Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνες για γιάφκες και συνεργούς του Μαζιώτη
  • [02] Β. Κικίλιας: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη
  • [03] Εντοπίστηκαν οι δύο γυναίκες που αγνοούνταν στη Σαμοθράκη
  • [04] Εντός των στόχων του προϋπολογισμού η κρατική δαπάνη για συντάξεις
  • [05] Σε ισχύ η «ανθρωπιστική παύση» του πυρός στη Γάζα
  • [06] Έκκληση από ΕΕ και ΗΠΑ για τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα
  • [07] Στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο ο Σύλλας Τζουμέρκας με την ταινία «Α Blast»
  • [08] Καμπανάκι σοβαρού κινδύνου για κοινό φάρμακο κατά της χοληστερίνης

  • [01] Έρευνες για γιάφκες και συνεργούς του Μαζιώτη

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος χτες έπειτα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπου ήδη γίνονται έρευνες, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

    Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.

    Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, η οποία οτι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.

    Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Κικίλιας: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη

    [02] Β. Κικίλιας: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη

    «Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη στο Μοναστηράκι» δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση. Άλλωστε, χωρίς τυμπανοκρουσίες ξετυλίγεται στην Αθήνα το πρόγραμμα "Θησέας" που έχει να κάνει με την αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, περιλαμβάνει πάνω από 800 αστυνομικούς και όλες τις μονάδες σε συνεργασία, σημείωσε, ενώ, εξέφρασε εκ μέρους του και εκ μέρους του πρωθυπουργού «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», που παρακολούθησε αρχικά τον αρχιτρομοκράτη.

    Ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε εξελίξεις στις έρευνες άμεσα, σημείωνοντας ότι είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση. «Υπάρχει ανοιχτή επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και τα δεδομένα έρχονται συνέχεια το ένα πίσω από το άλλο» ανέφερε.

    [03] Εντοπίστηκαν οι δύο γυναίκες που αγνοούνταν στη Σαμοθράκη

    Εντοπίστηκαν, σήμερα το πρωί, στη Σαμοθράκη, οι δύο Ελληνίδες που αγνοούνταν από προχθές το βράδυ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους. Για την επιχείρηση εντοπισμού τους συνεργάστηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

    Οι δύο γυναίκες έκαναν διακοπές στη Σαμοθράκη και πήγαν το απόγευμα της Τρίτης με φίλες τους για πεζοπορία στην περιοχή Άνω Μεριά. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, φίλη τους Ισπανίδα ενημέρωσε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως, δεν απαντούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    [04] Εντός των στόχων του προϋπολογισμού η κρατική δαπάνη για συντάξεις

    Εντός των προγραμματισμένων στόχων της συνταξιοδοτικής δαπάνης και της απορρόφησης πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού, για το πρώτο επτάμηνο του 2014, κινείται η συνταξιοδοτική δαπάνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Ιουλίου του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν, ότι από το 58,33% της δαπάνης που είχε προβλεφθεί από τον Προϋπολογισμό του 2014, έχει απορροφηθεί το 57,73%. Η συνολική δαπάνη για το πρώτο επτάμηνο ανέρχεται σε 16.136.414.236,78 ευρώ.

    «Για πολλά χρόνια οι λύσεις ήταν μπροστά μας, αλλά είτε δεν τις βλέπαμε είτε, ακόμη χειρότερα, δεν θέλαμε ή δεν τολμούσαμε να τις δούμε» δήλωσε σχολιάζοντας τα ευρήματα της έκθεσης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε: «Στην παρουσίαση της μελέτης που εκπονείται από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), θα αποδειχθεί ότι συντηρούσαμε ένα κατακερματισμένο σύστημα ασφάλισης πολλών ταχυτήτων, δαπανηρό και, κυρίως, άδικο και αναποτελεσματικό. Στον νέο ασφαλιστικό χάρτη που προετοιμάζουμε μεθοδικά, όλα αλλάζουν για πάντα».

