Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο Δημοκρατίας
  • [02] Αντίθετος με την εύκολη λύση των απολύσεων o Αργ. Ντινόπουλος
  • [03] Λι Κετσιάνγκ: Η ελληνο-κινεζική συνεργασία έχει μεγάλη προοπτική
  • [04] ΚΚΕ: Προσχηματικές οι προτάσεις συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο Δημοκρατίας

    Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δηλώνει ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στη «Real news».

    Υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να παίξει τον ρόλο τμημάτων του κεφαλαίου που επιδιώκουν να βγουν ωφελημένα από την κρίση». Προσθέτει ότι «η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αγιάτρευτη» και ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να θέσει όρους για τη συμμετοχή του, αφού όπως επισημαίνει, «όρους συμμετοχής σε κυβέρνηση του ίδιου αντιλαϊκού ευρωμονόδρομου και του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος θέτουν όσοι κινούνται στο ίδιο ρεύμα με αυτήν και όχι όσοι βαδίζουν κόντρα σε αυτό το ρεύμα».

    [02] Αντίθετος με την εύκολη λύση των απολύσεων o Αργ. Ντινόπουλος

    «Τα πλάνα που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν προβλέπουν απολύσεις (σσ: από ΝΠΙΔ του υπουργείου Εσωτερικών)» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στη «Real news». Υπογραμμίζει πως πρέπει να επανεξεταστεί το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που έχει λήξει από τις 2 Μαΐου, ώστε να διατηρηθούν οι 2.000 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

    Δηλώνει αντίθετος με την «εύκολη λύση των απολύσεων» και σημειώνει πως «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Δίνοντας το στίγμα του, προσθέτει: «Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών».

    Ο κ. Ντινόπουλος αφήνει να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως «με τα σύμβολα δεν τα βάζεις» ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Μάλιστα, προσθέτει: «δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω...» ενώ συμπληρώνει: «...μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!».

    [03] Λι Κετσιάνγκ: Η ελληνο-κινεζική συνεργασία έχει μεγάλη προοπτική

    Τον θαυμασμό του για την Κρήτη, «τις ρίζες της Ευρώπης» και για τον μινωικό πολιτισμό, εξέφρασε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

    Μιλώντας στα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων τού Μουσείου, ο κ. Κετσιάνγκ σημείωσε πως αποτελεί μεγάλη του τιμή το ότι είναι από τους πρώτους επισκέπτες του χώρου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα, «τα πολύτιμα πολιτιστικά αγαθά, που περιγράφουν την ιστορία του μινωικού πολιτισμού» όπως είπε.

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός ευχαρίστησε γι άλλη μια φορά την Ελλάδα και την Κρήτη για τον επαναπατρισμό 13.000 συμπατριωτών του από τη Λιβύη, τον Φεβρουάριο του 2011, σημειώνοντας: «Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό».

    Έκανε λόγο για ιστορικό υπόβαθρο και για ομοιότητες μεταξύ των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας και εστίασε στην προσφορά τού πολιτισμού στην πολυπλευρικότητα της ανάπτυξης της ανθρωπότητας.

    Ακολούθως, ο κ. Κετσιάνγκ αναφέρθηκε στις συμφωνίες, που υπογράφηκαν στην Αθήνα, και τόνισε: «θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την πολιτική εμπιστοσύνης και τις πολιτικές συνεργασίας μεταξύ μας».

    [04] ΚΚΕ: Προσχηματικές οι προτάσεις συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

    «Κάθε βήμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο βαθειά μέσα στην αγκαλιά του συστήματος, των "κοινωνικών συμφωνιών" με τον ΣΕΒ, της ΕΕ των μνημονίων διαρκείας και του ΝΑΤΟ, που τα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, όλων όσων ευθύνονται δηλαδή για τα μαρτύρια που περνάει ο λαός μας, θα συνοδεύεται με την αναζήτηση άλλοθι στο ΚΚΕ, στις πραγματικά ριζοσπαστικές δυνάμεις, που αντιστέκονται και παλεύουν για τη σωτηρία και ευημερία του λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Μόνο ως προσβολή και θράσος αντιμετωπίζουν πλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τέτοιες προσχηματικές προτάσεις. Δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν πλέον κανέναν» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [05] Στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης

    Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εισήχθη στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και, εφόσον κριθεί σκόπιμο, νοσηλεία, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 June 2014 - 14:30:21 UTC