Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς εξετάσεις στις συντεχνίες που προστατεύει
  • [04] Επικαιροποίηση του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης
  • [05] «Καμπάνα» σε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που κατηγορούνταν για «φακελάκι»
  • [06] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τις διαθεσιμότητες

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Σε περίπτωση, που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση απ΄όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος, τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και διευκρινίζει προηγούμενες δηλώσεις του στην εφημερίδα «RealNews».

    Οι διευκρινίσεις του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν ως εξής:

    Ερ: Έχετε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην ανάγκη να επικρατήσει συναίνεση για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Η συνέντευξή σας όμως στη «RealNews» εδωσε αφορμή για πολύ συζήτηση σχετικά με πιθανες πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις...

    Απ: Η απάντησή μου αφορούσε στο απώτερο μέλλον. Με τα σημερινά δεδομένα, η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισα χθες και το έχω πει και σε παλαιότερη συνέντευξή μου.

    Στο ενδεχόμενο, όπως μου τέθηκε, δηλαδή τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, απάντησα το αυτονόητο. Ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση από όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος.

    Ερ: Ωστόσο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Παπαδημούλης και Στρατούλης, αντέδρασαν...

    Απ: Εγώ δεν αναφέρθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ρωτήθηκα. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Ωστόσο, η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, όπως τόνισα και στη συνέντευξή μου, επιβάλλουν συναινετική προσέγγιση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να βγει από την κρίση.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα προαπαιτούμενα, που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

    Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη.

    [03] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς εξετάσεις στις συντεχνίες που προστατεύει

    «Στην προσπάθειά του να χαϊδέψει αυτιά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυριολεκτικά χάσει τον μπούσουλα», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη δίνοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρουσιάζει την πρόοδο της χώρας ως καταστροφή και την καταστροφή ως σωτηρία.

    «Εκτοξεύοντας καθημερινά ύβρεις και επιθέσεις, δίνουν συνεχώς εξετάσεις στις συντεχνίες που προστατεύουν», συνέχισε αναφέροντας παράλληλα ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως η Ελλάδα καλείται να πράξει σήμερα όσα η Κούβα των? ονείρων τους έχει θέσει σε εφαρμογή από πέρσι».

    [04] Επικαιροποίηση του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης

    Επιβεβλημένη κρίνεται η διαδικασία επικαιροποίησης του Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης και «ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία όπου συντελούνται αλλαγές στις οργανωτικές δομές των υπουργείων (συγχωνεύσεις ή διασπάσεις ή ανακατανομή των αρμοδιοτήτων τους) και στους φορείς που ανήκουν στο δημόσιο τομέα (καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλπ), σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στην εγκύκλιο, προστίθεται ότι, για την αξιοπιστία των στοιχείων, πρέπει το κάθε υπουργείο να ελέγξει εκ νέου τις εγγραφές που αυτό περιλαμβάνει σχετικά με τις υπηρεσίες και τους φορείς που εποπτεύει, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθότητά τους, ειδικά δε ως προς τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς θα πρέπει να επανελεγχθεί το κατά πόσο υπάγονται ή όχι στο δημόσιο τομέα, του άρθρου 51 παρ. 1 του ν.1892/1990.

    [05] «Καμπάνα» σε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που κατηγορούνταν για «φακελάκι»

    Σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που κατηγορούνταν ότι αξίωσαν «φακελάκι» από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων, προκειμένου να μη βεβαιώσουν σε βάρος του πρόστιμο.

    Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για πλημμεληματικές πράξεις, μετέτρεψε την ποινή τους προς πέντε ευρώ ημερησίως και αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, που από τον περασμένο Ιούλιο -όταν συνελήφθησαν- παρέμεναν προφυλακισμένοι, αφέθηκαν ελεύθεροι. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, η λογίστρια του επιχειρηματία.

    Απολογούμενοι, οι τρεις εφοριακοί -ανάμεσα στους οποίους ένας πρώην προϊστάμενος ελεγκτικού τμήματος του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, ο τότε αναπληρωτής του κι ένας ελεγκτής- αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σε βάρος τους «σκευωρία».

    [06] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τις διαθεσιμότητες

    Κλειστή για μία περίπου ώρα παρέμεινε από τις 3.00 μετά το μεσημέρι η οδός Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, λόγω της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.

    Η κινητοποίηση, στην οποία πήραν μέρος δεκάδες διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «πανελλαδικής δράσης» που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με κύριο αίτημα τη κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.

    Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία για τις 9 Ιουλίου σε όλο το Δημόσιο, με αιτήματα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2014 - 16:30:21 UTC