Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ
  • [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας
  • [03] Διαβεβαιώσεις Ευ. Βενιζέλου προς τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές των ΕΠΑΛ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
  • [04] Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή στη συζήτηση του ν/σ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας
  • [05] Η Commerzbank αντιμετωπίζει πρόστιμο άνω των 500 εκατ. δολαρίων
  • [06] Τριήμερο συναντήσεων στελεχών της ΕΚΤ ενόψει stress tests των τραπεζών
  • [07] Σοβαρή, αλλά υπό έλεγχο, η κατάσταση υγείας της Άννας Συνοδινου
  • [08] Σέντρα απόψε στον πρώτο ημιτελικό Βραζιλία - Γερμανία με μεγάλο απόντα τον Νεϊμάρ

  • [01] Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

    Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, γιατί,όπως τονίζει, αυτό επιβάλλει «η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας)», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», φανερώνει τον φόβο για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα». Πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα. Αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ας τα θέσει στην κρίση του λαού, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

    Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολο, έγινε από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου κ.α. διατάξεις».

    Κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί του συνόλου με 52 ψήφους υπέρ και 48 κατά (σε σύνολο 100 ψηφισάντων βουλευτών). Το άρθρο 1 που αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους για κρατούμενους σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας, υπέρ τάχθηκαν 56 βουλευτές και κατά 44 βουλευτές. Κατά πλειοψηφία, ψηφίστηκαν και τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου.

    [03] Διαβεβαιώσεις Ευ. Βενιζέλου προς τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές των ΕΠΑΛ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

    Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει συνεννόηση με όλα τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες (επαναπροκηρύξεις θέσεων για τους καθηγητές, έτσι ώστε να υπάρχει αντιστοίχηση με τις ανάλογες ειδικότητες) έδωσε, αφού άκουσε τις θέσεις τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η διαβεβαίωση, δόθηκε στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των καθηγητών ΕΠΑΛ και των σχολικών φυλάκων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ «θα αντιμετωπισθεί θετικά το ζήτημα της αναγνώρισης του συντάξιμου χρόνου υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων για τα χρόνια που έχουν δουλέψει ανασφάλιστοι.

    [04] Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή στη συζήτηση του ν/σ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

    Αναφορά στην παρουσία, στα θεωρεία της Βουλής, γονέων και συγγενικών προσώπων κρατούμενων υπόδικων για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αιχμή την πληροφόρηση ότι οι άδειες εισόδου τους δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αυτό, καθώς και οι προηγηθείσες αντεγκλήσεις ανάμεσα σε βουλευτές, με φόντο την θεσμοθέτηση λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφάλειας, πυροδότησε και σήμερα, κλίμα έντασης στο Α' Θερινό Τμήμα.

    Στρεφόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αθανασίου είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μιλάτε μόνο και μόνο για να εντυπωσιάζετε, χωρίς ουσία και χωρίς σεβασμό στους συγγενείς των κρατουμένων. Αυτό κάνατε εχθές και όπως πληροφορήθηκα -μπορεί να έχω και λάθος- ήταν μερικοί απ' αυτούς στα θεωρεία της Βουλής. Το ίδιο κάνατε και με την ΕΡΤ, με τις προτάσεις δυσπιστίας, με τις Εξεταστικές Επιτροπές, με την αντισυνταγματικότητα. Υπάρχει μία προχειρότητα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού». Απαντώντας στην αναφορά του υπουργού για τους συγγενείς υπόδικων στα θεωρεία, ο κ. Δρίτσας είπε πως είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση, διότι εχθές -λέει- ήρθαν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση συγγενείς υπόδικων κρατουμένων που ενδιαφέρονταν για το αν θα μπορούν να ξαναδούν τα παιδιά τους ή όχι, σε κανονικές διαδικασίες με βάση το νομοσχέδιο αυτό. «Είναι τόσο φοβερό, ε; Πρέπει και αυτό να ενταχθεί στο τρομολαγνικό κλίμα: Α, έγινε κάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μέσα στη Βουλή τους συγγενείς! Σοβαρά, κύριε υπουργέ; Εσείς έπρεπε να είστε εγγυητής του δικαιώματος οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα νομοσχέδιο που τους αφορά. Από πού κι ως πού δηλαδή, τι είδους δημοκρατία είναι αυτή;» είπε ο κ. Δρίτσας.

    Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε σε βουλευτές ότι ή δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο ή δεν το κατανόησαν διότι -όπως είπε- άκουσε εισηγήσεις που έκαναν έναν θλιβερό συμψηφισμό, που ταυτίζουν δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία με τη νομοθετική λειτουργία μιας δημοκρατικά συγκροτούμενης Βουλής.

