Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 27 Ιουνίου η απολογία του βουλευτή της ΧΑ Π. Ζησιμόπουλου
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Δυνατότητες για νέες επενδύσεις
  • [03] Ειρηνευτικό σχέδιο 14 σημείων παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας
  • [04] Νέα συνομιλία Πούτιν - Ποροσένκο για το ειρηνευτικό σχέδιο
  • [05] Μαρία Φαραντούρη και Τσαρλς Λόυντ, απόψε στο Ηρώδειο
  • [06] Ξεκινά σήμερα η υποβολή σχεδίων ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων
  • [07] Προσοχή, το μαύρισμα μπορεί να γίνει εθιστικό

  • [01] Στις 27 Ιουνίου η απολογία του βουλευτή της ΧΑ Π. Ζησιμόπουλου

    Προθεσμία για να απολογηθεί στις 27 Ιουνίου έλαβε από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής του κόμματος Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η μετάθεση και αυτής της απολογίας έγινε λόγω της αίτησης εξαίρεσης ανακριτριών και εισαγγελέα της υπόθεσης, που υπέβαλε ο προσωρινά κρατούμενος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, η οποία αναμένεται να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα θα εμφανιστεί στις ανακρίτριες και ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος που έλαβε χθες προθεσμία. Τη Δευτέρα έχει κληθεί στις ανακρίτριες ο βουλευτής Αρτέμης Ματαθαιόπουλος.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Δυνατότητες για νέες επενδύσεις

    Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ. Οι δύο πρωθυπουργοί εγκαινίασαν το τρένο το οποίο θα μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινεζικά προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της Cosco, μέσω του δικτύου του ΟΣΕ, στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της κινεζικής εταιρίας για τα πλάνα ανάπτυξης του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κέντρου για την προώθηση των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη.

    Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός ανάφερε: «Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια κατακτά τη θέση του σαν βασική πύλη εισόδου από την Ασία. Η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο δίνει μία νέα προοπτική για τη χώρα την οποία ήδη αξιοποιούν μεγάλες εταιρίες όπως η ΖΤΕ, η Sony, η Hewlet. H εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων αποδεικνύει τα πλεονεκτήματα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας. Όπως διαπιστώσατε, οι δυνατότητες μεγαλύτερης ανάπτυξης είναι τεράστιες. Δημιουργούνται δυνατότητες για την επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων και εννοούμε όχι μόνον τη μεταφορά εμπορευμάτων αλλά και την ανάπτυξη κλάδων όπως είναι η κρουαζιέρα και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Η αύξηση των επενδύσεων οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης και αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή. Παράλληλα, η Κίνα αυξάνει τη ζήτηση ναυτιλιακών υπηρεσιών. Η Ελλάδα ως μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη διακινεί μεγάλο μέρος της κινεζικής παραγωγής και είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των κινεζικών ναυπηγείων».

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός ευχαρίστηκε τον κ. Σαμαρά και ανέφερε: «Αρχικά επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη που είναι η υπερηφάνια και το σύμβολο της Ελλάδας και μετά το λιμάνι του Πειραιά που αποδεικνύει την προοπτική και τη δυνατότητα της συνεργασίας των δύο χωρών. Επισκεφθήκαμε το συντονιστικό κέντρο και ακούσαμε τον σχεδιασμό της Cosco και εγκαινιάσαμε το πρώτο τραίνο που θα μεταφέρει εμπορεύματα στην ανατολική Ευρώπη. Το έργο έχει δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και ανταγωνίζεται κάθε ξένο σταθμό διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Αποδεικνύει αυτό ότι η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να διερευνήσουμε τις μελλοντικές δυνατότητες. Το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να γίνει πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη. Η Κίνα και η Ευρώπη είναι οι μεγαλύτεροι εταίροι. Το 80% μεταφέρονται από θαλάσσης. Το λιμάνι έχει μειώσει το κόστος και τη διάρκεια μεταφοράς των εμπορευμάτων κατά 7- 11 ημέρες. Ευχόμαστε ότι με κοινή προσπάθεια θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά του κόσμου και να συμμετάσχουμε στη οικοδόμηση και συντήρηση του σιδηροδρομικου δικτύου από το λιμάνι μέχρι την ενδοχώρα της Ευρώπης ώστε να μειώσουμε τον χρόνο μεταφορά κατά μία έως δύο ημέρες. Η ελληνοκινεζική συνεργασία ευνοεί την ευημερία στην Ευρώπη και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».

    Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συνόδευσε τον Κινέζο ομόλογό του στην επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    [03] Ειρηνευτικό σχέδιο 14 σημείων παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

    Ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αποκάλυψε σήμερα ένα ειρηνευτικό σχέδιο από 14 σημεία για τον τερματισμό της φιλορωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Inter TV.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει «αφοπλισμό» των ένοπλων ομάδων, «εγγυήσεις για τη δημιουργία ενός διαδρόμου για τους Ρώσους και Ουκρανούς μισθοφόρους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα», «την αποκέντρωση της εξουσίας και την προστασία της ρωσικής γλώσσας μέσω τροποποίησης του Συντάγματος» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου.

    [04] Νέα συνομιλία Πούτιν - Ποροσένκο για το ειρηνευτικό σχέδιο

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να μιλήσουν για ένα σχέδιο που έχει στόχο να βάλει τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, σε μια συνομιλία των δύο ηγετών που έγινε αργά τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο. «Ο Ποροσένκο ενημέρωσε τον αρχηγό του ρωσικού κράτους για τα κύρια σημεία του σχεδίου του για τη διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη διάρκεια της νύκτας.

    Οι δύο πρόεδροι είχαν αυτή την εβδομάδα δύο νυκτερινές τηλεφωνικές συνομιλίες αυτού του τύπου.

    [05] Μαρία Φαραντούρη και Τσαρλς Λόυντ, απόψε στο Ηρώδειο

    Την ελληνική μουσική παράδοση με την αμερικανική τζαζ, θα ενώσουν απόψε στο Ηρώδειο, η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και ο κορυφαίος Αμερικανός σαξοφωνίστας Τσαρλς Λόυντ, σε μια μοναδική συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Οι δύο καλλιτέχνες γνωρίστηκαν το 2002 στην Καλιφόρνια, ενώ η πρώτη τους συνάντηση επί σκηνής έγινε το 2010, πάλι στο Ηρώδειο. Το «Athens Concert», όπως ήταν ο τίτλος της κοινής τους συναυλίας, εντυπωσίασε και η ζωντανή ηχογράφησή της κυκλοφόρησε από τη μεγάλη γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM με παραγωγό τον Μάνφρεντ Άιχερ.

    [06] Ξεκινά σήμερα η υποβολή σχεδίων ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων

    Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν από σήμερα 20/6 να υποβάλουν σχέδια συμπαραγωγής ελληνoγαλλικών κινηματογραφικών έργων, βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 19 του περασμένου Μαΐου στις Κάνες, μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC). Η συμφωνία για τη δημιουργία Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγών ανάμεσα στις δύο χώρες έχει τριετή διάρκεια.

    Σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, διευκρινίζεται ότι «από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία. Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΚΚ και του CNC και όσα κρίνονται επιλέξιμα, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά σχέδιο έχει οριστεί στα 500.000 ευρώ.

    [07] Προσοχή, το μαύρισμα μπορεί να γίνει εθιστικό

    Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πειραματόζωα, εξηγεί πιθανώς γιατί αρκετοί άνθρωποι δεν λένε να σταματήσουν την ηλιοθεραπεία στην παραλία, παρόλο που καίγονται. Απλούστατα μάλλον «τη βρίσκουν», επειδή το μαύρισμα γίνεται κυριολεκτικά εθιστικό για τον οργανισμό τους, όπως συμβαίνει με τη νικοτίνη του τσιγάρου. Η διαπίστωση αυτή πρέπει να βάλει σε σκέψεις, λένε οι επιστήμονες, όποιον ξεχνιέται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, με δεδομένο ότι κινδυνεύει από καρκίνο του δέρματος. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δερματολόγο Ντέηβιντ Φίσερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Cell» (Κύτταρο), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το «Science» και το «Nature», πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια και ανακάλυψαν ότι όταν αυτά εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία (που αποτελεί μέρος της ηλιακής), πυροδοτείται στον οργανισμό τους η αυξημένη παραγωγή οπιοειδών και συγκεκριμένα των βήτα- ενδορφινών, των ορμονών της ευχαρίστησης.

    Οι ενδορφίνες λειτουργούν με τον ίδιο βιολογικό μηχανισμό που δρουν οι άκρως εθιστικές ουσίες, όπως η ηρωίνη και η μορφίνη, ενώ οι ίδιες ορμόνες παράγονται και κατά την έντονη σωματική άσκηση. Οι Αμερικανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι μολονότι η έρευνα έγινε σε ζώα, θεωρούν πως τα ευρήματά της είναι εφαρμόσιμα και στους ανθρώπους, καθώς η δερματική αντίδραση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι παρόμοια στα ποντίκια και στους ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2014 - 8:30:22 UTC