Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ:«Η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση απέναντι στους δανειστές και στις αξιώσεις τους"
  • [02] Πυρκαγιές σε δύο μέτωπα στο Κιλκίς
  • [03] Συνελήφθη αρχιφύλακας για διακίνηση ναρκωτικών σε κρατητήρια
  • [04] Αναστάτωση στην αστυνομία από εκπαιδευτική χειροβομβίδα, έξω απο τον ΣΚΑΙ στο Φάληρο
  • [05] Επιχείρηση διάσωσης 18 παράτυπων μεταναστών, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας
  • [06] Κιλκίς: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Πεδινό
  • [07] Συνεργασία Χαρδούβελη-Βρούτση για δημοσιονομικά θέματα των δύο υπουργείων
  • [08] Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο Βρετανός υπ. Εξωτερικών

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ:«Η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση απέναντι στους δανειστές και στις αξιώσεις τους"

    Για "εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής διαδικασίας" κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις, και τονίζει ότι ο "μόνος δρόμος αξιοπρέπειας, ο μόνος δρόμος προστασίας της δημοκρατίας περνά μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της".

    «Όσο περισσότερο απομονώνεται κοινωνικά και ηττάται πολιτικά, ο πρωθυπουργός μετέρχεται των πλέον αυταρχικών και αλαζονικών μεθόδων που εγγυώνται -έστω και προσωρινά- ότι δεν θα αμφισβητηθεί το μνημονιακό σχέδιο και οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία προστίθεται: "Ενώ γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία της χώρας, η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση απέναντι στους δανειστές και στις αξιώσεις τους για την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

    Έχει το θράσος να μιλά για χαλάρωση του μνημονίου, για φοροελαφρύνσεις και «φιλολαϊκά μέτρα», την ίδια στιγμή που ισοπεδώνει δικαιώματα, ξεπουλά τα δημόσια αγαθά από τν ενέργεια και το ρεύμα, μέχρι τις παραλίες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα και τους πολίτες της".

    «Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα, με τα σχέδιά του για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας να αποκαλύπτονται, αφού συνειδητά δεν χρησιμοποίησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιλέγοντας την αποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και "ανατροπής"» απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη με ανακοίνωσή της. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην "απένταξη", όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ";» σημειώνει η κ. Βούλτεψη και προσθέτει: «Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο "σχίσιμο" και στην "απένταξη", ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή». Και καταλήγει: «Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει από το βήμα της Βουλής... ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τον ενημερώνουμε πως μόλις χθες η Αργεντινή απέτυχε να έλθει σε συμφωνία με τους κερδοσκόπους στους οποίους είχε καταφύγει, όταν αποφάσισε να κάνει πράξη αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ "υπόσχεται" στον ελληνικό λαό».

    [02] Πυρκαγιές σε δύο μέτωπα στο Κιλκίς

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10.30 το πρωί σε αγροτική περιοχή στο Πεδινό Κιλκίς. Στο τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής και 32 πυροσβέστες.

    Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.40 σε άλλη αγροτική περιοχή στα Μπακέικα, όπου έχουν μεταβεί επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 14 πυροσβέστες.

    [03] Συνελήφθη αρχιφύλακας για διακίνηση ναρκωτικών σε κρατητήρια

    Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη χθες το μεσημέρι με την κατηγορία ότι διακινούσε ναρκωτικά στα κρατητήρια νευραλγικής υπηρεσίας της Αττικής, όπου υπηρετούσε.

    Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε σε τροχονομικό έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας «Ζ», να κατέχει ηρωίνη βάρους 1,5 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά χάπια.

    Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε βάρος του αρχιφύλακα σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακεκριμένες περιπτώσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    [04] Αναστάτωση στην αστυνομία από εκπαιδευτική χειροβομβίδα, έξω απο τον ΣΚΑΙ στο Φάληρο

    Αναστάτωση στην αστυνομία προκάλεσε εκπαιδευτική χειροβομβίδα, μη λειτουργική, που βρέθηκε σήμερα γύρω στις 11 το πρωί, έξω απο το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο Φάληρο. Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε από υπάλληλο ασφαλείας, στον παράδρομο της παραλιακής λεωφόρου και ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

    Η χειροβομβίδα ήταν κάτω από αυτοκίνητο μιας γυναίκας που μένει στην περιοχή και όταν αυτή έφυγε, την είδε ο υπάλληλος. Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδεταίρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που μετέβησαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι η χειροβομβίδα δεν έφερε πυροκροτητή και δεν ήταν επικίνδυνη. Ωστόσο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζεται.

    [05] Επιχείρηση διάσωσης 18 παράτυπων μεταναστών, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας

    Μάρτυρας επιχείρησης διάσωσης 18 παράτυπων μεταναστών από σκάφος του λιμενικού έγινε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Σύμης. Ο υπουργός συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε νησιά της Δωδεκανήσου.

    Πλωτό περιπολικό του λιμενικού το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014", εντόπισε φουσκωτή λέμβο να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας

    'Αμεσα, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού, με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση δεκαοκτώ 18 παράτυπων μεταναστών (15 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 ανήλικο παιδί).Στη συνέχεια, όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.

    [06] Κιλκίς: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Πεδινό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή Πεδινού Κιλκίς από τις 10.30 το πρωί. Στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 13 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 32 πυροσβέστες, που προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά που καίει υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών.

    [07] Συνεργασία Χαρδούβελη-Βρούτση για δημοσιονομικά θέματα των δύο υπουργείων

    Συνεργασία περίπου δύο ωρών με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ,είχε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα δημοσιονομικά θέματα που άπτονται των δύο υπουργείων .

    Στο ίδιο πλαίσιο, στελέχη του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι εξετάστηκε «λογαριασμό προς λογαριασμό» η εκτέλεση του κοινωνικού προϋπολογισμού σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τα κονδύλια που διατίθενται στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.

    [08] Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο Βρετανός υπ. Εξωτερικών

    Εξαιρετικά ανήσυχος από την ανθρωπιστική κατάσταση και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. «Προτίθεμαι να μιλήσω στον πρόεδρο Αμπάς σήμερα", έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Η δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών αποτελεί καμπή στη ρητορική της βρετανικής διπλωματίας, η οποία μέχρι στιγμής εξέφραζε την άνευ όρων υποστήριξή της προς το Ισραήλ.

    Την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τις πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε "καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις της Χαμάς κατά των ισραηλινών αμάχων" , "υπογραμμίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 July 2014 - 12:30:22 UTC