Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Εθνικής σημασίας η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό
  • [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Άγγ. Μέρκελ
  • [03] «Χτενίζουν» το λεκανοπέδιο για τα κρυσφήγετα του Ν. Μαζιώτη
  • [04] Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Εθνικής σημασίας η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό

    Τον χαρακτήρα μείζονος εθνικής σημασίας γεγονότος, προσέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, τονίζοντας την ανάγκη μιας πλατιάς συσπείρωσης «ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές».

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, η αποψινή εκδήλωση δεν είναι «μια κομματική πρωτοβουλία ή για μια πρωτοβουλία κομμάτων», τονίζοντας έτσι τον υπερκομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα, λέγοντας ότι «κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών».

    Μιλώντας απόψε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία πλατιάς συσπείρωσης, πρωτίστως κοινωνικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων πάνω σε έναν κοινό στόχο: «Να προστατέψουμε τους αιγιαλούς και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή».

    [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Άγγ. Μέρκελ

    Σε καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σημαντική και εις βάθος συζήτηση, αφενός για τα θέματα της Συνόδου και αφετέρου για την ελληνική οικονομία.

    Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα. Η Άγγελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Κίνα, αντάλλαξε απόψεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με το Πεκίνο.

    [03] «Χτενίζουν» το λεκανοπέδιο για τα κρυσφήγετα του Ν. Μαζιώτη

    Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής, που προηγήθηκε της σύλληψής του, το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, και όπου τραυματίστηκαν επίσης ένας ειδικός φρουρός και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη.

    Επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις για την υπόθεση έγιναν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη.

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό φρουρό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, είχε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    [04] Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

    Θαμνώδη έκταση σε δύσβατη περιοχή καίει φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Άγιο Όρος, κοντά στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει το μοναστήρι.

    Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκδηλώθηκε από κεραυνό, συμμετέχουν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 άτομα. Νωρίτερα, ρίψεις νερού από ψηλά πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2014 - 18:30:21 UTC