Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε συμπληρωματική απολογία καλούνται οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Ιω. Λαγός
  • [02] Μ. Ντράγκι: Υπάρχουν «γεωπολιτικοί κίνδυνοι» για την οικονομία της ευρωζώνης
  • [03] Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για την κρίση στο Ιράκ
  • [04] Η αμερικανική πρεσβεία στην Αλγερία εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανή επίθεση στο Αλγέρι
  • [05] Σύγκρουση της κυβέρνησης Ρέντσι με την Μπούντεσμπανκ
  • [06] ΗΠΑ: Άνδρας ζούσε χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ είχε στον λογαριασμό του 3 εκατ. δολάρια
  • [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία
  • [08] ΠΟΥ: Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική θα διαρκέσει μήνες
  • [09] Με Γαλλία - Γερμανία ανοίγει η φάση των προημιτελικών

  • [01] Σε συμπληρωματική απολογία καλούνται οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Ιω. Λαγός

    Ο προφυλακισμένος γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι επίσης προφυλακισμένοι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός καλούνται σήμερα σε συμπληρωματική απολογία από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ. Οι δύο εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, καλούν τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

    Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτήν τη φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, αφορά το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Η κλήση που εστάλη στον Χρήστο Παππά αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

    [02] Μ. Ντράγκι: Υπάρχουν «γεωπολιτικοί κίνδυνοι» για την οικονομία της ευρωζώνης

    Υπάρχουν «γεωπολιτικοί κίνδυνοι» οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης που καταγράφεται, σημείωσε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος υπαινικτικά στις κρίσεις τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Μέση Ανατολή.

    «Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι εξελίξεις στις αναδυόμενες οικονομίες και στις παγκόσμιες χρηματαγορές υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν με αρνητικό τρόπο τις χρηματοοικονομικές συνθήκες», προειδοποίησε ο Ντράγκι. Αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες «συνέπειες για τις τιμές της ενέργειας και την παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα , (τα οποία παράγονται από κράτη-μέλη)της ευρωζώνης». Υπάρχει εξάλλου «περαιτέρω πτωτικός κίνδυνος που σχετίζεται με τις ανεπαρκείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης, καθώς και με την ασθενέστερη της αναμενόμενης εγχώρια ζήτηση», πρόσθεσε. Εξάλλου ο Ντράγκι είπε ότι οι τράπεζες στην ευρωζώνη έχουν δυνητικά τη δυνατότητα να αντλήσουν έκτακτο δανεισμό από την ΕΚΤ που μπορεί να ανέλθει έως και στο 1 τρισ. ευρώ, εκ των οποίων 400 δισ. ευρώ εντός του έτους.

    [03] Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για την κρίση στο Ιράκ

    «Σχετικά με την κρίση στο Ιράκ και άλλα περιφερειακά ζητήματα» συζήτησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ.

    Σε δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου αναφέρεται επίσης ότι «ο αντιπρόεδρος καλωσόρισε την απελευθέρωση μερικών από τους Τούρκους πολίτες οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από το ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL). Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν για τη σημασία της υποστήριξης διαρκούς ασφάλειας και σταθερότητας στο Ιράκ και στη συνεργασία όλων των κοινοτήτων του Ιράκ».

    [04] Η αμερικανική πρεσβεία στην Αλγερία εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανή επίθεση στο Αλγέρι

    Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλγερία προειδοποίησε την Παρασκευή για μια πιθανή επίθεση από «τρομοκρατική οργάνωση» σε στόχους στο Αλγέρι, πιθανόν κοντά σε αμερικανικής επωνυμίας ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της χώρας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας, αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι της πρεσβείας θα πρέπει να αποφύγουν τη διαμονή σε ξενοδοχεία που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από εταιρείες των ΗΠΑ, τουλάχιστον για την 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και την 5η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αλγερίας. Η προειδοποίηση αυτή δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και ήταν μία από τις πολλές προειδοποιήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για ενδεχόμενες επιθέσεις από ριζοσπαστικές ομάδες.

    [05] Σύγκρουση της κυβέρνησης Ρέντσι με την Μπούντεσμπανκ

    Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση της Γερμανίας με την Ιταλία, με θέμα την δυνατότητα υιοθέτησης μιας πολιτικής η οποία να δώσει κύρια έμφαση στην ανάπτυξη. Αναφερόμενος στην ομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού, την περασμένη Τετάρτη στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν, δήλωσε: «ο Ρέντσι, τώρα, μας λέει τι να κάνουμε. Το να δημιουργήσουμε, όμως, περισσότερα χρέη, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη».

