Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θέλει αυτοσυγκράτηση η συζήτηση για τις διαθεσιμότητες
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί την ανάγκη των λαών για ειρηνική συνύπαρξη
  • [03] Στο ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες διαθεσιμότητας για το ΕΚΠΑ
  • [04] Συμφωνία Μέρκελ - SPD για Γιούνκερ στην Κομισιόν και Σουλτς στο ευρωκοινοβούλιο
  • [05] Μουντιάλ 2014: Συνέχεια με Ιταλία - Κόστα Ρίκα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θέλει αυτοσυγκράτηση η συζήτηση για τις διαθεσιμότητες

    Το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση και, παράλληλα, ταυτόχρονα με την τήρηση των δεσμεύσεων να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις συζητήσεις με την τρόικα, έστειλε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με κοινοβουλευτικά, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με αφορμή το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και που επεκτάθηκε σε άλλα θέματα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση», ότι «πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις» και ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση», με το όποιο «σίγουρα δεν συμφωνούμε», και ότι «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά κ.ά.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί την ανάγκη των λαών για ειρηνική συνύπαρξη

    Εκτιμώντας ότι «το Αιγαίο ακόμα δεν έχει ηρεμήσει» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την ακριτική Λήμνο και τον Άι Στράτη, απηύθυνε έμμεση παραίνεση προς την Τουρκία να αντιληφθεί ότι μπήκε πια μία νέα εποχή, καθώς και την ανάγκη των λαών για ειρηνική συνύπαρξη, πρόοδο και ευημερία, και να εργαστεί με σύνεση προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Ο υπουργός ανέφερε: «Φοβούμαι, όμως, ότι το Αιγαίο ακόμα δεν έχει ηρεμήσει. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει συνετά μυαλά. Θέλει να αντιληφθούμε όλοι ότι έχουμε περάσει το κατώφλι μίας νέας εποχής. Και αυτό που εμφανίζεται σαν ανάγκη για όλους τους λαούς της περιοχής είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η πρόοδος και η ευημερία. Και οι λαοί το κατάλαβαν. Εύχομαι να το αντιληφθούν και οι ηγεσίες τους, γιατί έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες τους».

    [03] Στο ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες διαθεσιμότητας για το ΕΚΠΑ

    Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι πίνακες παρελήφθησαν από το ΑΣΕΠ κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και ύστερα από την εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων θεραπείας από το εν λόγω Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

    Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται κατά τα προβλεπόμενα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    [04] Συμφωνία Μέρκελ - SPD για Γιούνκερ στην Κομισιόν και Σουλτς στο ευρωκοινοβούλιο

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του συμπατριώτη της, Μάρτιν Σουλτς, για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με το οποίο συγκυβερνά.

    Εάν ο Σουλτς, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του Σώματος "τότε οι Γερμανοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα τον στηρίξουν", δήλωσε η καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Εσθονό πρωθυπουργό Τάαβι Ρόιβας.

    Με τη συμφωνία αυτή ο Σουλτς αποσύρεται τυπικά από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη θέση του απερχόμενου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το κόμμα του επιθυμεί την επανεκλογή του Σουλτς στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους Χριστιανοδημοκράτες που περιλαμβάνει τη στήριξη, εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών, του Λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [05] Μουντιάλ 2014: Συνέχεια με Ιταλία - Κόστα Ρίκα

    Στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, η Ιταλία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Κόστα Ρίκα και ο νικητής θα αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση. Στον 5ο όμιλο, η Γαλλία θα παίξει με την Ελβετία (22:00), ενώ για τον ίδιο όμιλο και κυρίως για το γόητρο θα αναμετρηθούν ο Ισημερινός με την Ονδούρα (01:00).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2014 - 16:30:21 UTC