Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Ηλ. Κασιδιάρη κλείνει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της ΧΑ
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας της Ελλάδας
  • [03] Απόψε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στον «Economist»
  • [04] Πυρηνικό υλικό έχει περιέλθει στην κατοχή των τζιχαντιστών, κατήγγειλε η Βαγδάτη στον ΟΗΕ
  • [05] Σχέδιο του Μποτιτσέλι πουλήθηκε έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων
  • [06] Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
  • [07] Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, στις ΗΠΑ
  • [08] Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση της κρίσης Ισραηλινών - Παλαιστίνιων
  • [09] Αντίστροφη μέτρηση για το τρόπαιο

  • [01] Με τον Ηλ. Κασιδιάρη κλείνει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της ΧΑ

    Ενώπιον των ανακριτριών, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο έχει απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Θα είναι η τελευταία απολογία, που λαμβάνουν οι δύο δικαστικές λειτουργοί, και τις επόμενες μέρες κλείνουν την έρευνά τους. Υπενθυμίζεται ότι χθες απολογήθηκε ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, στον οποίο επιβλήθηκε κατ΄οίκον περιορισμός.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας της Ελλάδας

    Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού θα παραμένει, όσο ζει και αναπνέει ο Ελληνισμός, στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας την Τετάρτη στη Λευκωσία, σε εκδήλωση της κυπριακής Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Μεϊμαράκης, διαβεβαίωσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ελληνικού κοινοβουλίου συμπαρίστανται θερμά στον αγώνα για δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι, παρά την οικονομική κρίση που περνούν Κύπρος και Ελλάδα, «δεν υπάρχει κρίση αξιών και ούτε πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις στα δημοκρατικά ιδεώδη και τους αγώνες για ατομικά δικαιώματα, δημοκρατία και ελευθερία». Σημείωσε ότι ο απανταχού Ελληνισμός στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση οριστικής λύσης, ενώ ανέφερε ότι απατήθηκαν «όσοι ισχυρίστηκαν ότι η οικονομική κρίση θα ελαστικοποιήσει τις θέσεις Κύπρου και Ελλάδας».

    Το συνεχιζόμενο έγκλημα της κατοχής δεν επιτρέπει σε κανέναν να εφησυχάζει, επισήμανε και πρόσθεσε ότι, με κάθε ευκαιρία, στόχος είναι η αφύπνιση της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας, και η ανάδειξη της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος, πρωτίστως ως ζητήματος εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους- μέλους της ΕΕ.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, κατήγγειλε την Τουρκία ότι στο Κυπριακό εξακολουθεί να προτείνει δύο λαούς, δύο κράτη, νομιμοποίηση του εποικισμού και της διαίρεσης, εγγυητικά δικαιώματα και ξένη στρατιωτική παρουσία.

    [03] Απόψε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στον «Economist»

    Στο συνέδριο του Economist με θέμα «The big rethink for Europe, the big turning point for Greece», που διεξάγεται σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, θα μιλήσει στις 20:30, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σε χθεσινοβραδυνή, εξάλλου, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάσθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    [04] Πυρηνικό υλικό έχει περιέλθει στην κατοχή των τζιχαντιστών, κατήγγειλε η Βαγδάτη στον ΟΗΕ

    Πυρηνικό υλικό που χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα σε πανεπιστήμιο στο βόρειο Ιράκ έχει περιέλθει στα χέρια των τζιχαντιστών, κατήγγειλε η Βαγδάτη στον ΟΗΕ με επιστολή της στην οποία ζητεί βοήθεια για να «αποτραπεί η απειλή της χρήσης του από τρομοκράτες στο Ιράκ ή στο εξωτερικό». Σχεδόν 40 κιλά μείγματος ουρανίου φυλάσσονταν στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης, ανέφερε σε επιστολή που απέστειλε στις 8 Ιουλίου στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη Μοχάμεντ Άλι Αλχακίμ και η οποία περιήλθε χθες στην κατοχή του Ρόιτερς.

    Ο Αλχακίμ τονίζει στην επιστολή του ότι αυτό το υλικό «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής».