    Αργά το βράδυ, πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, άφησαν να διαρρεύσει το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο μεταδίδεται από όλα τα κύρια μέσα ενημέρωσης της χώρας: «αν η Μπούντεσμπανκ νομίζει ότι θα μας φοβίσει, ίσως έχει επιλέξει λάθος χώρα. Σίγουρα, πάντως, έχει επιλέξει λάθος κυβέρνηση». «Δηλώσεις και σχόλια ενδεικτικά της έντασης που επικρατεί τις ώρες αυτές στις σχέσεις Ρώμης και Βερολίνου», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην διαδικτυακή της έκδοση.

    [06] ΗΠΑ: Άνδρας ζούσε χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ είχε στον λογαριασμό του 3 εκατ. δολάρια

    Ένας άνδρας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, ζούσε σε μία καλύβα χωρίς θέρμανση ή σύστημα ύδρευσης, παρά το γεγονός ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό υπήρχαν 3 εκατομμύρια δολάρια, μετέδωσαν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Τζορτζ Κόναϊτ, 79 ετών, βρέθηκε νεκρός σε δασική περιοχή που ανήκε στην οικογένειά του, στην περιοχή Χάντσον Βάλεϊ της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το περιοδικό Journal News in White Plains, ο 79χρονος ζούσε μια μοναχική ζωή.

    Ο Κόναϊτ είχε αναγκαστεί, πριν από μερικά χρόνια, να πωλήσει 130 στρέμματα εκ των συνολικά 800 που του ανήκαν, προκειμένου να πληρώσει ένα πρόστιμο στην εφορία ύψους 130.000 δολαρίων. Από την πώληση αυτή ο ηλικιωμένος είχε λάβει το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δικηγόρος του Κόναϊτ, Τόμας Ο?Κόνελ, δήλωσε ότι ο πελάτης του και οι δύο αδελφές του, οι οποίες είχαν πεθάνει μερικά χρόνια πριν, ζούσαν σε αυτό το κτήμα και δεν είχαν δουλέψει ποτέ. Όποτε χρειάζονταν χρήματα πωλούσαν και ένα μέρος της ιδιόκτητης περιοχής.

    [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγκελα Μέρκελ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τη Ρωσία με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, ειδάλλως η Μόσχα ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προειδοποιήσει για επιβολή περισσότερων κυρώσεων κατά της ρωσικής οικονομίας εάν η Μόσχα δεν παρέμβει ώστε οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να πάψουν τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης του Κιέβου. Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι παρέχει υποστήριξη στους αυτονομιστές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, αμφότεροι Ομπάμα και Μέρκελ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

    [08] ΠΟΥ: Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική θα διαρκέσει μήνες

    Η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη δυτική Αφρική θα διαρκέσει «πολλούς μήνες», δήλωσε σήμερα ο Κέιτζι Φουκούντα, υποδιευθυντής αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά το πέρας μιας συνόδου που ήταν αφιερωμένη στην κρίση αυτή.

    Ο Έμπολα και άλλοι αιμορραγικοί πυρετοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο 467 ανθρώπων από τον Ιανουάριο σε σύνολο 759 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία: τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ ο οποίος δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με τον νέο αυτό απολογισμό, οι θάνατοι είναι κατά 129 περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σημάδι ότι η επιδημία βρίσκεται και πάλι σε έξαρση έπειτα από μια επιβράδυνση που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

    [09] Με Γαλλία - Γερμανία ανοίγει η φάση των προημιτελικών

    Με τη διεξαγωγή των προημιτελικών αγώνων, συνεχίζεται το Μουντιάλ, που μπήκε πλέον, στην «τελική ευθεία». Απόψε (19:00) η Γαλλία αντιμετωπίζει την Γερμανία, σ' ένα από τα κλασικά ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ το βράδυ (23:00) η διοργανώτρια Βραζιλία θα φιλοξενήσει την Κολομβία και καλείται να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται απ τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

    Όσον αφορά στις αυριανές αναμετρήσεις, η Αργεντινή (19:00) σε αντίστοιχο ρόλο με την Βραζιλία, θα παίξει με το Βέλγιο, ενώ αργότερα (23:00), η Ολλανδία είναι ισχυρό φαβορί, απέναντι στην Κόστα Ρίκα, που στην «φάση των 16» απέκλεισε την εθνική Ελλάδας, μέσα από την διαδικασία των πέναλτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 July 2014 - 6:30:22 UTC