Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλήση σε απολογία στον πρώην γγ εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό
  • [02] Αγρότες έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις
  • [03] «Σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα»
  • [04] Α. Μέρκελ: Η ΕΕ θα λάβει δραστικά μέτρα, αν δεν σημειωθεί πρόοδρος στην Ουκρανία
  • [05] Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ πήρε το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν
  • [06] Μ. Δομάζος: Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τον Κατσουράνη

  • [01] Κλήση σε απολογία στον πρώην γγ εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό

    Κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού απιστία, καλείται να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Γιάννου Παπαντωνίου, για το σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών που αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

    Οι ανακριτές διαφθοράς Γαβρ.Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος, απέστειλαν κλήση σε απολογία για τις 11 Ιουλίου στο πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας κ.Τραυλό, ο οποίος πρέπει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την μη υλοποίηση έργων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ποσού περίπου 72 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκαν, με βάση την συμφωνία για την προμήθεια των υποβρυχίων, έργα που φαίνεται να έμειναν ανεκτέλεστα ή ανολοκλήρωτα.

    Το σκέλος αυτό της υπόθεσης, που αφορά στη μεγάλη δικογραφία για την αγορά όπλων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, αφορά στις ενδεχόμενες ευθύνες προσώπων που χειρίστηκαν τις επίμαχες συμβάσεις, μετά την θητεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

    [02] Αγρότες έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις

    Πέντε βαμβακοπαραγωγοί από την Αιτωλοακαρνανία, ηλικίας 33 έως 76 ετών, καθώς και οκτώ αγρότες-παραγωγοί στο Κιλκίς και δύο εταιρείες προμήθειας σπόρων βάμβακος στην ίδια περιοχή, εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε δύο σοβαρές υποθέσεις απάτης με την είσπραξη μεγάλων ποσών από παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), οι οποίες αποκαλύφθηκαν έπειτα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό, ο οποίος εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στην πρώτη υπόθεση, που αφορά την παράνομη δραστηριότητα των πέντε βαμβακοπαραγωγών στην Αιτωλοακαρνανία, προκύπτει ότι από το 2006 έως το 2012, προκειμένου να λαμβάνουν παράνομα επιδοτήσεις, που χορηγούνταν μέσω των εθνικών και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενίσχυσης της αγροτικής καλλιέργειας, δήλωναν ανακριβώς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως καλλιεργούμενα από τους ίδιους, αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 370 στρεμμάτων, παρουσιάζοντας ψευδή ιδιωτικά συμφωνητικά εταιρικής καλλιέργειας.

    Οι δύο από τους αγρότες, μάλιστα, δήλωναν ταυτόχρονα ως δικά του ο καθένας τα ίδια αγροτεμάχια από την παραπάνω έκταση, που ανήκουν σε κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο φέρεται να μην ήξερε τίποτα γι? αυτό.

    [03] «Σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα»

    Μεγάλη ήταν η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment index, ESI) διαμορφώθηκε στις 103,7 μονάδες από 99,1 μονάδες τον Μάιο, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο δείκτη για το σύνολο της Ευρωζώνης που μειώθηκε στις 102 μονάδες από 102,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι «αξίζει να τονισθεί η αύξηση κατά 4,6 μονάδες στην Ελλάδα, που φέρει τον δείκτη πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο του για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2008 (ο μακροχρόνιος μέσος δείκτης της περιόδου 1990-2012 είναι 100 μονάδες).

    Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υπολογίζεται με βάση τα αποτελέσματα έρευνας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Όλοι οι επιμέρους δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης - της βιομηχανίας, του τομέα των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και του κατασκευαστικού τομέα - σημείωσαν βελτίωση τον Ιούνιο, όπως και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των νοικοκυριών (-49,8 από -52,5 μονάδες). Στη βιομηχανία, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 1,3 μονάδες από -4,9 μονάδες, στον τομέα των υπηρεσιών στις 18,4 από 6,5 μονάδες, στο λιανικό εμπόριο στις 2,5 από -7,4 και στον κατασκευαστικό τομέα στις -19,1 από -20,3.

