Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητούν τις αιτίες πτώσης του αεροσκάφους της Air Algerie
  • [02] Την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας, αναμένει ο Τζ. Κέρι
  • [03] Κλασική Μουσική στις Κυκλάδες από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου στο 10ο Φεστιβάλ της Σύρου
  • [04] Αυξημένος ο κίνδυνος διαβήτη για όσους εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες

  • [01] Αναζητούν τις αιτίες πτώσης του αεροσκάφους της Air Algerie

    Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, που εξαφανίστηκε με 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, μεταξύ τους πενήντα Γάλλοι, βρέθηκαν στο βόρειο τμήμα του Μαλί και ένα γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα εστάλη για να περιφρουρήσει την περιοχή και να συγκεντρώσει τις πρώτες πληροφορίες, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα προεδρεύσει σήμερα νέου συμβουλίου κρίσης στο οποίο θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και οι υπουργοί Λοράν Φαμπιούς (Εξωτερικών), Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Άμυνας), Μπερνάρ Καζνέβ (Εσωτερικών) και Φρεντερίκ Κουβιγιέ (Μεταφορών).

    Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, που επιβεβαιώνει πληροφορία των Αρχών της Μπουρκίνα Φάσο.

    Ύστερα από αντικρουόμενες πληροφορίες για το ακριβές μέρος της συντριβής, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε χθες ότι το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί.

    Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να «μείνει στο Παρίσι όσο χρόνο χρειαστεί» αναβάλλοντας επ' αόριστον το προγραμματισμένο ταξίδι του από σήμερα έως την Κυριακή στη Ρεϊνιόν, τη Μαγιότ και τις Κομόρες. «Όλα δείχνουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη» ανακοίνωσε χθες ο Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας ότι το ισπανικό πλήρωμα ενημέρωσε ότι αλλάζει πορεία «λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών». «Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τα αίτια αυτού που συνέβη» είχε υπογραμμίσει ο Ολάντ, τονίζοντας ότι η Γαλλία κινητοποίησε όλα τα «στρατιωτικά της μέσα» στο Μαλί για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ατύχημα ή επίθεση, «δεν μπορούμε, δεν πρέπει να αποκλείουμε καμιά υπόθεση πριν συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

    Στο Μαλί, παρά τη διεθνή στρατιωτική επέμβαση που είναι ακόμη σε εξέλιξη, η κατάσταση παραμένει ασταθής στο βορρά, τον οποίο είχαν καταλάβει για μήνες το 2012 ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών. Δύο Mirage 2000 του γαλλικού στρατού, που έχουν τη βάση τους στο Τσαντ, συμμετείχαν στην έρευνα για το αεροσκάφος, ένα MacDonnell Douglas MD-83 που είχε ναυλώσει η ισπανική εταιρία Swiftair, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στο Παρίσι. Η Αλγερία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί και ο Νίγηρας μετείχαν στις έρευνες σε μια τεράστια περιοχή γύρω από το Γκάο.

    Σύμφωνα με την Air Αlgerie, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ουαγκαντούγκου, με περισσότερους από 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, με προορισμό το Αλγέρι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.

    Κατά την αναχώρησή του, το αεροσκάφος μετέφερε κυρίως 50 Γάλλους (51 σύμφωνα με τον Λοράν Φαμπιούς), μεταξύ των οποίων μια επταμελής οικογένεια: οι γονείς, τέσσερα παιδιά και ένα ανίψι. Υπήρχαν επίσης 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, οκτώ Λιβανέζοι, έξι Αλγερινοί, οι έξι Ισπανοί του πληρώματος, πέντε Καναδοί (μεταξύ τους τέσσερα μέλη μιας οικογένειας) τέσσερις Γερμανοί και δύο Λουξεμβούργιοι.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης ένας Βέλγος, ένας Καμερουνέζος, ένας Αιγύπτιος, ένας πολίτης του Μαλί, ένας Νιγηριανός, ένας Ρουμάνος, ένας Ελβετός, ένας Ουκρανός, ενώ διεξάγονται έρευνες για ακόμη τρειςανθρώπους«οι εθνικότητες των οποίων ερευνώνται». Διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι στο αεροσκάφος επέβαινε η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος κατήγγειλε στην Αβάνα «ένα σόου των μέσων ενημέρωσης» γύρω από μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.

