Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Ν. Μαζιώτης
  • [02] Ο Πούτιν ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής
  • [03] Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Ντονέτσκ
  • [04] Τα μικρότερα ζώα παθαίνουν πιο εύκολα καρκίνο

  • [01] Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Ν. Μαζιώτης

    Σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος σήμερα θα προσέλθει εκ νέου ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

    Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» δήλωσε στην πρώτη του απολογία το Σάββατο, επάγγελμα «επαναστάτης» ενώ υπέγραψε με δική του ευθύνη το εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

    [02] Ο Πούτιν ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς και ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής, τέσσερις σχεδόν ημέρες μετά την καταστροφή. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο της τραγωδίας» είπε ο Πούτιν, φορώντας σκούρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε ότι είναι πεπεισμένος ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ουκρανική κυβέρνηση δεν είχε τερματίσει την εκεχειρία και δεν είχε επαναλάβει τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. «Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει -και δεν έχει το δικαίωμα- να χρησιμοποιήσει αυτήν την τραγωδία για την επίτευξη εγωιστικών πολιτικών στόχων. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να διχάζουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ενώνουν» είπε.

    Διαβάστε επίσης: Φιλορώσοι αυτονομιστές εμποδίζουν την πορεία του τρένου που μεταφέρει τις πρώτες 200 σορούς , Ναι μεν ...αλλά της Μόσχας, για τις έρευνες κατάρριψης του Boeing

    [03] Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Ντονέτσκ

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είδε δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ και ότι ο δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή έχει αποκλεισθεί. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Νωρίτερα, αυτήκοος μάρτυρας είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από το κέντρο του Ντονέτσκ. Η ανακατάληψη της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, είναι βασικός στόχος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε "ενεργό στάδιο" και ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ντονέτσκ.

    [04] Τα μικρότερα ζώα παθαίνουν πιο εύκολα καρκίνο

    Τα μεγαλύτερου μεγέθους ζώα είναι καλύτερα στο να εξαφανίζουν από το DNA τους τούς ιούς που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, πράγμα που εξηγεί, εν μέρει τουλάχιστον, γιατί τα μικρότερα ζώα παθαίνουν πιο συχνά καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες στη Βρετανία.

    Η νέα μελέτη φαίνεται να λύνει το "παράδοξο" που προβληματίζει τους βιολόγους από τη δεκαετία του '70, όταν πρώτος ο επιδημιολόγος σερ Ρίτσαρντ Πέτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης επεσήμανε το φαινόμενο, δηλαδή το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ζώα φαίνεται να είναι πιο προστατευμένα έναντι του καρκίνου. Εκ πρώτης όψεως, εφόσον τα πιο μεγάλα ζώα ζουν περισσότερα χρόνια και έχουν περισσότερα κύτταρα από τα μικρά ζώα, θα έπρεπε να είναι πιο επιρρεπή στον καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει, αντίθετα τα μικρότερα ζώα (π.χ. τα ποντίκια) εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά της νόσου σε σχέση με τα μεγαλύτερα (π.χ. τους ανθρώπους).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2014 - 8:30:20 UTC