Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη φυλακή οδηγείται ο Ηλίας Κασιδιάρης
  • [02] Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση παρακάμπτει νόμους και την ίδια τη Δημοκρατία
  • [04] Στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής οι προτάσεις για δημοψήφισμα
  • [05] «Να φερθεί τίμια, πολιτικά και να μην επιχειρήσει να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» καλεί την κυβέρνηση ο Ν. Βούτσης
  • [06] Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ο Γρ. Ψαριανός
  • [07] Σε αργία τέθηκε ο γιατρός του Ευαγγελισμού που εκβίαζε ασθενή για «φακελάκι»
  • [08] Λιγοστεύουν οι Έλληνες
  • [09] Άντληση 1,5 δισ. ευρώ μέσω τριετούς ομολόγου με επιτόκιο 3,5%
  • [10] Κοινωνικό μέρισμα 152,17 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
  • [11] Ιω. Στουρνάρας: Χωρίς νέα δάνεια δεν είναι διατηρήσιμη η ανάκαμψη
  • [12] Στις κερκίδες του Μαρακανά θα βρεθούν Πούτιν - Μέρκελ

  • [01] Στη φυλακή οδηγείται ο Ηλίας Κασιδιάρης

    Στη φυλακή οδηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο βουλευτής, τελευταίος που απολογήθηκε για την υπόθεση, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα προφυλακιστέος για την κατηγορία.

    Συγκεντρωμένοι οπαδοί φώναζαν «αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί».

    [02] Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

    Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, διαφωνώντας με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

    Σε επιστολή του πρός τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ασκεί κριτική λέγοντας ότι «το κόμμα παίρνει διαζύγιο από τα στελέχη που το ίδρυσαν» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό».

    Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι ήλπιζε πως «η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση παρακάμπτει νόμους και την ίδια τη Δημοκρατία

    «Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε' έχει περάσει οριστικά και δεν μπορούν να κυβερνούν για πολύ ακόμα με 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε'», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και απέναντι στην πρόταση για δημοψήφισμα.

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι την ονομάζει «επίτηδες μικρή ΔΕΗ για να κρύψει το μεγάλο φαγοπότι», ενώ επισήμανε ότι «παρακάμπτει νόμους και την ίδια τη Δημοκρατία» και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες είπε: «Αν σας ενοχλεί τόσο η Βουλή, κλείστε την οριστικά!» Στην ομιλία του σε συνάντηση για τα προβλήματα στο επιτραπέζιο ροδάκινο που έγινε στη Νάουσα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κρίση ανέδειξε όλα τα διαρθρωτικά και δομικά προβλήματα και υπογράμμισε: «Υπάρχουν δύο Ελλάδες που συγκρούονται. Η Ελλάδα της παραγωγής και η Ελλάδα της αρπαχτής, των μπαταχτσήδων, της διαπλοκής των επιχειρηματικών λαμόγιων. Και οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει καθεστώς η Ελλάδα της αρπαχτής».

    Είπε ακόμα για τους κυβερνώντες ότι «δεν μπορούν αυτοί που μας οδήγησαν στα βράχια να το παίζουν καπεταναίοι και ότι θα μας σώσουν από την κρίση», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν αντιληφθεί ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και λειτουργούν με τη λογική «ό,τι προλάβουμε να αρπάξουμε». Επισήμανε ότι δεν θα μας σώσουν «Μεσσίες» ούτε εταίροι από έξω και σχολίασε: «Και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής δεν στηρίχθηκε μόνο στον Μέσι, αλλά στη συλλογική προσπάθεια».

    [04] Στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής οι προτάσεις για δημοψήφισμα

    ΟΑντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί 6 αιτήματα υπογραφόμενα από 127 συνολικά βουλευτές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», σύμφωνα με τα οριζόμενα σε έκαστη αυτών.

    Οι προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα συζητηθούν στη σημερινή Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

    Με τις υπογραφές 11 βουλευτών κατατέθηκε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Την πρόταση δεν υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου.

    Με δήλωσή του, ο Σπύρος Λυκούδης, που υπογράφει την πρόταση, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ ορθώς δεν προχώρησε στη συνυπογραφή κοινής πρότασης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει όμως ότι η ξεχωριστή πρόταση του κόμματος του δεν νομίζει ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό.

    Τη «διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ», προτείνουν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ.

    Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 Β§2 εδ. β΄ του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν ή όχι το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο, ζητεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας, πρόεδρος της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪΤ, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα. Η κ. Βούλτεψη είπε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε. Χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατέθεσαν τις προτάσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

    [05] «Να φερθεί τίμια, πολιτικά και να μην επιχειρήσει να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» καλεί την κυβέρνηση ο Ν. Βούτσης

    Να φερθεί «τίμια, πολιτικά» και «να μην επιχειρήσει να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μηχανορραφίες» κάλεσε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στο ζήτημα του δημοψηφίσματος.

