Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να αποτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας
  • [03] Άνοιξε ο δρόμος για φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων
  • [04] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πολυδένδρι Αγιάς
  • [05] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο ΕΜΠ, στάση εργασίας στην Ιατρική Σχολή
  • [06] Γερμανία και ΗΠΑ στους «16»
  • [07] ΗΠΑ - Γερμανία 0-0 και Πορτογαλία - Γκάνα 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να αποτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ

    Κάλεσμα για ένα πλατύ ανοιχτό παλλαϊκό μέτωπο με στόχο να μη περάσει το νομοσχέδιο για την λεγόμενη μικρή ΔΕΗ, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της Κ.Ο. του κόμματος εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «επιχειρούμε σήμερα να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση σε έναν ελάχιστο στόχο: να αποτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ, μιας στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και την ασφάλεια της χώρας επιχείρησης. Να αποτρέψουμε το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας. Να προστατέψουμε τους πολίτες, τους καταναλωτές από νέα επιδρομή στα τιμολόγια».

    «Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν συγκροτώντας ένα πλατύ ανοιχτό παλλαϊκό μέτωπο με στόχο να μη περάσει το νομοσχέδιο για την λεγόμενη μικρή ΔΕΗ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι μπροστά στη μεγάλη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ο τόπος, όλοι (προσωπικότητες, διανοούμενοι, συλλογικότητες) πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Όπως είπε «από την μία μεριά είναι η διεθνής επιχειρηματική και χρηματιστηριακή ελίτ που αξιοποιεί τον παραλογισμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας και θέτει υπό τον έλεγχό της όλη την δημόσια σφαίρα. Από την άλλη μεριά είναι η πραγματική κοινωνία και η πραγματική οικονομία. Τα κινήματα, τα συνδικάτα, οι πολιτικές δυνάμεις, που όχι μόνο αποτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ιταλία, αλλά δρομολογούν τις από-ιδιωτικοποιήσεις, όπως γίνεται στην Γερμανία και στην Γαλλία».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας

    «Η Αθήνα δεν θέλει τρίτο πακέτο βοήθειας» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση. Και σε ό,τι αφορά την απομείωση του χρέους βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόοδο. Αυτό εξακολουθεί να σημαίνει δουλειά για τη χώρα του» αναφέρει στον πρόλογό της η εφημερίδα και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την λήξη των πληρωμών βοήθειας της ΕΕ αυτό το έτος, τρίτο πακέτο βοήθειας. Δεν βλέπει για τα επόμενα δύο χρόνια κάποιο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο θα καθιστούσε αναγκαία περαιτέρω δάνεια βοήθειας».

    «Στηριζόμαστε στην ανάπτυξη της οικονομίας», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς και, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση.

    [03] Άνοιξε ο δρόμος για φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

    Τροπολογία του υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας - δημόσιο λογιστικό», ανοίγει τον δρόμο για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

    Ο ΕΟΠΥΥ με τη μορφή του ως ασφαλιστικός οργανισμός δεν μπορούσε με την παρούσα νομοθεσία να παρέχει δωρεάν φάρμακα σε πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι. Αυτό αλλάζει με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία στην αιτιολογική της έκθεση αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας, κρίνεται ως επείγουσα η κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει συντελέσει στην αύξηση του αριθμού τους.

    «Πλην όμως στους σκοπούς του ΕΟΠΥΥ, ως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 8 του ν. 4238/2014, δεν περιλαμβάνεται η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών κι έτσι καθίσταται επιβεβλημένη η προτεινόμενη προσθήκη» καταλήγει η έκθεση, ενώ με το ανάλογο άρθρο παρέχεται φαρμακευτική περίθαλψη σε ασφαλισμένους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δε δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ).

    [04] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πολυδένδρι Αγιάς

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο Γαλατάκι Κορινθίας και λόγω των ανέμων έχει πάρει διαστάσεις.

    Η φωτιά βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και απειλεί κατοικίες, ενώ καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, εκτός από ένα σημείο του μετώπου όπου καίγονται πεύκα.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και από αέρος συνδράμουν το έργο τους δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες.

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί από άγνωστη αιτία, σε δασική περιοχή στο Πολυδένδρι Αγιάς, συνεχίζοντας να κατακαίει ελαιόδεντρα, μηλιές και καρυδιές. Ωστόσο, η παρουσία ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες ενισχύθηκαν με τέσσερα αεροπλάνα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και 3 πεζοπόρες ομάδες καθώς και τρία εκσκαπτικά μηχανήματα, τα οποία επιδόθηκαν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απέτρεψε τον ορατό κίνδυνο να απειληθούν σοβαρά εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

    Τα αεροπλάνα έχουν ήδη αποχωρήσει ενώ έχει πέσει και ο αέρας διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

    [05] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο ΕΜΠ, στάση εργασίας στην Ιατρική Σχολή

    Με συνολικό κλείσιμο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, όπως αποφάσισαν στη σημερινή γενική τους συνέλευση, κρίνοντας ότι δεν διασφαλίζονται οι συνάδελφοί τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη διαϊδρυματική και ενδοϊδρυματική κινητικότητα.

    «Δεν υποχωρούμε από την απόφαση που έχουμε πάρει έως ότου η κυβέρνηση διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου και καμία διαγραφή φοιτητή» αναφέρουν στην απόφασή τους.

    Παράλληλα και η γενική συνέλευση του συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) της Ιατρικής Σχολής συζήτησε διεξοδικά το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων της και αποφάσισε ομόφωνα τετράωρη στάση εργασίας των διδασκόντων για σήμερα και αύριο.

    [06] Γερμανία και ΗΠΑ στους «16»

    Η Γερμανία ολοκλήρωσε πρώτη και αήττητη τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο, καθώς στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής νίκησε με γκολ του Μίλερ στο 55΄ τις ΗΠΑ με 1-0 στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες που προκρίθηκαν επίσης, καθώς κατέλαβαν τη δεύτερη θέση.

    Η Πορτογαλία επικράτησε της Γκάνας με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ. Το 1-0 για την Πορτογαλία έγινε με αυτογκόλ του Μπογιέ στο 31΄ ενώ το δεύτερο τέρμα της σημείωσε ο Ρονάλντο στο 80΄. Για τη Γκάνα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκιάν στο 59΄. Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Γκάνα αποκλείστηκαν απο την συνέχεια του θεσμού.

    [07] ΗΠΑ - Γερμανία 0-0 και Πορτογαλία - Γκάνα 1-0 στο ημίχρονο

    Η Γερμανία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τις ΗΠΑ για τον 7ο όμιλο και με ισοπαλία προκρίνονται αμφότερες, ενώ η Ρωσία θέλει νίκη (23:00) επί της Αλγερίας για να προκριθεί ως δεύτερη στον 8ο όμιλο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2014 - 18:30:21 UTC