    [04] Α. Μέρκελ: Η ΕΕ θα λάβει δραστικά μέτρα, αν δεν σημειωθεί πρόοδρος στην Ουκρανία

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει αποφασιστικά αν δεν σημειωθεί άμεσα πρόοδος στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου που έχει προτείνει ο Oυκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

    «Αναμένουμε πρόοδο τις επόμενες ώρες. Αν δεν δούμε να γίνονται βήματα προς τα εμπρός σε κανένα από τα σημεία, είμαστε επίσης προετοιμασμένοι να λάβουμε δραστικά μέτρα» υπογράμμισε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.

    Σήμερα η ΕΕ υπέγραψε μια συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αν οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία δεν κάνουν βήματα για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

    [05] Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ πήρε το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρότειναν τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και παρά τις αντιρρήσεις της Βρετανίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.

    «Η απόφαση ελήφθη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανέφερε ο Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Ο Ρομπάι δεν διευκρίνισε αν έγινε ψηφοφορία μεταξύ των 28 ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, μια διαδικασία που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και την οποία ζήτησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    Σύμφωνα πάντως με Βρετανό αξιωματούχο, έγινε ψηφοφορία και την υποψηφιότητα Γιούνκερ υποστήριξαν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες εκτός του Κάμερον και του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

    Ο διορισμός του Γιούνκερ πρέπει τώρα να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει τη 16η Ιουλίου.

    [06] Μ. Δομάζος: Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τον Κατσουράνη

    Υπερήφανος ο Μίμης Δομάζος παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς του «απογόνους» να διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία δέκα χρόνια, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο «Στρατηγός» ήταν μέλος της πιο αδικημένης εθνικής στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Της ομάδας του '70 που έχασε στο «παρά πέντε» την πρόκριση για το Μουντιάλ του Μεξικού, παρότι το ρόστερ της ξεχείλιζε από ταλέντο. Πέρασαν 24 χρόνια για να εμφανιστεί η Ελλάδα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και 44 για βρεθεί στους «16». Η πρώτη φάση στη Βραζιλία ολοκληρώθηκε, οι μισές ομάδες έχουν ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής και η χώρα μας κινείται στους ρυθμούς του κυριακάτικου ιστορικού αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δομάζος δεν έκρυψε την έκπληξη αλλά και την οργή του, όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει στο Facebook σελίδα με δεκάδες χιλιάδες «ακολούθους», η οποία καλεί τον Φερνάντο Σάντος να μην χρησιμοποιήσει τον αρχηγό Κώστα Κατσουράνη, στο ματς με της Κυριακής. «Απαράδεκτο. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Απαράδεκτο. Στην Ελλάδα όταν έρχονται τα άσχημα, όλοι είναι προπονητές. Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο έχει καλές και άσχημες στιγμές και πρέπει να τα περιμένεις όλα» είπε ο Δομάζος και σχετικά με το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα πριν από μία εβδομάδα ήταν κατηγορηματικός ότι ένα καθημερινό θέμα διογκώθηκε: «Δεν είναι τίποτα αυτά. Δεν επηρεάζουν μια ομάδα. Κι εγώ όταν έπαιζα, είχα παρεξηγηθεί πολλές φορές στην προπόνηση. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα».

    «Η πρόκριση είναι από μονη της επιτυχία, άσχετα αν στα πρώτα δύο ματς δεν πήγαμε καλά» τόνισε ο «Στρατηγός» και αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εθνικής στον καθοριστικό αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Δεν πήγαμε να κλέψουμε το ματς, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές, αλλά να κερδίσουμε. Αυτό φάνηκε από τις ευκαιρίες μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει άνετα, πολύ πριν από το πέναλτι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2014 - 16:30:24 UTC