    «Η Συνταγματική επιταγή είναι καθαρή. Μην απαξιώνετε και τον Πρόεδρο και τη Διάσκεψη των προέδρων σε σχέση με αποφάσεις που ενδεχομένως θα πάρουν σε πολύ λίγες ώρες. Ανατρίχιασα το πρωί όταν άκουσα δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου που λέει "ό,τι και αν αποφασίσουν η Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση θα...κτλ"» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Μην επιχειρήσετε καθ΄οιονδήποτε τρόπο την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την καθαρογραφή και με την υπογραφή από την Προεδρία, διότι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι εφόσον γίνει νόμος αυτός ο ψηφισμένος νόμος, δεν μπορεί κατά το Σύνταγμα ύστερα να τεθεί, αφού θα έχει παράξει έννομα αποτελέσματα, δεν θα μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Αφήστε λοιπόν όλες αυτές τις μηχανορραφίες τις οποίες έχουμε υποστεί μέσω διαρροών χθες, προχθές, σήμερα, γιατί φοβάστε την ολομέλεια, φοβάστε τη συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, φοβάστε όχι μόνο την πλειοψηφία της Βουλής, ενδεχομένως και των 180 που μπορεί να οδηγήσουν ένα κορυφαίο ζήτημα στρατηγικής σημασίας στην ψήφο του ελληνικού λαού. Φερθείτε τίμια, πολιτικά, φερθείτε με τόλμη αν θέλετε, ώστε να δοκιμαστεί μπροστά στον λαό η στρατηγική γύρω από το ζήτημα της ενέργειας».

    [06] Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ο Γρ. Ψαριανός

    Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ετέθη ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος απέστειλε τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία μόλις αναγνώστηκε στο Α' Θερινό Τμήμα.

    Από το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, αναφέρεται ότι «ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με την σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ" έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ». Σημειώνεται, επίσης, ότι «η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην ΚΟ, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές αποφάσεις».

    [07] Σε αργία τέθηκε ο γιατρός του Ευαγγελισμού που εκβίαζε ασθενή για «φακελάκι»

    Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, θέτοντας σε αργία, τον ιατρό-καρδιοχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», στον οποίο ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργεί κατ? επάγγελμα. Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού.

    Επίσης, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

    Το περιστατικό καταδίκασαν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας.

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για απαράδεκτα φαινόμενα τα οποία «ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

    [08] Λιγοστεύουν οι Έλληνες

    Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατ. την 1ηΙανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία τηςEurostat, που δόθηκαν σήμερα στηδημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η "καθαρή" μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες. Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους "28".

    [09] Άντληση 1,5 δισ. ευρώ μέσω τριετούς ομολόγου με επιτόκιο 3,5%

    Ποσό 1,5 δισ. ευρώ άντλησε τελικά το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών για το 3ετές ομόλογο, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5% (τοκομερίδιο 3,375%).

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η άντληση του συγκεκριμένου ποσού έγινε παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε χθες και σήμερα στις διεθνείς αγορές και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας (σ.σ. αναταράξεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της Πορτογαλίας, λόγω των ανησυχιών για τη χρηματοπιστωτική "υγεία" την πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo).

    [10] Κοινωνικό μέρισμα 152,17 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

    Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 237.934 νοικοκυριών ποσό «κοινωνικού μερίσματος» ύψους 152.175.611,26 ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, «με τη σημερινή 3η καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 564.535 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα διαμορφώνεται σε 362.740.066,85 ευρώ. Με τα διευρυμένα εισοδηματικά όρια (7.050 ευρώ, αντί 6.000 ευρώ) λαμβάνουν επιπλέον 137.552 δικαιούχοι ποσό ύψους 90.789.600,00 ευρώ. Τέλος, σημειώνεται ότι, για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση».

    [11] Ιω. Στουρνάρας: Χωρίς νέα δάνεια δεν είναι διατηρήσιμη η ανάκαμψη

    Χωρίς νέα δάνεια η ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ (Klaus Regling), ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής η ανάκαμψη της οικονομίας δεν στηρίχθηκε στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος πρακτικώς ήταν ανύπαρκτος. Ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι εφεξής η οικονομία θα πρέπει να προχωρήσει με θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης. Στην αντίθετη περίπτωση αμφέβαλλε για το κατά πόσον η ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

    Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Κάλεσε δε για μία ακόμη φορά τους Ευρωπαίους εταίρους μας να τιμήσουν την υπόσχεση τους και αποφασίσουν μέτρα για την ανακούφιση του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος.

    [12] Στις κερκίδες του Μαρακανά θα βρεθούν Πούτιν - Μέρκελ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Ρίο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Κρεμλίνου. "Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου" δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ.

    "Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες (...) και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις", σύμφωνα με σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2014 - 12:30:23 UTC