    Το υπουργείο Εργασίας έχει αναθέσει στο ΚΕΠΕ, την εκπόνηση μελέτης για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, σε έναν ενιαίο φορέα η οποία αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο.

    [05] Σε ισχύ η «ανθρωπιστική παύση» του πυρός στη Γάζα

    Η πεντάωρη «ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τέθηκε σε ισχύ στις 10:00 (τοπική ώρα) σήμερα, δέκατη ημέρα της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στους παγιδευμένους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα να έχουν πρόσβαση σε προμήθειες και ιατρική φροντίδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ολιγόωρη αυτή κατάπαυση του πυρός έπειτα από πρόταση των Ηνωμένων Εθνών, όμως το Ισραήλ προειδοποίησε ότι «εάν η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλευθούν αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο, θα απαντήσει σθεναρά».

    Χθες, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά του παλαιστινιακού εδάφους, έπειτα από την αποτυχία της μεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Η αιγυπτιακή πρόταση έγινε δεκτή από το Ισραήλ, αλλά απορρίφθηκε από τη Χαμάς.

    [06] Έκκληση από ΕΕ και ΗΠΑ για τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Τετάρτη Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να δώσουν ένα τέλος στη βία, ενώ χαιρέτησαν τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για την επίτευξη εκεχειρίας, μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα κατά την οποία μαίνονται οι συγκρούσεις. Οι ηγέτες, που συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κάλεσαν και τις δύο πλευρές για «αποκλιμάκωση της κατάστασης, τον τερματισμό της βίας, να δοθεί ένα τέλος στα δεινά του άμαχου πληθυσμού, ιδίως επιτρέποντας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να αποτελέσουν παράγοντες για τη σταθερότητα στην περιοχή». Σε δηλώσεις τους, οι ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διαμεσολάβηση ώστε Ισραηνινοί και Παλαιστίνιοι να συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών. «Οι λαοί του Ισραήλ και των Παλαιστινίων δεν θέλουν να ζουν κατά αυτόν τον τρόπο», είπε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διπλωματική οδό ως μέσο για την επίτευξη συμφωνίας.

    [07] Στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο ο Σύλλας Τζουμέρκας με την ταινία «Α Blast»

    Στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα «A Blast». Μετά τη συμμετοχή της «Χώρας Προέλευσης» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το 2010, ο Σύλλας Τζουμέρκας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ, με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια.

    Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, την Πιερία και το Αμβούργο. Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, με την υποστήριξη του ελληνικού και του ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας- Βεστφαλίας και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.

    [08] Καμπανάκι σοβαρού κινδύνου για κοινό φάρμακο κατά της χοληστερίνης

    Μετά από 50 περίπου χρόνια ευρείας χρησιμοποίησης σε όλο τον κόσμο για την θεραπεία της υψηλής χοληστερίνης, η νιασίνη (γνωστή και ως βιταμίνη Β3) δεν θα πρέπει πλέον να συνταγογραφείται για τακτική χρήση στους περισσότερους ασθενείς, καθώς επιφέρει επικίνδυνες παρενέργειες, αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ανύπαρκτα οφέλη στην μείωση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Ντόναλντ Λόιντ Τζόουνς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», μελέτησαν περίπου 25.700 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 80 ετών επί τέσσερα χρόνια. Ήταν η πιο μεγάλη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω στη νιασίνη. Όλοι οι ασθενείς έπαιρναν ήδη στατίνες για την μείωση της χοληστερίνης, ενώ μερικοί έπαιρναν επίσης νιασίνη και άλλοι εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Η μελέτη όχι μόνο δεν έδειξε κάποιο πρόσθετο όφελος από τη νιασίνη στην μείωση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, αλλά επίσης διαπίστωσε αυξημένη κατά 9% θνησιμότητα όσων έπαιρναν αυτό το φάρμακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 8:30:23 UTC