Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κλάους Ρέγκλινγκ
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: «Πυροτέχνημα» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα
  • [03] Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Ν. Μίχος
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ούτε καν συζήτηση στη Βουλή
  • [05] Συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου
  • [06] Πρόσληψη 791 παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης
  • [07] Απολύθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λάρισας οι οποίοι έφεραν πλαστά πτυχία
  • [08] ΕΛΣΤΑΤ: Στο -1,1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο
  • [09] Δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές
  • [10] Ίδια τα γονίδια που κάνουν ένα παιδί ικανό στα μαθηματικά αλλά και την ανάγνωση

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κλάους Ρέγκλινγκ

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι (Mario Monti).

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: «Πυροτέχνημα» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

    «Πυροτέχνημα» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ την πρόταση του δημοψηφίσματος που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος έχει κατορθώσει σε έναν βαθμό να αποφύγει την πραγματική συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ. Γιατί- ενώ από την μία πλευρά λέει ότι πρέπει να είμαστε στην ΕΕ και στο ευρώ, άρα αποδέχεται τουςσχετικούςνόμους για την απελευθέρωση της ενέργειας και την είσοδο ιδιωτών σε αυτή την αγορά - από την άλλη, δηλώνει ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να ανήκει στο κράτος. Νομίζω ότι έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία σε μια κίνηση τακτικής και ότι του έχουμε δώσει την ευκαιρία να ξεφύγει από την ουσία: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πολιτικό και ιδεολογικό θέμα με τη ΔΕΗ» υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί «τελείως εκτός πραγματικότητας την άποψη ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι σε σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος τηςΒουλής εκ του θεσμικού του ρόλου μπορεί να σχολιάζει αυτά που συμβαίνουν στο κοινοβούλιο και δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με την άποψη του πρωθυπουργού».

    Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, δεν είναι δυνατόν να συναθρισθούν οι πέντε προτάσεις για το δημοψήφισμα.

    [03] Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Ν. Μίχος

    Ελεύθερος, με κατ' οίκον περιορισμό, αφέθηκε μετά την απολογία του, στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υποθεση της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Νίκος Μίχος, έπειτα από διαφωνία που προέκυψε για το ζήτημα της προσωρινής κράτησής του. Ο βουλευτής απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, είχαν την άποψη ότι ο βουλευτής πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ ο εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

    Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε ο κ. Μίχος θα πρέπει να βρίσκεται φρουρούμενος σε κατ οίκον περιορισμό.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ούτε καν συζήτηση στη Βουλή

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας έναντι πινακίου φακής, από «μια λαϊκή μειοψηφία που, πριν ξεψυχήσει, καταστρέφει τα πάντα» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Κινείστε ως κυβέρνηση, στα σκοτάδια. Καταφεύγετε σε συκοφαντίες, δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα αλλά ούτε καν συζήτηση στη Βουλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας στην παρέμβαση του στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ». Δήλωσε, παράλληλα, ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα. «Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία. Αποικία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και της διαπλοκής που καιροφυλακτεί να ξεκοκαλίσει έναντι πινακίου φακής δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Αναλαμβάνεται μια ιστορική ευθύνη. Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω, στην εποχή της POWER. Και αυτή την απόφαση δεν θα την πάρετε κρυπτόμενοι, αλλά στο φως. Και ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει την ευθύνη του» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

    Κάλεσε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και τους νόμους, κατηγορώντας την για συμπόρευση με την ντόπια και ξένη κλεπτοκρατία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προδιέγραψε ότι το κόμμα του θα χρησιμοποιήσει κάθε θεσμικό μέσο για να αποτρέψει, όχι μόνο το «ξεπούλημα της ΔΕΗ», αλλά και την παραχώρηση του αιγιαλού σε επιχειρηματικά συμφέροντα, και την ψήφιση νόμου που θα καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, «εν μέσω μάλιστα θερινών τμημάτων».

    [05] Συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου

    Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, μέλη του συντονιστικού οργάνου των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι καθηγητές αποχώρησαν, αφού έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.

    [06] Πρόσληψη 791 παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης

    Τη διαδικασία πρόσληψης 791 παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, κίνησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης. Γι' αυτόν τον λόγο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αδιορίστων ΑΣΕΠ, Δημήτρη Χαρίτο, στον οποίον παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου. Οι 791 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν σταδιακά το 2014, με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει τα υπουργεία και πάντα στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014.