    [05] Σχέδιο του Μποτιτσέλι πουλήθηκε έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων

    Ένα σπάνιο σχέδιο του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι (Study for a Seated St Joseph) από τα τέλη του 1400, πουλήθηκε χθες Τετάρτη σε δημοπρασία στο Λονδίνο στην τιμή των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το σχέδιο με πένα και καφέ μελάνι θεωρείται ότι είναι το μοναδικό έργο του Μποτιτσέλι που συνδέεται με έναν από τους πίνακές του και το μοναδικό που παρέμενε μέχρι σήμερα σε ιδιωτική συλλογή. Ανήκε στην εκλιπούσα Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον, η οποία ασχολούνταν με φιλανθρωπίες κι ήταν σύζυγος του Τζον Σούαρντ Τζόνσον, κληρονόμου της φαρμακευτικής εταιρείας «Johnson & Johnson». Τα έσοδα από την πώληση του έργου από τον οίκο Sotheby's πρόκειται να διατεθούν στο Ίδρυμα Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον που βοηθάει αυτιστικά παιδιά. Η Τζόνσον είχε αγοράσει το έργο το 1988 στη Νέα Υόρκη έναντι 88.000 δολαρίων.

    [06] Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

    Επτά Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων είναι πέντε παιδιά την Πέμπτη από τις νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα. Οι επιθέσεις μπήκαν στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα τους.

    Οι κάτοικοι της Γάζας και το ιατρικό προσωπικό ανέφεραν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον δύο σπίτια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

    [07] Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, στις ΗΠΑ

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο προάστιο Σπρινγκ στο Χιούστον του Τέξας από πυρά ενόπλου μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας Houston Chronicle, επικαλούμενος επίσημες αστυνομικές πηγές μετέδωσε ότι επτά άτομα πυροβολήθηκαν και ότι τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά του ενόπλου.

    Το μακελειό συνέβη σε μια κατοικημένη περιοχή στο προάστιο Σπρινγκ περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Χιούστον. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και η αστυνομία σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα τον έχει εγκλωβίσει λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από τον τόπο της τραγωδίας. Εικόνες από live streaming που μετέδωσε το τοπικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KTRK εμφάνισαν ένα μικρό αυτοκίνητο να κινείται ανάμεσα σε δύο φορτηγά με περίπου δώδεκα οχήματα της αστυνομίας να το ακολουθούν. Ο σερίφης Ρον Χίκμαν επικεφαλής της αστυνομίας στην κομητεία όπου έγινε το μακελειό αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά ούτε εάν είναι συγγενικό πρόσωπο με τα θύματα, όπως αναφέρουν κάποια μέσα ενημέρωσης.

    [08] Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση της κρίσης Ισραηλινών - Παλαιστίνιων

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα στις 10 π.μ. τοπική ώρα Νέας Υόρκης (17:00 ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Κατά τη συνεδρίαση ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αναμένεται να ενημερώσει το σώμα των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Την Τετάρτη ισραηλινά μαχητικά έπλητταν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας ανά λίγα λεπτά και οι Παλαιστίνιοι μαχητές συνέχισαν την εκτόξευση ρουκετών στην ενδοχώρα του κλιμακώνοντας την κρίση.Όπως ανέφεραν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται πλήρως από τη Χαμάς έχουν σκοτωθεί 47 άνθρωποι.

    Διαβάστε επίσης:

    Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

    [09] Αντίστροφη μέτρηση για το τρόπαιο

    Το απόλυτο συναίσθημα απολαμβάνουν χιλιάδες Αργεντινοί που βρίσκονται στην Βραζιλία για το Μουντιάλ κι εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο. Οι φίλοι της «αλμπισελέστε» είδαν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του να προκρίνονται στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, μέσα στη Βραζιλία και μάλιστα με την ομάδα της διοργανώτριας χώρας, εκτός τελικού. Ύστερα από μία αναμέτρηση, όπου κυριάρχησε η τακτική, η Αργεντινή προκρίθηκε στα πέναλτι της Ολλανδίας, καθώς το 90λεπτο και η ημίωρη παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ.

    Στον τελικό της Κυριακής (22:00), η Αργεντινή και η Γερμανία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στον «μικρό τελικό» του Σαββάτου, θα αναμετρηθούν η Βραζιλία και η Ολλανδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2014 - 6:30:22 UTC