Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινικές διώξεις για τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, στη Ρόδο
  • [02] Εν αναμονή της εισαγωγής του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τελεί η ΓΕΝΟΠ
  • [03] Διαστάσεις λαμβάνει το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα
  • [04] Στον αυτόματο πιλότο το μοιραίο Boeing όταν συνετρίβη, συμπεραίνουν οι αρχές
  • [05] Θ. Τάσιος: «Η λογική του "Εγώ και Τώρα" μας έφερε στην σημερινή κατάσταση»
  • [06] Στους «16» Γαλλία και Αργεντινή, νίκη θέλει η Ρωσία για να προκριθεί

  • [01] Ποινικές διώξεις για τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, στη Ρόδο

    Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος οι οποίες μπορούν να επιφέρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης, ασκήθηκαν χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνο Μπούτσικο, αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν, έπειτα από την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο εισαγγελέας τον περασμένο Νοέμβριο και στρέφονται κατά παντός υπευθύνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου της Ρόδου αλλά και των πρώην δήμων Ιαλυσού και Πεταλούδων.

    [02] Εν αναμονή της εισαγωγής του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τελεί η ΓΕΝΟΠ

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί, προς επεξεργασία, στη Διακρή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη «μικρή ΔΕΗ». Η εισαγωγή του σχεδίου είχε ορισθεί αρχικά για σήμερα, Πέμπτη, αλλά μετατέθηκε για την άλλη εβδομάδα. Από τη ΝΔ έχει ορισθεί εισηγητής ο Κωνσταντίνος Σκρέκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αθανάσιος Πετράκος.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προανήγγειλε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του σχεδίου στην Επιτροπή, με βασικά αίτηματα τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αφού, όπως υποστηρίζει, «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ» και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

    [03] Διαστάσεις λαμβάνει το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα

    Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα παίρνει διαστάσεις, σύμφωνα με μελέτη που διενέργησε η KPMG σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για λογαριασμό των εταιρειών British American Tobacco, Imperial Tobacco, Japan Tobacco International και Philip Morris International.

    Τα κύρια ευρήματα για την Ελλάδα περιλαμβάνουν:

    -Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων αυξήθηκε κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας το 17,8% στο σύνολο του 2013

    - Η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων τσιγάρων είναι illicit whites (7 στα 10), που το 2013 αυξήθηκαν κατά 63% σε σχέση με το 2012. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα εντοπίστηκε η 2η μεγαλύτερη ποσότητα illicit whites στην ΕΕ (2,8 δισ. τσιγάρα). Η μελέτη SUN 2013 της KPMG ορίζει τα illicit whites ως: τσιγάρα τα οποία συνήθως παράγονται νόμιμα σε μία χώρα/αγορά, με κύριο σκοπό τη λαθραία διάθεσή τους. Παρότι μερικές φορές επίσης εξάγονται νόμιμα από ορισμένες χώρες, διακινούνται λαθραία διασυνοριακά έως την αγορά που αποτελεί τον τελικό προορισμό τους όπου έχουν περιορισμένη ή καμία νόμιμη διανομή και πωλούνται χωρίς να καταβάλλονται φόροι.

    - Με βάση τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι οι χαμένοι φόροι το 2013 από το παράνομο εμπόριο τσιγάρων προσέγγισαν τα 565 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

    [04] Στον αυτόματο πιλότο το μοιραίο Boeing όταν συνετρίβη, συμπεραίνουν οι αρχές

    Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε μία νέα περιοχή ερευνών για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines ύστερα από περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων από τους δορυφόρους. Οι έρευνες τώρα θα μεταφερθούν νότια και θα επικεντρωθούν σε μία περιοχή 1.800 χιλιομέτρων ανοικτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας. «Η νέα περιοχή προτεραιότητας εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο έβδομο τόξο, από όπου προήλθε η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τον δορυφόρο. Μετατοπίζουμε τώρα την προσοχή μας σε μία περιοχή νοτιότερα, κατά μήκος του τόξου με βάση αυτούς τους υπολογισμούς», είπε ο ίδιος.

    Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο όταν κατέπεσε και δηλώνουν ότι από τα λιγοστά αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν προκύπτει ότι το αεροσκάφος άλλαξε πορεία σκοπίμως και κατευθύνθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα πιο μακριά από την προγραμματισμένη πορεία του προτού συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό.

    [05] Θ. Τάσιος: «Η λογική του "Εγώ και Τώρα" μας έφερε στην σημερινή κατάσταση»

    Ο διακεκριμένος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ακαδημαϊκός, συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, Θεοδόσης Τάσιος, έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες φιλοσοφικές δημοσιεύσεις με ευρύ φάσμα θεμάτων, που τον καθιστούν έναν φιλόσοφο εν δράσει, έναν διανοητή με διαυγή φιλοσοφικό λόγο.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον κ. Τάσιο με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ας αναστοχασθούμε εαυτούς και αλλήλους» που γεννήθηκε «προφορικά» όπως γράφει ο ίδιος στο πρόλογο, καθώς περιλαμβάνει τις διαλέξεις του στο Μέγαρο Plus με θέμα: «Κοινωνία και Φιλοσοφία». Δηλώνει αγωνιστικά απαισιόδοξος, δηλαδή αισιόδοξος, όπως εξηγεί, και με ένα λόγο άμεσο, καθαρό και χωρίς περιττούς ακαδημαϊσμούς, μίλησε για το φαινόμενο της Χ.Α, την ελληνική κρίση, την Ευρώπη, αλλά και την τέχνη και τον πολιτισμό.

    [06] Στους «16» Γαλλία και Αργεντινή, νίκη θέλει η Ρωσία για να προκριθεί

    Δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ, η Γαλλία και η Αργεντινή, προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης. Οι «πετεινοί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τον Ισημερινό, πήραν την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο και θα παίξουν με τη Νιγηρία για μία θέση στα προημιτελικά, ενώ η Αργεντινή νίκησε δύσκολα με 3-2 τους Αφρικανούς, πήρε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στους «16».

    Από το σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Γερμανίας με τις ΗΠΑ (19:00) για τον 7ο όμιλο, καθώς με ισοπαλία προκρίνονται αμφότερες, ενώ η Ρωσία θέλει νίκη (23:00) επί της Αλγερίας για να προκριθεί ως δεύτερη στον 8ο όμιλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2014 - 8:30:22 UTC