Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατ' οίκον περιορισμό η Ελ. Ζαρούλια, μέχρι να αρθεί η διαφωνία μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα
  • [02] Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο Κ. Μπαρμπαρούσης
  • [03] Περισσότεροι αυτοί που θα δικαιούνται να ζητήσουν μετεγγραφή σε ΑΕΙ, με τις νέες ρυθμίσεις
  • [04] Ι. Στουρνάρας: «Θα είμαι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων»
  • [05] Ο Ζ. Μ. Μπαρόζο κάλεσε να γίνει σεβαστή η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του στην Προεδρία της Επιτροπής

  • [01] Σε κατ' οίκον περιορισμό η Ελ. Ζαρούλια, μέχρι να αρθεί η διαφωνία μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα

    Διαφωνία για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια προέκυψε στους δικαστικούς που χειρίζονται την υπόθεση, με τον εισαγγελέα να ζητά την προφυλάκιση της βουλευτή και τις ανακρίτριες να τάσσονται υπέρ τού να της επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    Μέχρι να κριθεί η διαφωνία από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, η κ. Ζαρούλια θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

    Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο Κ. Μπαρμπαρούσης,μετά την απολογία του στις ανακρίτριας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

    [02] Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο Κ. Μπαρμπαρούσης

    Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε, μετά την απολογία του στις ανακρίτριας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

    Ο βουλευτής απολογήθηκε το πρωί κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

    [03] Περισσότεροι αυτοί που θα δικαιούνται να ζητήσουν μετεγγραφή σε ΑΕΙ, με τις νέες ρυθμίσεις

    Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν οι νέες ρυθμίσεις που θα προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Θα προσθέσουμε ένα άνετο οικονομικό κριτήριο.Φεύγουμε από τα φορολογικά κριτήρια και πάμε στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα αυξηθεί ο αριθμός των δυνάμενων να ζητήσουν μετεγγραφή» τόνισε ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί μια οικογένεια εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη να συντηρεί ένα παιδί που σπουδάζει στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα "όχι"».

    Το θέμα των μετεγγραφών αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται αύριο στη Ρόδο. «Υπάρχουν πολλά δίκια. Έχουν δίκιο οι σχολές που λένε ότι δεν αντέχουν πολλούς φοιτητές όπως και εκείνες που φοβούνται ότι θα ερημώσουν. Αλλά το πρώτο δίκιο είναι της ελληνικής οικογένειας» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πάντως ότι «πολύ σωστά ο νέος νόμος προβλέπει πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στα τμήματα». Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε επίσης το χρονοδιάγραμμα της δημοσιοποίησης της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Κυριαζή, οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου.

    [04] Ι. Στουρνάρας: «Θα είμαι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων»

    Εγκρίθηκε με 10 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά και ένα «παρών» από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές από ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. «Παρών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ενώ από την ψηφοφορία απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

    Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σημαντική πορεία της οικονομίας, έκανε λόγο για ένα θαύμα που πέτυχε η χώρα, ενώ επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και κίνδυνοι. Στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αν βλέπει τον νέο ρόλο τού κεντρικού τραπεζίτη ως το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού, η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν «θα είμαι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων».

    Διαβάστε επίσης:Σημάδια σημαντικής ανάκαμψης της οικονομίας διαπιστώνουν Γκ. Χαρδούβελης και Ιω. Στουρνάρας

    [05] Ο Ζ. Μ. Μπαρόζο κάλεσε να γίνει σεβαστή η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του στην Προεδρία της Επιτροπής

    Την ανάγκη να γίνει σεβαστή η Συνθήκη της ΕΕ στη διαδικασία εκλογής του προσώπου που θα τον διαδεχθεί στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μία ημέρα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26ης και 27ης Ιουνίου. «Όποια κι αν είναι η απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα πρέπει να γίνουν σεβαστές οι Συνθήκες», δήλωσε ο Ζ. Μπαρόζο, κληθείς να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το ενδεχόμενο η απόφαση για το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής να τεθεί σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Η ενεργή συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον τόσο της ΕΕ, όσο και της ίδιας της Μ. Βρετανίας», σημείωσε ο Ζ. Μπαρόζο, κληθείς να σχολιάσει τις αντιρρήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Αναμένω ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ», πρόσθεσε ο Ζ. Μπαρόζο.

    Μετά τις διαβουλεύσεις που πραγματοποίησε τις περασμένες εβδομάδες ο Χ. Ρομπάι με τους Ευρωπαίους ηγέτες και με τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, όλα δείχνουν ότι οι περισσότεροι συναινούν στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο μόνος που εξακολουθεί να αντιτίθεται στην υποψηφιότητα Γιούνκερ είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. Όπως όμως ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, «εάν έστω και μία χώρα έχει αντίρρηση ως προς τον υποψήφιο που θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Χ. Βαν Ρομπάι, θα γίνει ψηφοφορία». Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει με ειδική πλειοψηφία να αποφασίσει ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 2014 - 14:30:22 UTC