Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το φθινόπωρο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης
  • [02] Τη συστέγαση των ασφαλιστικών ταμείων σε όλη τη χώρα προωθεί το υπ. Εργασίας
  • [03] Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Μ. Βαρβιτσιώτη στην Τήλο για την λαθρομετανάστευση
  • [04] Λήγει αύριο η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [05] Τ.Κέρι: Σημαντικές διαφορές με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
  • [06] Εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τζαμιών
  • [07] Βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας προανήγγειλε το Ισραήλ
  • [08] Κολύμβηση: Στον τελικό των 400μ. ο Παναγιώτης Χιώτης

  • [01] Το φθινόπωρο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

    Με ευρύτατη πλειοψηφία, εγκρίθηκε, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου το πολιτικό πλαίσιο και το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

    Ποικίλες απόψεις, όχι πάντα συγκλίνουσες μεταξύ τους, καθώς επίσης και άξονες για το πώς πρέπει να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από εδώ και στο εξής, παρουσιάστηκαν από τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που τοποθετήθηκαν επί της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της εισήγησης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Η πλειονότητα των ομιλητών συντάχθηκαν με την αναγκαιότητα διεξαγωγής του, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και της συσπείρωσης του χώρου της κεντροαριστεράς, ενώ καταγράφηκε στις τοποθετήσεις και αγωνία για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την αυτονομία του ή θα απορροφηθεί στη δημοκρατική παράταξη.

    [02] Τη συστέγαση των ασφαλιστικών ταμείων σε όλη τη χώρα προωθεί το υπ. Εργασίας

    Την ενοποίηση των δομών των και τη συστέγαση των υπηρεσιών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, σε όλη τη χώρα, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Το σχέδιο του Υπουργείου, προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου δικτύου που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες όλων των Ταμείων που διατηρούν υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις, όπως είναι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ή του ΟΓΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή του Γιάννη Βρούτση, έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα μηχανικών που επεξεργάζεται σχέδιο συστέγασης των υπηρεσιών των ασφαλιστικών Ταμείων σε επτά νομούς της χώρας. Το σχέδιο αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Εργασίας, έως το τέλος του μήνα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών, οι οποίες θα βελτιωθούν με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη που θα γλυτώνει την ταλαιπωρία των μετακινήσεων και των πολύωρων αναμονών.Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας επισημαίνει ό,τι πρόκειται για σημαντική καινοτομία που υλοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος και εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό του νέου ασφαλιστικού χάρτη της χώρας.Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται ο ενιαίος φορέας απονομής των συντάξεων και ο ενιαίος φορέας είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών.

    [03] Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Μ. Βαρβιτσιώτη στην Τήλο για την λαθρομετανάστευση

    Επίσκεψη στο νησί της Τήλου, μετά τη Σύμη, πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, συναντήθηκε, κατά τη διάρκεια της παραμονής του, με τη δήμαρχο του νησιού Μαρία Καμμά- Αλιφέρη. Παράλληλα, επιθεώρησε τη Λιμενική Αρχή Τήλου και συνομίλησε με τα στελέχη της.

    Χθες βράδυ, ο υπουργός Ναυτιλίας συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού με κύριο θέματην αμεσότερη συνεργασία μεταξύ τους, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

    «Μόνο τον τελευταίο μήνα στην Τήλο είχαμε πέντε περιστατικά εντοπισμού, διάσωσης και σύλληψης παράνομων μεταναστών. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις που έχω διατυπώσει από καιρό, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για ραγδαία αύξηση του φαινομένου, λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Γι αυτό και ως Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσαμε όσο κανείς στους εταίρους μας το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας παράλληλα την ισότιμη συμμετοχή τους στην κατανομή των βαρών. Εξάλλου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό».

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης, άκουσε τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να εκφράζουν την πλήρη συμφωνία τους στην επισήμανσή του για εξεύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων, «ώστε και να μην στοιβάζονται στο λιμάνι, πλήττοντας την τουριστική εικόνα του νησιού, αλλά και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι συνθήκες μιας αξιοπρεπούς παραμονής για 24 ή 48 ώρες»

    [04] Λήγει αύριο η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

    Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.450.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5.700.000 δηλώσεων. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι θα υποβληθούν άλλες 100.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω του TAXIS net. 'Ετσι, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, αύριο, τελευταία μέρα της προθεσμίας θα ολοκληρωθεί η κανονικά διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

    [05] Τ.Κέρι: Σημαντικές διαφορές με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

    Οι διαφορές ανάμεσα στην ομάδα 5+1 και την Τεχεράνη είναι "πολύ σημαντικές" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, μία εβδομάδα πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    "Εχουμε βέβαια πολύ σημαντικές διαφωνίες. Πρέπει να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόοδο", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους στη Βιέννη. Θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, που απαρτίζουν την ομάδα 5+1 μαζί με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ιρανός διαπραγματευτής και υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, δήλωσε στη Βιένη ότι "η διάσταση απόψεων επί όλων των μεγάλων και σημαντικών θεμάτων παραμένει. "Δεν κατορθώσαμε να μειώσουμε το χάσμα και δεν είναι σαφές εάν θα το κατορθώσουμε", είπε.

    [06] Εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τζαμιών

    Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της εισήλθαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και συνέλαβαν 10 παλαιστίνιους διαδηλωτές. "Δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν επισκέπτες στο Ορος του Ναού (όπως ονομάζεται από τους Ισραηλινούς η Πλατεία των Τζαμιών). Αλλοι αστυνομικοί επενέβησαν τότε κάνοντας χρήση οβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές", εξήγησε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

    "Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά", πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Πλατεία των Τζαμιών έκλεισε για τους επισκέπτες.

    [07] Βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας προανήγγειλε το Ισραήλ

    Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους κατοίκους πολλών κοινοτήτων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους καθώς από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσει σφοδρούς βομβαρδισμούς στον τομέα αυτό. Η ισραηλινή αεροπορία πρόκειται να ρίξει φυλλάδια στην περιοχή αυτή, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με τα οποία θα ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους μέχρι το μεσημέρι και να καταφύγουν νοτιότερα, εξήγησε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

    "Τα φυλλάδια αυτά προειδοποιούν τους κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια να απομακρυνθούν, για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν" σημειώνεται στην ανακοίνωση. "Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους", καταλήγει η ανακοίνωση του στρατού.

    Η επιχείρηση αυτή είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)

    διαβάστε επίσης:Εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τζαμιών www.amna.gr/blogview/59867/Eisboli-israilinon-astunomikon-stin-Plateia-ton-Tzamion-

    [08] Κολύμβηση: Στον τελικό των 400μ. ο Παναγιώτης Χιώτης

    Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Έλληνες κολυμβητές στα πρωινά αγωνίσματα της 5ης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων, στο Ντόρτνρεχτ της Ολλανδίας.

    Ο Παναγιώτης Χιώτης προκρίθηκε στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, καθώς κατέλαβε την έβδομη θέση στα προκριματικά με 4:29.20, ενώ στους αντίστοιχους ημιτελικούς πέρασαν, ο Φώτης Μυλωνάς στα 50μ. ελεύθερο (5ος με 23.02) και η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 50μ. πεταλούδα (16η με 28.33).

    Η ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική Εφήβων, αποτελούμενη από τους Απόστολο Χρήστου, Παναγιώτη Χιώτη, Βαγγέλη Αϊβαλιώτη και Φώτη Μυλωνά, κατετάγη 7η με 3:47.22 και θα είναι παρούσα στον απογευματινό τελικό, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αγώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 July 2014 - 10:30:21 UTC