Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Κλίμα παραγωγικής συζήτησης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας
  • [03] Ισόβια στον δολοφόνο της Φαίης
  • [04] Eπιχειρηματικές ελληνοκινεζικές συμφωνίες
  • [05] Το ΔΝΤ καλωσορίζει την πρόθεση της Αθήνας για «νέα έξοδο» στις αγορές
  • [06] Τον σεβασμό και τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε
  • [07] Ο. Ρεν: Ανησυχία για την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων
  • [08] «Σε θετικό κλίμα άρχισαν οι εργασίες του Eurogroup»
  • [09] Η Άγγελα Μέρκελ υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γιούνκερ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

    «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και η αρχή ενός ευρωπαϊκού διαδρόμου από και προς την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που είχε, με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

    Σημείωσε ότι με τον κ. Λι είχε συζήτηση που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο διεθνές και διμερές επίπεδο. Εξέφρασε δε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Κίνας στα τελευταία δύσκολα χρόνια, που η Ελλάδα δοκιμαζόταν από την κρίση. Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα ξεπερνά την ύφεση και επιστρέφει στις χρηματαγορές, ενώ επανακτά την θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επίσης, εξετάσαμε συνολικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας που από το 2006 μέχρι σήμερα έχει κάνει βήματα προόδου. Ο διμερής πολιτικός διάλογος θα ενισχυθεί με επαφές των υπουργών και της πολιτικής ηγεσίας με συγκεκριμένη ατζέντα και συγκεκριμένα βήματα. Μεγάλο τμήμα των συνομιλιών αφιερώθηκε στις εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες. Χαίρομαι για την εκτίμηση της κινεζικής ηγεσίας στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Αύριο θα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις της Cosco και θα ανταλλάξουμε απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση. Η διασύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα εξελιχθεί σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Άπω Ανατολής. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες σημαντικές συμφωνίες και συζητούμε για νέες και μεγαλύτερες. Με τον φίλο Κινέζο πρωθυπουργό ανταλλάξαμε ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει δυναμικό για την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών. Εφέτος προσδοκούμε 20 εκατομμύρια τουρίστες, ένα καινούργιο ρεκόρ, και απάντησε ότι "θα κοιτάξουμε, η δική μας αύξηση να είναι με έναν ρυθμό μετριοπαθή, διαφορετικά εδώ θα υπάρξει πρόβλημα με ενάμισι δισ. κινέζους"».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Κλίμα παραγωγικής συζήτησης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

    «Μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπάρχει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εγκαρδιότητας καθώς και παραγωγικής συζήτησης για όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους λαούς μας, το οποίο θα ενισχύεται στο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.

    Σημείωσε ότι με τον κ. Λι είχε μία συζήτηση που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο διεθνές και διμερές επίπεδο. Εξέφρασε δε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Κίνας τα τελευταία δύσκολα χρόνια που η Ελλάδα δοκιμαζόταν από την κρίση. Η Ελλάδα ξεπερνά την ύφεση και επιστρέφει στις χρηματαγορές ενώ επανακτά την θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού θα υπογραφούν 19 οικονομικές συμφωνίες ύψους 6,5 δισ. δολαρίων σε τουρισμό, ναυτιλία, υποδομές, μεταφορές και αγροτικά προϊόντα.

    [03] Ισόβια στον δολοφόνο της Φαίης

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργοδικείο στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 6 Απριλίου 2013, στη Νέα Μάκρη.

    Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον 26χρονο δράστη του εγκλήματος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, Μαριαλένα Μπλάχα και ποινή 12 μηνών φυλάκισης στον φίλο του δράστη, Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Με την απόφασή του, το δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική πρόταση μόνο ως προς τον Σαρέλ, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αντίθετα, για τη Μαριαλένα Μπλάχα, που φέρεται να μην είπε την αλήθεια για τον θάνατο της αδελφής της, προκειμένου, κατά το κατηγορητήριο, να καλύψει τον 26χρονο, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας. Το δικαστήριο έδωσε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής των δύο συγκατηγορουμένων του Στεφανάκη και έτσι, η μεν Μπλάχα παραμένει ελεύθερη με την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ο Σαρέλ χωρίς κανέναν όρο.

