Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δική της πρόταση για δημοψήφισμα καταθέτει η ΔΗΜΑΡ
  • [02] «Ναι» του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σε ιδρυτικό συνέδριο της Παράταξης τον Οκτώβριο
  • [03] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα
  • [04] Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο Αλφρέδο ντι Στέφανο

  • [01] Δική της πρόταση για δημοψήφισμα καταθέτει η ΔΗΜΑΡ

    Τιςαποφάσεις της εξάωρης κοινής συνεδρίασης της Εκτελέστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα του δημοψηφίσματος για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» καθώς και τις πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά, παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης σε συνένετυξη Τύπου το απόγευμα.

    Για τη «μικρή ΔΕΗ» όπως είπε ο κ. Κουβέλης, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ, κατά πλειοψηφία, να καταθέσει δική της πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και σε καμία περίπτωση δεν προσμετρά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο οι βουλευτές που διαφωνούν, μεταξύ των οποίων Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, να μην υπογράψουν την πρόταση του κόμματος, ανέφερε ότισέβεται τις διαφορετικές απόψεις αλλά πρωτίστως σέβεται τη συλλογικότητα του κόμματος. «Η στάση τους θα κριθεί από τους πόλίτες κι απ' όλους μας» σημείωσε.

    Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισεότι το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» έχει την αυτοτέλειά του και δεν σχετίζεταιμε οποιεσδήποτε πλειοψηφίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή οτιδήποτε άλλο.

    Τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης της Ολομέλειας της Βουλής, όταν κατατεθούν οι προτάσεις, γιατί «αυτό επιβάλλει η κοινοβουλευτική τάξη» όπως είπε.

    [02] «Ναι» του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σε ιδρυτικό συνέδριο της Παράταξης τον Οκτώβριο

    Τη θέση για διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Παράταξης, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ των ευρωεκλογών και το οποίο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο, υιοθέτησε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την εισηγείται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ.

    Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί μια μεγάλη συνδιάσκεψη επετειακού χαρακτήρα στις 2 και στις 3 Σεπτέμβρη, «με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων μας, όλων των συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών στελεχών και των κινημάτων».

    [03] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

    Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε το Εurogroup, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων που είχαν αποφασιστεί τον Απρίλιο 2014.

    Την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είχαν εγκρίνει νωρίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΧΣ (EFSF) και η Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorkingGroup).

    Πρόκειται για τη δεύτερη εκταμίευση της συνολικής δόσης των 8,3 δισ. ευρώ η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωομάδα (Eurogroup), σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της τέταρτης αναθεώρησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Με την παρούσα εκταμίευση, το συνολικό ποσό οικονομικής ενίσχυσης του ΕΤΧΣ (EFSF) προς την Ελλάδα θα φτάσει τα 140,9 δισεκ. ευρώ. Το ΕΤΧΣ (EFSF) θα μπορέσει να εκταμιεύσει επιπλέον 1 δισεκ. ευρώ, ως μέρος της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση της υλοποίησης των επιπλέον προαπαιτούμενων δράσεων. Μετά την επόμενη εκταμίευση, 1,8 δισ. ευρώ θα παραμείνουν διαθέσιμα για το ελληνικό πρόγραμμα από το ΕΤΧΣ (EFSF).

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΧΣ (EFSF) δήλωσε: «Με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, η Ελλάδα συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την εξισορρόπηση της οικονομίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχουμε ακόμα δουλειά με την Ελλάδα

    [04] Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο Αλφρέδο ντι Στέφανο

    Απεβίωσε ο παλιός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Αλφρέδο ντι Στέφανο, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της ισπανικής πρωτεύουσας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών. Την είδηση δημοσιεύουν οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo», ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο ή την Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ο σπουδαίος παλιός ποδοσφαιριστής, κορυφαίος όλων των εποχών για πολλούς ειδικούς του αθλήματος, υπέφερε τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας και το 2005 είχε υποβληθεί στη Βαλένθια σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

    Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1926 στο Μπουένος ¶ϊρες και στη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε σε τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες, στην Αργεντινή (7 συμμετοχές), στην Κολομβία (2 συμμετοχές) και στην Ισπανία (31 συμμετοχές).

    Στις ποδοσφαιρικές του επιτυχίες ξεχωρίζουν τα 5 τρόπαια του κυπέλλου πρωταθλητριών που κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και συγκεκριμένα τα έτη 1956, 1957, 1958, 1959 και 1960, χρονιά κατά την οποία πήρε και το διηπειρωτικό κύπελλο. Στις υπόλοιπες επιτυχίες του με τη Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζουν οι τίτλοι πρωταθλήματος τους οποίος κατέκτησε το 1954, 1955, 1956, 1958, 1961, 1962, 1963 και 1964, ενώ το 1962 πήρε και το Κύπελλο Ισπανίας.

    Το 1947 κατέκτησε το πρωτάθλημα Αργεντινής και το 1951 και 1953 το πρωτάθλημα Κολομβίας. Τέλος του απονεμήθηκε δύο φορές η «Χρυσή Μπάλα», το 1957 και το 1959, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 η FIFA ανακοίνωσε πως ο Ντι Στέφανο θα συμπεριληφθεί στο «FIFA Hall of Fame», το μουσείο του ποδοσφαίρου που στεγάζεται στην πόλη Πατσούκα του Μεξικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 18:30:20 UTC