Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά σε δάσος κοντά στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας
  • [02] Αποκαθίσταται η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ
  • [03] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΟΙΚ θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ
  • [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κρήτη
  • [05] Εκταμιεύεται αύριο η πρώτη υπό - δόση του 1 δισ. ευρώ
  • [06] Whashington Post: H NSA παρακολουθεί περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του ίντερνετ, παρά πιθανούς «στόχους»

  • [01] Φωτιά σε δάσος κοντά στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας

    Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική στην 'Αρτα για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε, αργά το μεσημέρι, στο δάσος που βρίσκεται γύρω από την πόλη και συγκεκριμένα στην θέση Περάνθη, σε πολύ κοντινή απόσταση, από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο 'Αρτας.

    Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, η πόλη έχει σκεπαστεί από καπνούς, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν δύο αεροπλάνα καναντέρ, 10 οχήματα με 30 άνδρες και επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες.

    Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες του δήμου 'Αρτας ενώ να σημειωθεί ότι έχει ενεργοποιηθεί η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου.

    Διαβάστε επίσης: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κρήτη

    [02] Αποκαθίσταται η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ

    Αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη. Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

    [03] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΟΙΚ θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ, σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των δύο εργοστασίων. Στην απόφαση κατέληξαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων διάφορων φορέων αλλά και την παρουσία των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμετζόγλου, Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και του βουλευτή Εβρου Μαρίνου Ουζουνίδη ενώ παρέστη εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

    «Η κυβέρνηση αποφεύγει να ασχοληθεί με το θέμα, φαίνεται δεν έχει δει τον «χάρτη» των Ευρωεκλογών και ειδικά της Θράκης» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ΕΒΖ, Πέτρος Χαστανίδης. Όπως εξήγησε, αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα επιδιώξει να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Οικονομικών, καθώς «με το κλείσιμο των εργοστασίων που γίνεται "ελαφρά την καρδία", η περιοχή απαξιώνεται». Σύμφωνα με τον κ.Χαστανίδη, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συζήτησης πριν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κατέβουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

    [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κρήτη

    Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, από χθες το πρωί, στο Αντισκάρι Ηρακλείου και επεκτάθηκε γρήγορα στις περιοχές Λέντα, Τσίγκουνα και Γεροκάμπου προκαλώντας, λόγω των θυελλωδών ανέμων, μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες, αγροικίες θερμοκήπια και χορτολιβαδικές εκτάσεις σε έκταση περίπου 5000 τμ. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι μετά και την εξασθένιση των ανέμων που βοήθησε αποφασιστικά στον περιορισμό της. Αργά το μεσημέρι δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση εστιών της πυρκαγιάς.

    Την ίδια ώρα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούνται προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου δυο άτομα από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αντισκαρίου του Δήμου Φαιστού, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

    [05] Εκταμιεύεται αύριο η πρώτη υπό - δόση του 1 δισ. ευρώ

    Μετά την έγκριση από το Euro Working Group, της πρώτηςυπό-δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευσητης δόσης, αύριο Δευτέρα,ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει το Eurogroup με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

    Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ρίχνουν τώρα το βάρος τους στα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ) και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν αυτά εντός του τρέχοντος μηνός.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για διάστημα περίπου 7-10 ημερών.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων (π.χ. ένστολοι).

    Σημειώνεται, ότι με τις«εξετάσεις»από την τρόικα τον Ιούλιο, συναρτάται η δόση του 1,8 δισ. ευρώ, από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι κεντρικές τράπεζες στην ευρωζώνη.

    Ειδικό βάρος, πάντως, έχουν οι διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου, με δεδομένο, ότι τότε αναμένεται να τεθεί και το θέμα της νέας διευθέτησης του δημοσίου χρέους.

    [06] Whashington Post: H NSA παρακολουθεί περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του ίντερνετ, παρά πιθανούς «στόχους»

    Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθεί πολύ περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του Ίντερνετ, Αμερικανών περιλαμβανομένων, παρά ξένους που έχουν χαρακτηρισθεί νόμιμοι στόχοι, ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Whashington Post.

    Εννέα κάτοχοι ψηφιακών λογαριασμών στους 10 «δεν είναι προσδιορισμένοι εκ των προτέρων στόχοι, αλλά πιάνονται στο "δίχτυ" που η υπηρεσία απλώνει για το λογαριασμό κάποιου άλλου» διευκρινίζει η εφημερίδα, έπειτα από μια έρευνα τεσσάρων μηνών που πραγματοποιήθηκε πάνω στα δεδομένα της NSA που δημοσιοποιήθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν. Η NSA δεν επιτρέπεται από το νόμο να παρακολουθεί παρά μόνο ξένους που βρίσκονται εκτός του εδάφους των ΗΠΑ, εκτός αν έχει λάβει μια συγκεκριμένη εντολή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνηθισμένοι χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι κατοικούν στις ΗΠΑ ή αλλού.

    Όλες οι χώρες πλην τεσσάρων --της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας-- θεωρούνται από την NSA θεμιτοί στόχοι κατασκοπείας, είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα.

    Υπενθυμίζεται ότι, το γερμανικό κοινοβούλιοέχει αρχίσειέρευνα για την κατασκοπεία που φέρεται ότι διεξάγεται σε βάρος Γερμανών πολιτών και πολιτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2014 - 14:30:25 UTC