Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Καρύδης: Να δοθεί γενναία ανάσα στους οφειλέτες
  • [02] Ν. Μαριάς: Ο κ. Σαμαράς δεν αμφισβητεί την κλασική πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ
  • [03] Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα
  • [04] Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9 Ιουλίου
  • [05] Η Αγγ. Μέρκελ αναζητά συμβιβασμό με τη Βρετανία
  • [06] Ο Π. Ποροσένκο καταγγέλλει την ανεπαρκή υποστήριξη της Ρωσίας στο ειρηνευτικό σχέδιο
  • [07] Αυξήθηκε το κόστος της μοναρχίας για τους Βρετανούς
  • [08] Ο Καραγκιόζης επιλέγει και φέτος τον Φλοίσβο
  • [09] Γκάνα: Εκτός ομάδας τέθηκαν Μπόατενγκ και Μουντάρι

  • [01] Δημ. Καρύδης: Να δοθεί γενναία ανάσα στους οφειλέτες

    Την ανάγκη «να δοθεί γενναία ανάσα στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν μεγάλες οφειλές είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι η φορολογική ελάφρυνση από τη μια πλευρά και από την άλλη η δραστική αντιμετώπιση με αποτελεσματικό τρόπο όλων των οφειλών είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι δανειστές. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να βάλει το θέμα αυτό πιο πιεστικά και να έχουμε αποτέλεσμα», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Καρύδης τονίζει ότι «για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προτεραιότητα στη νέα συζήτηση που θα αρχίσει τον Ιούλιο να είναι ένα από τα θέματα και το πετρέλαιο θέρμανσης για το οποίο απέτυχε η πολιτική όπως έγινε τον προηγούμενο χειμώνα και πρέπει να αλλάξει. Και θα φέρει έσοδα και δεν θα αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας».

    Ερωτηθείς για τις αποφάσεις των δικαστηρίων για την ακύρωση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Είναι ένα θέμα που σύντομα και η κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή, θα πρέπει να δώσουν λύση. Είναι γεγονός ότι σε σχέση με την εξέλιξη των ειδικών μισθολογίων από το μισθοδικείο αυτό είναι μια απόφαση δεσμευτική και δεν μπορεί κανείς να την προσπεράσει. Όμως, αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι σε αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα, το περί δικαίου αίσθημα που υπάρχει στον κόσμο, στην πλειοψηφία του, που έχει υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές τα τελευταία χρόνια. Πάντα, σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να εξασφαλίζεται το περί δικαίου αίσθημα».

    [02] Ν. Μαριάς: Ο κ. Σαμαράς δεν αμφισβητεί την κλασική πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ

    «Ο κ. Σαμαράς δεν αμφισβητεί την κλασική πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Αντιπρόεδρος της ευρω-ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Νότης Μαριάς, σημειώνοντας την ανάγκη «να ανατραπεί αυτή η πολιτική της λιτότητας ώστε να δοθούν δυνατότητες σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και ιδίως στις χώρες του Νότου να μπορέσουν να επιτύχουν την πολυπόθητη οικονομική μεγέθυνση».

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο Τύπου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, ο κ. Μαριάς θα είναι αυτός που θα μιλήσει εκ μέρους της ευρωομάδας τους στο Στρασβούργο την επόμενη Τετάρτη, όταν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας. «Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στην τρίτη σε δύναμη ευρωομάδα μέσω ενός Έλληνα ευρωβουλευτή να παρουσιάσει τις θέσεις των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών αλλά και τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και ο λαό μας. Ζητήματα που δεν έχουν λυθεί ούτε μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει με επιτυχία η ελληνική προεδρία και τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τονίζει ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ.

    Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη επιλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Μαριάς υποστηρίζει ότι «εδώ αποδεικνύεται πως έχει γίνει ένα μεγάλο παζάρι. Ενώ εμφανίστηκε ότι υπήρχε δήθεν υποχρέωση να αναδειχθεί ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο υποψήφιος της πρώτης δύναμης στο ευρωκοινοβούλιο, τώρα αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα παζάρι. Το παζάρι είναι ότι για να πάει ο κ. Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, θα δοθεί μια σημαντική θέση στους Σοσιαλιστές και στη συνέχεια θα μοιραστούν ανάλογα και οι άλλες θέσεις. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια σαφέστατη καταδίκη της αντίληψης της μερκελικής Ευρώπης, της Ευρώπης που επεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών, καθορίζοντας το ύψος των μισθών, περικόπτοντας τις συντάξεις κλπ. Άρα το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ακριβώς το αντίθετο και δεν το εκφράζει βεβαίως ο κ. Γιούνκερ. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα καταψηφίσουμε την υποψηφιότητα Γιούνκερ».

    [03] Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

    Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και 2 Καναντέρ.

    Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

    Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

    [04] Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9 Ιουλίου

    Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, ζητά με ψήφισμα που ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

    Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων» και αποφάσισε ακόμη σειρά κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο με αιτήματα εκτός της απόσυρση του μέτρου της αξιολόγησης, την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων.

    Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου, με καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, ενώ στις 3.00 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.

    Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

    Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

    Τέλος, με το ψήφισμά που ενέκρινε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ζητά από τους εργαζομένους στο Δημόσιο να απέχουν από κάθε διαδικασία σχετική με την εφαρμογή των μέτρων.

    [05] Η Αγγ. Μέρκελ αναζητά συμβιβασμό με τη Βρετανία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επιβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να θέσει σε ψηφοφορία την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας ένα «συμβιβασμό» με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας «Ντέιβιντ Κάμερον έχει επαναλάβει πολλές φορές» ότι θα ήθελε μια ψηφοφορία, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την άφιξή της σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Κουρτρέ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο.

