Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι ο πρωθυπουργός
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [03] Σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Κρήτη
  • [04] Παραπομπή του Β. Παπαγεωργόπουλου σε νέα δίκη προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών
  • [05] Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Εμμανουήλ Κριαρά
  • [06] Eurostat: Στο 174,1% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
  • [07] Νέα μερική επιστράτευση στην Ουκρανία
  • [08] Μεταφέρθηκαν σοροί και μαύρα κουτιά από το αεροσκάφος - Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • [09] Δωρεάν θέσεις σε 1.500 ανέργους στη γενική πρόβα του Οθέλλου στο Ηρώδειο, το Σάββατο 26 Ιουλίου

  • [01] Στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι ο πρωθυπουργός

    Στις 14:15, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα επισκεφθεί το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου θα συναντηθεί με στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική).

    Ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου,με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Σ. Μάλστρομ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Ακολούθως, οΑντ. Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχοτου ΠειραιάΙ. Μώραλη.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Δημόσιο πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην «πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις», που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Λόγω της συγκέντρωσης,κλειστή παραμένει ηοδόςΒ. Σοφίας.

    Σήμερα στο Εφετείο Αθηνών εκδικάζεται η έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην αξιολόγηση.

    [03] Σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Κρήτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 11:04 στην υποθαλάσσια περιοχή της Ζάκρου Λασιθίου.

    Συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 435 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά των Αθηνών.

    Το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου. Από τον σεισμό δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

    Εξάλλου στις 05:13 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ βόρεια της Σητείας Λασιθίου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από τη Σητεία και σε βάθος δέκα χλμ.

    [04] Παραπομπή του Β. Παπαγεωργόπουλου σε νέα δίκη προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών

    Την παραπομπή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας, με πρότασή του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

    Στο κείμενο της πρότασης του εισαγγελέα αναφέρεται ότι τα εν λόγω χρήματα (259.759 ευρώ) προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την υπεξαίρεση που τέλεσε ο Παναγιώτης Σαξώνης, γίνεται αναφορά σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με τον Μιχάλη Λεμούσια και επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραπάνω ποσού αναλήφθηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Επιπλέον, τονίζεται ότι δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο ο ισχυρισμός ότι το ποσό προερχόταν από χρηματικές προσφορές των εκλεγέντων υποψηφίων του συνδυασμού του κ. Παπαγεωργόπουλου.

    [05] Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Εμμανουήλ Κριαρά

    Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του ηλικίας 108 ετών ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,Εμμανουήλ Κριαρά, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

    Ο κ. Κριαράς υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε επέμβαση μετά από κάταγμα στο αριστερό του ισχίο. Ο θεράπων ιατρός του περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο ασθενής είναι καλά και δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

    [06] Eurostat: Στο 174,1% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

    Στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,5%.

    Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι επί του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

    Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,6% και η Πορτογαλία με 132,9%, ενώ το χαμηλότερο χρέος είχε η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 20,3% και το Λουξεμβούργο με 22,8%.

    [07] Νέα μερική επιστράτευση στην Ουκρανία

    Περισσότεροι από 40.000 Ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρίι Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση περισσότερων εφέδρων και ανδρών κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.

    Μετά την ψηφοφορία, σύντομες συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές πολιτικούς και μέλη του κόμματος του οποίου ηγείτο ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανετράπη το Φεβρουάριο.

    [08] Μεταφέρθηκαν σοροί και μαύρα κουτιά από το αεροσκάφος - Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Το τρένο που μεταφέρει τις σορούς πολλών από τα σχεδόν 300 θύματα του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην Ουκρανία, έφθασε σήμερα σε έδαφος ελεγχόμενο από την ουκρανική κυβέρνηση ενώ ένας αυτονομιστής ηγέτης παρέδωσε τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου σε Μαλαισιανούς εμπειρογνώμονες και η Ουκρανία κάλεσε τις χώρες που πολίτες τους σκοτώθηκαν σ' αυτή την αεροπορική τραγωδία να στείλουν αστυνομικούς τους στον τόπο της συντριβής για να εξασφαλίσουν «πως δεν θα παραβιαστεί».

    Το τρένο που μεταφέρει περίπου 200 σορούς έφτασε στην ανατολική πόλη Χάρκοβο, που ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση.

    Οι σοροί θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Ολλανδία για να αναγνωρισθούν.

    Το τρένο αναχώρησε από τον τόπο της συντριβής αφού ο μαλαισιανός πρωθυπουργός συμφώνησε με τους αυτονομιστές να παραδοθούν οι σοροί στις ολολανδικές αρχές, καθώς τα δύο τρίτα των θυμάτων προέρχονταν από την Ολλανδία. Σήμερα το πρωί, ο ηγέτης των αυτονομιστών Αλεξάντερ Μποροντάι παρέδωσε τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροπλάνου στο Ντονέτσκ.

    Στο μεταξύ, στο Κίεβο, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε με ανακοίνωσή του «όλες τις χώρες που πολίτες τους έπεσαν θύματα της καταστροφής, να εξετάσουν τη δυνατότητα να στείλουν αστυνομικούς για να εξασφαλίσουν το απαραβίαστο του τόπου της συντριβής σε όλη την περίμετρό του και για να συμβάλουν στην έρευνα».

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αλλά το περισσότερο που αναμένεται να κάνουν είναι να επιταχύνουν την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος προσώπων και πιθανόν εταιρειών, που είχαν συμφωνηθεί κατ' αρχήν την περασμένη εβοδμάδα, πριν από την κατάρριψη του αεροπλάνου. Η Γαλλία δέχεται πίεση από την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο σχετικά με τα σχέδιά της να παραδώσει στη Ρωσία ένα δεύτερο ελικοπτεροφόρο. Σύμφωνα με διπλωμάτες, η υιοθέτηση πιο σοβαρών κυρώσεων εναντίον ολόκληρων κλάδων της ρωσικής οικονομίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη γραμμή που θα υιοθετήσει η Ολλανδία, λόγω του μεγάλου αριθμού των Ολλανδών που σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία.

    [09] Δωρεάν θέσεις σε 1.500 ανέργους στη γενική πρόβα του Οθέλλου στο Ηρώδειο, το Σάββατο 26 Ιουλίου

    Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, δίνει τη δυνατότητα σε 1.500 ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, τη γενική δοκιμή της όπερας του Βέρντι Οθέλλος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 21:00.

    Η αριστουργηματική όπερα του Βέρντι, θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκου, στις 27, 29, 30 και 31 Ιουλίου.

    Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61, 210 36.62.100) τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη 22 Ιουλίου:14.00 - 21.00 Τετάρτη 23 Ιουλίου: 09.00 - 21.00 Πέμπτη 24 Ιουλίου: 09.00 - 13.00


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2014 - 10:30:23 UTC