιατρική επίσκεψη και δεν τιμολογούνται μεμονωμένα.

    [02] Όργιο οικονομικών ατασθαλιών, από προϊστάμενο του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας

    Όργιο οικονομικών ατασθαλιών, καταλογίζονται στον 57χρονο προϊστάμενο του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, την χρονική περίοδο 2008-2011, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά απο πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορούσε στον έλεγχο της οικονομικής διαχείρησης.

    Όπως ανακοινώθηκε απο την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με σκοπό την εξακρίβωση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος του Δημοσίου και την αναζήτηση τυχόν ποινικής ευθύνης, του τότε προϊσταμένου του γραφείου.

    Αποτέλεσμα να διαπιστωθούν οι ατασθαλίες και η κακουργηματικού χαρακτήρα σβάρος του τοτε προϊσταμένου, η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

    [03] ΤτΕ: Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, η μείωση των χορηγήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

    Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, η μείωση των χορηγήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) οι χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα εμφάνισαν τον Ιούνιο μείωση κατά 3,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μείωση είχαν καταγράψει και τον Μάιο. Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 324 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 212 εκατ. ευρώ). Πιο αναλυτικά, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2014, ήταν αρνητική κατά 266 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -4,7%, από -4,5% τον Μάιο του 2014.

    [04] Η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για το επικαιροποιημένο μνημόνιο

    Έπειτα από σκληρές διαβουλεύσεις στο Προεδρικό Μέγαρο φαίνεται πως επήλθε συμφωνία μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας για την επικαιροποίηση του κυπριακού μνημονίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η «χρυσή τομή» σε σχέση με τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

    Το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αποτελούσε σημείο αιχμής και χθες υπήρξε η παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για να γεφυρωθούν οι διαφορές, οι οποίες δεν εστιάζονταν μόνο στις εκποιήσεις, αλλά και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις εξαιρείται μέχρι το τέλος του χρόνου η κύρια κατοικία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίστηκε το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για την κύρια κατοικία. Το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί πριν τέλος του χρόνου.

    Το απόγευμα αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για να παραθέσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

    [05] FT: Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, αλλά παραμένουν οι φόβοι για το μέλλον της

    Η Ελλάδα φαίνεται να επιστρέφει στην κανονικότητα, αλλά πίσω από την ηρεμία παραμένουν οι φόβοι για το μέλλον της, αναφέρει μακροσκελές δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times με τίτλο «Ελλάδα: Μία εύθραυστη ηρεμία» και υπότιτλο «Δύο χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία γυρίζει σελίδα». Μετά τη συρρίκνωσή της κατά 25% από τις αρχές του 2008, η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και εφέτος πιθανόν να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρει το δημοσίευμα. Σημειώνει επίσης ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει εξομαλυνθεί στις κεφαλαιαγορές, καθώς η χώρα άντλησε τον Απρίλιο το ποσό των 3 δισ. ευρώ με την έκδοση πενταετών ομολόγων, με ένα επιτόκιο μόνο 4,95% και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ αυτό τον μήνα με τριετή ομόλογα.

    Το δημοσίευμα παραθέτει στη συνέχεια δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για τους κινδύνους όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας. «Οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά μία νέα συγκυρία οικονομικών και πολιτικών κινδύνων αποτελούν μία πιθανή απειλή για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων και η «εξαιρετικά υψηλή» ανεργία «έχουν στηρίξει πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και της ριζοσπαστικής αριστεράς. «Η μεγάλη βελτίωση των συνθηκών στις κεφαλαιαγορές δεν έχουν ακόμη αντανακλασθεί στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

    Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η εύθραυστη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη εμπόδιο τον Φεβρουάριο με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [06] Δυνατότητα μεταβολής ατομικών στοιχείων συνταξιούχων του Δημοσίου ηλεκτρονικά

    Την παροχή της δυνατότητας ηλεκτρονικής μεταβολής τριών βασικών κατηγοριών ατομικών στοιχείων των συνταξιούχων του Δημοσίου ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

    Στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών μεταβολής ατομικών στοιχείων των συνταξιούχων του Δημοσίου, παρέχεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα μεταβολής του αριθμού δελτίου ταυτότητας και καταχώρησης τηλεφώνου καιfaxστην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Από την Τρίτη 1η Απριλίου 2014, έχει ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί η δυνατότητα αλλαγής τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης της σύνταξης σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, μόνο με τη χρήση του αριθμού μητρώου ΔΙΑΣ, χωρίς να απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων. Έχει ξεκινήσει η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος της Διεύθυνσης Συντάξεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, και οι μεταβολές που θα πραγματοποιούνται στο Ταμείο (νέες καταχωρήσεις, μεταβολές και διακοπές) θα ενημερώνουν με μηχανογραφική επεξεργασία, τα στοιχεία του συνταξιούχου στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων χωρίς διακίνηση σχετικής αλληλογραφίας. Με την σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2014 (πληρωτέα τέλος Σεπτεμβρίου) θα υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν.

    Τέλος, όπως ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, από 01.10.2014, η Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν θα δέχεται αιτήσεις (στο ισόγειο της Υπηρεσίας ή με ταχυδρομική αποστολή) για τις παραπάνω αιτίες και οι μεταβολές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

    [07] Δεν υπάρχει «κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie, ανακοίνωσε ο Φρ.Ολάντ

    Δεν υπάρχει «κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου. «Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών» δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύντομη τηλεοπτική ομιλία του. «Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο» στο βόρειο Μαλί, από τους Γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».

    Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες, Πέμπτη, το πρωί με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι. «Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ' ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι' αυτό που συνέβη» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία «εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών» είχε δηλώσει χθες ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

    [08] Ι. Κόκκος: Πατρίδα μου είναι το θέατρο

    Ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης και σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος μετά τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» του Βάγκνερ, που παρουσίασε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο πέρυσι το καλοκαίρι, επιστρέφει φέτος με τον δημοφιλή Οθέλλο του Τζουζέππε Βέρντι, "ένα έργο απολύτως επίκαιρο για δύο κυρίως λόγους: την άρνηση του άλλου, του διαφορετικού, καθώς ο Οθέλλος είναι μαύρος και όταν αυτός καταρρέει η κοινωνία βρίσκει την ευκαιρία και του πει ποιός είναι, και τον πειρασμό του χάους απέναντι σε έναν κόσμο με νόημα και αξίες. Ο Ιάγος πιστεύει ότι τα πάντα είναι υποκρισία, ότι δεν υπάρχει καμία αξία πραγματική και ότι ο άνθρωπος είναι κάτι μηδαμινό και χυδαίο. Αυτή η μηδενιστική τάση υπάρχει πολύ έντονη στην εποχή μας" λέει ο σκηνοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Οι δυσκολίες είναι κυρίως στην έκφραση και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια καθαρά θεατρική παράσταση και να αφαιρεθούν τα πολύ οπερατικά στοιχεία έκφρασης. Σε αυτό βοηθάει και η σκηνογραφία, η οποία στο Ηρώδειο αποδίδει ένα εσωτερικό χάος, που δίνει συγκεχυμένες και αλλοιωμένη εικόνες της πραγματικότητας» τόνισε ο Γιάννης Κόκκος και συμπλήρωσε: «το σημαντικό είναι να καταφέρω να αποδώσω αυτό που πιστεύω ότι είναι το πιο ενδιαφέρον, ώστε να φανούν όλες οι διαστάσεις ενός έργου. Αν αυτό επιτευχθεί οποιοδήποτε κοινό θα το αντιληφθεί. Αν φτιάξουμε ένα έργο μόνο για αυτούς που έχουν τα "κλειδιά της κουλτούρας" ή μόνο για αυτούς που δεν τα έχουν, νομίζω ότι δίνουμε λάθος λύσεις. Μόνο μια προσωπική, βαθειά και έντιμη αντιμετώπιση δίνει σωστές λύσεις».

    Ο Γιάννης Κόκκος ζει τα τελευταία πενήντα χρόνια στη Γαλλία, υπήρξε για χρόνια συνεργάτης του σκηνοθέτη Αντουάν Βιτέζ, έχει σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί αποκλειστικά όπερα, για τις σημαντικότερες σκηνές της Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2014 - 10:30:22 UTC