    «Οι συνθήκες υποδεικνύουν ότι πρέπει να ψηφίσουμε με ειδική πλειοψηφία. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν θα πρόκειται για δράμα εάν η ψήφος δεν είναι ομόφωνη» υπογράμμισε. Έπειτα, «εμείς θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα βρούμε ένα ευρύ πεδίο συνεννόησης για το περιεχόμενο» των ευρωπαϊκών πολιτικών τα επόμενα χρόνια, προσέθεσε η ίδια. «Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμούς και να κάνουμε ένα βήμα προς τη Βρετανία» επέμεινε η Μέρκελ.

    [06] Ο Π. Ποροσένκο καταγγέλλει την ανεπαρκή υποστήριξη της Ρωσίας στο ειρηνευτικό σχέδιο

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κατήγγειλε σήμερα την ανεπαρκή υποστήριξη της Μόσχας στο ειρηνευτικό σχέδιο που έχει προτείνει ο ίδιος, μία ημέρα πριν από τη λήξη της εύθραυστης μονομερούς εκεχειρίας που έχει κηρύξει το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία. Το ειρηνευτικό σχέδιο «δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει παρά μόνο αν η Ρωσία συμμετάσχει στο παιχνίδι. Μέχρι στιγμής δυστυχώς η υποστήριξη (της Μόσχας) δεν είναι επαρκής», κατήγγειλε ο Ποροσένκο σε ομιλία του την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. «Ο "ακήρυχτος" πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται ακόμη και τώρα. Πρέπει να ανακληθούν οι μισθοφόροι που περνούν τα ρωσικά σύνορα», εξήγησε ο Ουκρανός πρόεδρος.

    Στο μεταξύ οι αυτονομιστές αντάρτες συμφώνησαν να συμμετάσχουν αύριο Παρασκευή σε περαιτέρω ειρηνευτικές συνομιλίες ώστε να τερματιστεί η κρίση στα ανατολικά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Υπάρχει μια συμφωνία να πραγματοποιηθεί ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων στις 27 Ιουνίου στο Ντονέτσκ», δήλωσε ο Αντρέι Πούργκιν, μια ηγετική προσωπικότητα της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

    [07] Αυξήθηκε το κόστος της μοναρχίας για τους Βρετανούς

    Το κόστος της βρετανικής μοναρχίας για τον φορολογούμενο αυξήθηκε κατά 5,7% μέσα σε ένα χρόνο και έφθασε τα 35,7 εκατ. στερλίνες (44,6 εκατ. ευρώ), κυρίως εξαιτίας των εργασιών ανακαίνισης βασιλικών ανακτόρων, σύμφωνα με τους λογαριασμούς που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Οι δαπάνες της βασίλισσας αυξήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2013-2014 κατά 2,4 εκατ. στερλίνες -δηλαδή κατά 1,9 εκατ., αν δεν υπολογισθεί ο πληθωρισμός- και αντιπροσωπεύουν 56 πένες (70 λεπτά του ευρώ) ανά κάτοικο.

    Οι δαπάνες που είναι αφιερωμένες στη συντήρηση και την ανακαίνιση των βασιλικών ιδιοκτησιών αυξήθηκαν από την πλευρά τους κατά 45% και έφθασαν τα 13,3 εκατ. στερλίνες. Μόνον οι εργασίες ανακαίνισης του διαμερίσματος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, της συζύγου του, της Κέιτ, και του γιου τους, του Τζορτζ, στα ανάκτορα του Κένσινγκτον κόστισαν 3,4 εκατ. στερλίνες.

    [08] Ο Καραγκιόζης επιλέγει και φέτος τον Φλοίσβο

    Το θερινό θεατράκι στο πάρκο του Φλοίσβου, επιλέγει για μια ακόμη χρονιά, ο πιο πολυμήχανος και αστείος χαρακτήρας του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης, εκεί όπου θα εμφανίζεται κάθε Παρασκευή,ξεκινώντας από αύριο, αλλά και κάθε Σάββατο και Κυριακή, υπό την καθοδήγηση φυσικά του γνωστού καραγκιοζοπαίχτη και μαθητή του Ευγένιου Σπαθάρη, Τάσου Κώνστα.

    Πολλές ώρες άφθονου γέλιου, περιμένουν μικρούς και μεγάλους, στο θεατράκι του Δήμου Π. Φαλήρου, που ανοίγει αυτή την Παρασκευή 27 Ιουνίου, για να υποδεχτεί δίπλα στη θάλασσα και φέτος τον Καραγκιόζη και όλη την παρέα του. Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30, με νέο έργο κάθε βράδυ, με τιμή εισιτηρίου άκρως δελεαστική -κοστίζει μόλις 3,50 ευρώ-, ώστε να μπορεί το κοινό να απολαμβάνει πολλές παραστάσεις.

    [09] Γκάνα: Εκτός ομάδας τέθηκαν Μπόατενγκ και Μουντάρι

    Σε κατάσταση... διάλυσης βρίσκεται η Γκάνα, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Πορτογαλία για τον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οπως διέρρευσε νωρίτερα και επιβεβαιώθηκε πριν λίγο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, δύο βασικά στελέχη των «μαύρων αστεριών», ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και ο Σούλεϊ Μουντάρι, τέθηκαν εκτός ομάδας, μετά από σοβαρό επεισόδιο που είχαν με τον προπονητή, Κουέσι Απια, και αξιωματούχο της ομοσπονδίας.

    Οι δύο παίκτες δεν θα αγωνιστούν στο αποψινό ματς στην Μπραζίλια, όπου η Γκάνα χρειάζεται νίκη επί της Πορτογαλίας και, παράλληλα, ήττα των ΗΠΑ από τη Γερμανία, προκειμένου να περάσει στους «16» του Μουντιάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2014 - 14:30:22 UTC