Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε φορείς για τη συγκρότηση μετώπου για τον αιγιαλό
  • [02] Συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη
  • [03] Εξομαλύνεται η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη, μετά την ισχυρή βροχόπτωση
  • [04] Άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε γιατρό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι»
  • [05] Λύση «πακέτο» για το ιδιωτικό χρέος σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση
  • [06] ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρω το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού
  • [07] Άντληση 1,625 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ με μειωμένο επιτοκιακό κόστος
  • [08] Ξεκίνησαν και πάλι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας
  • [09] Εξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ
  • [10] Εφικτή μια διπλωματική λύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δηλώνει ο Τζ. Κέρι
  • [11] Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι ασκεί «κρατική τρομοκρατία»
  • [12] Αυξάνονται οι νεκροί από το δυστύχημα στο μετρό της Μόσχας
  • [13] Τρεις νεκρές χελώνες καρέτα - καρέτα εντοπίστηκαν σε παραλίες της Πρέβεζας

  • [01] Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε φορείς για τη συγκρότηση μετώπου για τον αιγιαλό

    Ανοιχτή πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστημονικές οργανώσεις και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, για τη συγκρότηση ενός μετώπου με στόχο «να αποκρούσουμε από κοινού τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται κατά της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης οικονομίας» απευθύνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της αυριανής εκδήλωσης για τον αιγιαλό, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

    [02] Συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη

    Συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον σχεδιασμό του δήμου, τις πρωτοβουλίες του, για το ΕΣΠΑ και τον ρόλο των μητροπολιτικών δήμων στην Ευρώπη. Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την Κεντροαριστερά και τον ρόλο της και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καμίνης είναι θετικός στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και στην ενδυνάμωση του ρόλου της στην πολιτική ζωή της χώρας.

    [03] Εξομαλύνεται η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη, μετά την ισχυρή βροχόπτωση

    Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στην κυκλοφορία των οχημάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε, από τα ξημερώματα έως και νωρίς το μεσημέρι την πόλη και είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια», πολίτες να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους, να πέσουν δέντρα και να πλημμυρίσουν καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια υποδομών.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 247 κλήσεις και, ήδη, έχουν γίνει 70 αντλήσεις υδάτων, δέκα κοπές κλαδιών δέντρων και απεγκλωβισμός πέντε πολιτών. Είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής με 40 υπαλλήλους επιχειρούν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί. Νωρίτερα, εξάλλου, στην οδό Δωδεκανήσου, στο κέντρο της πόλης, δέντρο έπεσε πάνω σε περίπτερο, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Στο μεταξύ, ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές, όπου η συσσώρευση των υδάτων δημιούργησε σημαντικά προβλήματα.

    [04] Άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε γιατρό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι»

    Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν. Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

    Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι».

    [05] Λύση «πακέτο» για το ιδιωτικό χρέος σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση

    Συνολική λύση για το ιδιωτικό χρέος, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το χρέος προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση. Όπως συμφωνήθηκε μετά τη συνεδρίαση για το ιδιωτικό χρέος με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, εκπροσώπων της ΤτΕ και της ΕΕΤ και εκπροσώπων της τρόικας, το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει μέχρι τις 15 Αυγούστου 2014 μία μελέτη για την εξωδικαστική επίλυση του ιδιωτικού χρέους, καταρχήν των επιχειρήσεων αλλά δευτερευόντως και των φυσικών προσώπων.

    «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους που θα βοηθήσει την οικονομία να βγει από την κρίση αλλά δεν θα επιτρέψει στους μπαταχτσήδες να γελάνε σε βάρος των εντίμων ανθρώπων», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η τρόικα είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σημείωσε ότι «κανένας δεν θέλει να καταστρέψει την αγορά».

    Ο μηχανισμός εξωδικαστικής επίλυσης που θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, όπως σχολίασε στέλεχος του υπουργείου μετά τη συνεδρίαση.

    Σήμερα, στην ίδια συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν ακόμη, μία μελέτη της KPMG για το ιδιωτικό χρέος, μία μελέτη της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και μια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την τήρηση των στοιχείων του Τειρεσία. Όπως αναφέρθηκε από στέλεχος του υπουργείου, το πτωχευτικό δίκαιο είναι πλέον μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Ενδεικτικό είναι, σε ό,τι αφορά στον νόμο Κατσέλη, ότι το 52% των περιπτώσεων έχουν πάρει δικάσιμο πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης και ένα 20% εκδικάζεται μετά από 10 χρόνια».

    [06] ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρω το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού

    Πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο κρατικός προϋπολογισμός στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε ταμειακή βάση το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού παρέμεινε θετικό στα 1,37 δισ. ευρω εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

    Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο προϋπολογισμός σε ταμειακή πάντα βάση, εμφάνισε έλλειμμα 1,9 δισ. ευρω. έναντι ελλείμματος 8,7 δισ. ευρω την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων στα 21,9 δισ. ευρώ από 20,2 δισ. ευρώ πέρυσι και την μείωση των δαπανών στα 24,1 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ πέρυσι.