    [05] Η Commerzbank αντιμετωπίζει πρόστιμο άνω των 500 εκατ. δολαρίων

    Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Commerzbank θα είναι πιθανόν η επόμενη τράπεζα που θα πληρώσει πρόστιμο προκειμένου να διευθετήσει τις εναντίον της κατηγορίες για παραβίαση κυρώσεων των ΗΠΑ κατά χωρών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος. Η γερμανική τράπεζα μπορεί να κληθεί να καταβάλει πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων το καλοκαίρι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με τις αρχές για αναστολή της δίωξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η έρευνα εναντίον της Commerzbank εντάσσεται στο πλαίσιο των αυστηρών αμερικανικών μέτρων κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διαχειρίζονταν κεφάλαια σχετιζόμενα με χώρες που είχαν τεθεί σε μαύρη λίστα και τα οποία οδήγησαν ήδη στο πρόστιμο - ρεκόρ των 8,97 δισεκ. δολαρίων κατά της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas.

    [06] Τριήμερο συναντήσεων στελεχών της ΕΚΤ ενόψει stress tests των τραπεζών

    Ένα τριήμερο συναντήσεων αρχίζει σήμερα στη Φρανκφούρτη μεταξύ διοικητικών στελεχών 128 τραπεζών της Ευρωζώνης και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που είναι υπεύθυνοι για την αναλυτική αξιολόγησή τους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

    Καθώς η εξέταση της ποιότητας του ενεργητικού (Asset Quality Review, AQR) των 128 τραπεζών ολοκληρώνεται τον Ιούλιο, η ΕΚΤ τις προετοιμάζει για τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής τους (stress tests), τα οποία θα αποτιμήσουν, μεταξύ άλλων, την κεφαλαιακή θέση τους με βάση τους ισολογισμούς της 31ης Δεκεμβρίου 2013.

    Τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περί τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά η ΕΚΤ ζητά από τις τράπεζες να μην περιμένουν τα αποτελέσματα του ελέγχου ευρωστίας τους. Καθώς το AQR τελειώνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα, το ύψος των μέτρων που λαμβάνουν οι τράπεζες για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους - ανέρχονται σε 104 δισεκ. ευρώ αυτά που έχουν ήδη ληφθεί, σύμφωνα με την ΕΚΤ - αναμένεται να αυξηθούν.

    Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδαςFinancial Times, οι τράπεζες της ΕΕ αναμένεται να πουλήσουν φέτος μη επιθυμητά δάνεια των χαρτοφυλακίων τους ύψους 100 δισεκ. ευρώ, εν όψει των ασκήσεων αντοχής. Οι πωλήσεις δανείων ύψους 83 δισεκ. ευρώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή είναι στο μέσο της σχετικής διαδικασίας έναντι 63 δισεκ. ευρώ για το σύνολο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η διεθνής ελεγκτική εταιρεία PwC. Το μεγαλύτερο τμήμα των πωλήσεων που έχουν ολοκληρωθεί φέτος αφορά σε ιρλανδικά δάνεια για την αξιοποίηση ακινήτων, καθώς και γερμανικά και ισπανικά χαρτοφυλάκια δανείων, στα οποία τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα εμπορικά ακίνητα.

    [07] Σοβαρή, αλλά υπό έλεγχο, η κατάσταση υγείας της Άννας Συνοδινου

    Σοβαρή, αλλά υπό έλεγχο, κρίνεται η κατάσταση της υγείας της ηθοποιού Άννας Συνοδινού που εξακολουθεί να νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού και αναπνευστική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο "Σωτηρία". Σήμερα, η ασθενής υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική αντικατάσταση του υλικού της γαστροστομίας που φέρει, ενώ όπως αναφέρει ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου, παραμένει νοσηλευόμενη στη Χειρουργική Κλινική.

    [08] Σέντρα απόψε στον πρώτο ημιτελικό Βραζιλία - Γερμανία με μεγάλο απόντα τον Νεϊμάρ

    Ο πρώτος φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει γνωστός απόψε, καθώς στο «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε αναμετρώνται στις 23:00 η οικοδέσποινα Βραζιλία και η Γερμανία, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

    Η «σελεσάο», που θα παραταχθεί χωρίς το μεγάλο αστέρι της και τον αρχηγό της (Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα είναι τραυματίας και τιμωρημένος αντίστοιχα), θέλει να επιστρέψει σε τελικό Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

    Τον ίδιο στόχο όμως έχουν και τα «πάντσερ», που αγωνίζονται για τέταρτη συνεχή φορά σε ημιτελικό και φιλοδοξούν στο τέλος της βραδιάς να πανηγυρίσουν την πρόκριση, για όγδοη φορά στην ιστορία τους, στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 12:30:22 UTC