    [04] Eπιχειρηματικές ελληνοκινεζικές συμφωνίες

    Δεκαεννέα, συνολικά, μνημόνια και επιχειρηματικές ελληνοκινεζικές συμφωνίες θα υπογραφούν σήμερα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Αθήνα.

    Ήδη, μνημόνιο Κατανόησης για την Ενίσχυση της Διμερούς Οικονομικής και Επενδυτικής Συνεργασίας υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Gao Hucheng, ενώ παράλληλα, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκου Δένδια, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη και των Gao Hucheng, υπουργού Εμπορίου (MOFCOM) και Xu Shaoxi, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC) θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών φορέων και επιχειρήσεων.

    Οι συμφωνίες αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων κ.α.

    [05] Το ΔΝΤ καλωσορίζει την πρόθεση της Αθήνας για «νέα έξοδο» στις αγορές

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την πρόθεση της κυβέρνησης για «νέα έξοδο» της Ελλάδας στις αγορές μέσω 7ετούς ομολόγου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «έναν από τους στόχους» του ελληνικού προγράμματος.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής καθιερωμένης συνέντευξής Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ράις ανέφερε ότι «καλωσορίσαμε την προηγούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και καλωσορίζουμε και το σχέδιο για τη νέα έκδοση», προσθέτοντας επίσης ότι «αν και θα απαιτηθεί χρόνος για την πλήρη και σε μόνιμη βάση έξοδο» της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, εντούτοις, όπως σημείωσε, «αυτές αποτελούν σημαντικό βήμα».

    Σε ερώτηση όσον αφορά τη «δημόσια απολογία» της Κριστίν Λαγκάρντ προς το Λονδίνο για τις «λανθασμένες απαισιόδοξες προβλέψεις» που αφορούσαν την οικονομία της Βρετανίας και αν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ «θα απολογηθεί» και για τα «λάθη της τρόικας» στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ελληνικό πρόγραμμα, σε «μαθήματα του παρελθόντος» και έχει προχωρήσει σε «αναγκαίες προσαρμογές».

    [06] Τον σεβασμό και τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε

    Τον σεβασμό και τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξέφρασε, σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup. Ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το εσωτερικό της χώρας», είπε.

    Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει στον δρόμο των προηγουμένων ετών, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, θα προχωρήσει, παρά τις Κασσάνδρες. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, σήμερα η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη, σε σχέση με τις προβλέψεις δύο χρόνια πριν, όταν ξεκινούσε το δεύτερο πρόγραμμα.

    [07] Ο. Ρεν: Ανησυχία για την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων

    Την ανησυχία του για την επιβράδυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στην προώθησή τους.

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της επιβράδυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι σημαντικό η χώρα να επιστρέψει στον δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση» είπε.

    [08] «Σε θετικό κλίμα άρχισαν οι εργασίες του Eurogroup»

    Σε πολύ θετικό κλίμα άρχισαν οι εργασίες του Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, να εύχονται «καλή δύναμη» στον νέο ομόλογό τους, Γκίκα Χαρδούβελη.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «σε θυμάμαι από τον Παπαδήμο».

    Διαβάστε επίσης:

    Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα παρουσιάσει στο Eurogroup ο Γκ. Χαρδούβελης

    Τον σεβασμό και τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε

    [09] Η Άγγελα Μέρκελ υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γιούνκερ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα εκ νέου την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι διατεθειμένη να αναλογιστεί υπό ένα άλλο πρίσμα αυτό που είναι σημαντικό για την Βρετανία, η οποία αντιτίθεται στον διορισμό του Λουξεμβούργιου στη θέση αυτή.

    "Πάντοτε έλεγα δύο πράγματα: ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι θέλουμε να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα" σημείωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

    "Αυτό υποδηλώνει ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλα τα κράτη μέλη" πρόσθεσε. "Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις επιθυμίες, αλλά ότι μπορούμε να σκεφτούμε υπό ένα άλλο πρίσμα αυτό που είναι σημαντικό για την Βρετανία" σημείωσε."Προτίθεμαι να μιλήσω με τη Βρετανία με έναν πολύ εποικοδομητικό τρόπο" για θέματα μείωσης της γραφειοκρατίας, καινοτομίας, επικουρικότητας, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2014 - 16:30:23 UTC