Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά στο πλαίσιο της δημιουργίας φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος
  • [02] «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω»
  • [03] Βουλευτές της ΝΔ ζητούν μισθολογική αποκατάσταση και των ενστόλων
  • [04] Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν από έκρηξη σε φλεγόμενο ΙΧ αυτοκίνητο
  • [05] Και πέμπτη έκρηξη βόμβας σε σταθμό του μετρό στο Κάιρο, με τρεις τραυματίες
  • [06] Δικαστήριο επισημοποίησε τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά στο πλαίσιο της δημιουργίας φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής της Dow Chemical Company και της IBM. Η συνάντηση αφορούσε τη συνεργασία των δυο εταιρειών για δημιουργία Κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα.

    Η Dow Chemical Company, αρχικά, θα εστιάσει στην αξιοποίηση υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργιών και διαχείρισης έργων υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, ενώ οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα κατά τη διάρκεια του 2014. Ο πρόεδρος της Dow Chemical Company, Άντριου Λιβέρης (Andrew Liveris) εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι αυτή η επένδυση μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στην Ευρώπη αλλά επελέγη η Ελλάδα καθώς, όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στη χώρα και για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις. Ο γενικός διευθυντής της IBM στην Ευρώπη Ριτς Χιουμ (Rich Hume) δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα.

    [02] «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω»

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής απολογείται από νωρίς το πρωί ο βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος καλείται να αντικρούσει την κατηγορία που του αποδίδεται, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο βουλευτής που προσήλθε στις 08:00 στο Εφετείο, με εμφανώς ειρωνική διάθεση δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω».

    Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, η σύζυγος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και βουλευτής του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια.

    [03] Βουλευτές της ΝΔ ζητούν μισθολογική αποκατάσταση και των ενστόλων

    Την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θέτουν ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσουν την τροπολογία για τα μισθολογικά των δικαστικών λειτουργών, πέντε βουλευτές της ΝΔ, με κοινή δήλωσή τους, σήμερα.

    Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, Δάνη Τζαμτζή, Θεόδωρο Σολδάτο, Παύλο Βογιατζή και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι αναφέρουν ότι «η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών, αποτελεί για τους δικαστικούς μια θετική εξέλιξη, με δεδομένο, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές». «Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή».

    [04] Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν από έκρηξη σε φλεγόμενο ΙΧ αυτοκίνητο

    Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν στην προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, εξερράγη η φιάλη υγραερίου με την οποία ήταν εφοδιασμένη το όχημα. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα σε πάρκινγκ της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ LIDL, στην περιοχή Αλλατίνη της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

    Όπως έγινε γνωστό, το Ι.Χ. αυτοκίνητο έγινε στόχος εμπρηστικής ενέργειας, καθώς, όπως προέκυψε, άγνωστοι το περιέλουσαν αρχικά με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν. Οι δύο πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες Αρχές.

    [05] Και πέμπτη έκρηξη βόμβας σε σταθμό του μετρό στο Κάιρο, με τρεις τραυματίες

    Και νέα έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος σημειώθηκε σήμερα μέσα στο σταθμό του μετρό του βόρειου Καϊρου Εζμπέτ ελ Νάχλα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, δήλωσε στο Ρόιτερς ο επικεφαλής της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του Καϊρου, ο υποστράτηγος Αλάα Άμπντελ Ζάχερ. Η επίθεση αυτή ήταν η τελευταία σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα εντός και στα πέριξ της πρωτεύουσας της Αιγύπτου από τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

    Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν νωρίτερα σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής. Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και λίγο αργότερα σημειώθηκαν οι δύο άλλες σε περιφεριακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.

    [06] Δικαστήριο επισημοποίησε τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα

    Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι επισημοποίησε τις κατηγορίες εις βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα των Βουρβόνων, αδελφής του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε του VI, και του συζύγου της στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή δίκης η οποία αναμένεται να πλήξει περαιτέρω τη βασιλική οικογένεια.

    Ο ανακριτής της υπόθεσης, δικαστής Χοσέ Κάστρο, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, εξέδωσε το πόρισμα της έρευνάς του που περιέχει τις προτάσεις για άσκηση διώξεων και το πλήρες κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο η Ινφάντα Κριστίνα κατηγορείται για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος και φοροαπάτη. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία βήματα στην υπόθεση προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 2014 - 10:30:22 UTC