    [07] Άντληση 1,625 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ με μειωμένο επιτοκιακό κόστος

    Στην άντληση ποσού 1,625 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με οριακά μειωμένο επιτοκιακό κόστος. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, που διενεργήθηκε σήμερα, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,75% έναντι 1,80% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία στις 17 Ιουνίου 2014.

    [08] Ξεκίνησαν και πάλι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας

    Ξεκίνησαν και πάλι σήμερα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, έξι ώρες αφού το Ισραήλ συμφώνησε μονομερώς στην πρόταση εκεχειρίας της Αιγύπτου, η οποία δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τους Παλαιστίνιους αντάρτες. «Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται και πάλι», δήλωσε μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από την Ιερουσαλήμ, αφού επλήγησαν τουλάχιστον δύο στόχοι στη Γάζα.

    [09] Εξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ

    Εξελέγη πριν από λίγο πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ψηφοφορία η οποία διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

    [10] Εφικτή μια διπλωματική λύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δηλώνει ο Τζ. Κέρι

    «Πραγματικές» διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όμως παραμένει εφικτό να βρεθεί μια διπλωματική λύση, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. «Εξακολουθούν να υπάρχουν πραγματικές διαφωνίες σε κρίσιμα θέματα» της διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο Κέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βιέννη, προσθέτοντας όμως ότι είναι αποφασισμένος να «προχωρήσω στη διπλωματική οδό» και επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματευτές εξακολουθούν να έχουν στόχο την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας ως την 20ή Ιουλίου. Παράλληλα ο Κέρι σημείωσε ότι θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για να ενημερώσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το Κογκρέσο για την προοπτική επίτευξης μιας οριστικής συμφωνίας με το Ιράν και να εξετάσουν τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί.

    Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις «για να τερματιστεί το αδιέξοδο» στις συνομιλίες.

    [11] Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι ασκεί «κρατική τρομοκρατία»

    O Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι ασκεί «κρατική τρομοκρατία» βομβαρδίζοντας τη Λωρίδα της Γάζας και διαπράττοντας «σφαγή» μεταξύ των Παλαιστινίων κατοίκων της.

    «Μέχρι πότε ο κόσμος θα συνεχίσει να μένει σιωπηλός απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία;» δήλωσε ο Ερντογάν στην ομιλία του ενώπιον βουλευτών του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αποκλείοντας κάθε εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το εβραϊκό κράτος.

    [12] Αυξάνονται οι νεκροί από το δυστύχημα στο μετρό της Μόσχας

    Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας σήμερα το πρωί, ενώ περισσότεροι από 118 άνθρωποι νοσηλεύονται, ορισμένοι σε βαριά κατάσταση. «Αυτήν τη στιγμή ο απολογισμός είναι 12 νεκροί» ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ιατρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax έκανε λόγο για 16 νεκρούς σε μία από τις μεγαλύτερα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Περισσότεροι από 118 επιβάτες νοσηλεύονται, οι μισοί σε σοβαροί κατάσταση, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της Μόσχας.

    Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν δεκάδες αιμόφυρτους επιβάτες και παγιδευμένους, στα γεμάτα καπνό βαγόνια, επιβάτες.

    «Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Δείχνουν εν ζωή και οι ειδικοί καταβάλλουν προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν το συντομότερο δυνατόν. Στο εσωτερικό του βαγονιού παραμένουν περί τους πέντε άνθρωποι» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Μίοσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ.

    [13] Τρεις νεκρές χελώνες καρέτα - καρέτα εντοπίστηκαν σε παραλίες της Πρέβεζας

    Τρεις νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα εντοπίστηκαν από ψαράδες και λουόμενους σε παραλίες της Πρέβεζας το τελευταίο διήμερο.

    Ειδικότερα, η πρώτη χελώνα βρέθηκε στην παραλία Καλαμίτσι, ενώ λόγω της προχωρημένης σήψης δεν διεγνώσθη το φύλο της. Σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε από τους λιμενικούς, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια μικρή χελώνα μήκος 40 και πλάτους 30 εκατοστών.

    Η δεύτερη χελώνα, εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία του Καναλίου, ήταν θηλυκού γένους, μήκους 85 και πλάτους 56 εκατοστών,ενώ δεν έφερε εμφανή τραύματα. Χθες το βράδυ ψαράδες, στο λιμανάκι Βαθύ εντόπισαν ακόμη μία θηλυκή καρέτα-καρέτα, σε προχωρημένη σήψη. Για την υπόθεση, οι λιμενικοί ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς και τον δήμο Πρέβεζας για την περισυλλογή των νεκρών χελωνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 2014 - 12:30:24 UTC