    Οι 791 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βάσει της διάταξης του άρθρου 51 του Νόμου 4250/2014, κατανέμονται ανά υπουργείο ως εξής:

    - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 14

    - Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (κεντρική υπηρεσία): 15

    - Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (εποπτευόμενοι φορείς): 477

    - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 98

    - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς): 32

    - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2

    - Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενικές Γραμματείες και εποπτευόμενοι φορείς): 61

    - Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1

    - Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 24

    - Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 67 Επιπλέον, 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ήδη, έχουν κατανεμηθεί στα εξής υπουργεία:

    - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (κεντρική υπηρεσία): 4

    - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εποπτευόμενοι φορείς): 21

    - Υπουρεγίο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 49

    - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 13

    - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2

    - Υπουργεί Εθνικής Άμυνας: 39

    [07] Απολύθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λάρισας οι οποίοι έφεραν πλαστά πτυχία

    Περιπτώσεις εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με πλαστογραφημένα πτυχία ή άλλα δικαιολογητικά εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά από ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής του Νοσοκομείου. Όπως προκύπτει μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί έξι υπάλληλοι εκ των οποίων οι τέσσερις απολύθηκαν- προερχόμενοι από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό- αφού εντοπίστηκαν με πλαστογραφημένα πτυχία ΤΕΙ ή άλλων υγειονομικών σχολών μέσης εκπαίδευσης. Η συνηθέστερη αλλοίωση είναι η αλλαγή του βαθμού προς τα πάνω. Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται σύμφωνα με το νόμο, αυτομάτως απόλυση, ενώ η υπόθεση παραπέμπεται και στον εισαγγελέα. Ο έλεγχος των φακέλων με τα δικαιολογητικά πρόσληψης συνεχίζεται για όλους τους απασχολουμένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

    [08] ΕΛΣΤΑΤ: Στο -1,1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

    Επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο εφέτος, ο ρυθμός μείωσης του πληθωρισμού, καθώς διαμορφώθηκε στο -1,1%, από -2% τον Μάιο και έναντι -0,4% τον Ιούνιο πέρυσι. Σε ετήσια βάση, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ανατιμήσεις σε: Αεροπορικά εισιτήρια (29,9%), φάρμακα- λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων (21,6%), τιμολόγια ΔΕΗ (11,7%), έξοδα ξενοδοχείων (7,5%), γαλακτοκομικά και αυγά (2,6%), τσιγάρα και προϊόντα καπνού (1,4%) και βενζίνη (0,8%). Στον αντίποδα, μειώσεις τιμών υπήρξαν σε βασικά αγαθά που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», όπως σε νωπές πατάτες (30,9%), νωπά λαχανικά (17,5%), ζάχαρη (11,6%), νωπά φρούτα (10,2%), νωπά ψάρια (2,4%), δημητριακά και παρασκευάσματα (1,4%) και κρέατα γενικά (0,9%). Μεταξύ Ιουνίου και Μαΐου εφέτος, καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Αεροπορικά εισιτήρια (13,4%), νωπά φρούτα (7,8%), έξοδα ξενοδοχείων (4,7%), νωπά ψάρια (2,1%), ελαιόλαδο (1,4%) και βενζίνη (0,8%).

    [09] Δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

    Δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

    Αυτές οι δύο συνοικίες βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, κοντά στην μεθόριο με το Ισραήλ.

    Εξάλλου μια 40χρονη γυναίκα και ο 14χρονος γιος της σκοτώθηκαν από άλλο αεροπορικό πλήγμα στο Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε.

    [10] Ίδια τα γονίδια που κάνουν ένα παιδί ικανό στα μαθηματικά αλλά και την ανάγνωση

    Τα γονίδια που κάνουν ένα παιδί ικανό στα μαθηματικά, είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με εκείνα που τους δίνουν ικανότητα και στην ανάγνωση, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά διαφέρουν γενετικά όσον αφορά το πόσο εύκολα ή δύσκολα τα καταφέρνουν τόσο στα μαθηματικά, όσο και στα γλωσσικά μαθήματά τους.

    Η μελέτη φωτίζει το - κοινό σε σημαντικό βαθμό (έως 50%)- γενετικό υπόβαθρο των μαθηματικών και της ανάγνωσης, αλλά επίσης δείχνει ότι, πέρα από τα γονίδια, το σχολείο και η βοήθεια από τους γονείς, δηλαδή γενικότερα το περιβάλλον, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο ένα παιδί θα τα καταφέρνει με τους αριθμούς και τις λέξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2014 - 12:30:24 UTC