    Σύμφωνα με πηγή των Αλγερινών Αερογραμμών, το αεροσκάφος «δεν ήταν μακριά από αλγερινά σύνορα όταν το πλήρωμα ζήτησε να εκτρέψει την πορεία του λόγω της κακής ορατότητας και για να αποφευχθεί σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος που πραγματοποιεί την πτήση Αλγέρι-Μπαμακό. Το σήμα χάθηκε μετά την αλλαγή πορείας».

    [02] Την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας, αναμένει ο Τζ. Κέρι

    Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά από την 8η Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

    Τα ξημερώματα, ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή μετά από μια ιδιαίτερα αιματηρή ημέρα για τους Παλαιστινίους.

    Εν τω μεταξύ, ισραηλινή εφημερίδα γράφει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έχει εκπονήσει ένα νέο σχέδιο με στόχο την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας παρουσίασε την πρότασή του και στις δύο πλευρές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χααρέτζ, επικαλούμενη ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο.

    Ο Κέρι αναμένει σήμερα την απάντηση στο νέο σχέδιο, από τον ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μασάαλ, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να αναχωρήσει από το Κάιρο.

    Η πρόταση την οποία ο Κέρι παρουσίασε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη, προβλέπει μιας εβδομάδας προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εκεχειρίας. Καλεί επίσης το Ισραήλ και τη Χαμάς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια πιο μόνιμη διευθέτηση της κρίσης με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση. Στις συνομιλίες θα πάρει μέρος και η Παλαιστινιακή Αρχή. Το σχέδιο του Τζον Κέρι καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παράσχουν εγγυήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στον αφοπλισμό της Γάζας από τις ρουκέτες, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός θύλακας.

    Ο Τζον Κέρι μίλησεχθες τηλεφωνικά με διεθνείς αξιωματούχους οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς, και ιδιαίτερα στον ηγέτη της Χαλέντ Μεσάαλ, γράφει η ισραηλινή Χααρέτζ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Τζον Κέρι συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Χαλίντ Μπιν Μοχάμεντ αλ- Ατίγιαχ, ο οποίος είναι σε επαφή με τον Μεσάαλ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επικοινώνησε επίσης με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, και τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σουκρί και της Ιορδανίας Μάσερ Γιουντέχ ζητώντας τους να πιέσουν τη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός. Επιπλέον, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας αλλά και με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναχωρήσει από το Κάιρο σήμερα το απόγευμα.

    [03] Κλασική Μουσική στις Κυκλάδες από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου στο 10ο Φεστιβάλ της Σύρου

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων γιορτάζει φέτος τη διπλή επέτειο των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αλλά και των 150 χρόνων του θεάτρου Απόλλων, που το φιλοξενεί από την πρώτη στιγμή, από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου στη Σύρο.

    Επίσημη προσκεκλημένη, η Καμεράτα της αρχαιότερης ορχήστρας του κόσμου, της Βασιλικής Όπερας της Δανίας που θα παρουσιάσει ένα διήμερο γκαλά όπερας με σολίστ την υψίφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη, υπό τη μπαγκέτα του αρχιμουσικού και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ, Στέφανου Τσιαλή και του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και νήσων Αργοσαρωνικού, Νίκου Χαλιάσα.

    Το φεστιβάλ θα ανοίξει με το κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, και με σολίστ την Ιωάννα Φόρτη θα αποδείξουν πως «ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi», τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από τον θάνατό του.

    [04] Αυξημένος ο κίνδυνος διαβήτη για όσους εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες

    Όσοι κάνουν κάποια δουλειά που έχει βάρδιες, εργαζόμενοι έτσι σε διαφορετικές ώρες του 24ώρου -και τα βράδια- κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα. Περισσότερο κινδυνεύουν οι άνδρες, σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς και όσοι έχουν τις συχνότερες εναλλαγές στο ωράριο της βάρδιάς τους.

    Οι ερευνητές αποδίδουν το πρόβλημα στο γεγονός ότι όσο περισσότερο διαταράσσεται το βιολογικό «ρολόι» ενός ανθρώπου, τόσο αυτό αυξάνει την πιθανότητα παχυσαρκίας, ορμονικών-μεταβολικών διαταραχών και προβλημάτων στον ύπνο. Όλοι αυτοί είναι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη διαβήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2014 - 6:30:20 UTC