Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διυπουργική σύσκεψη για ενεργειακά θέματα
  • [02] Χαρ. Αθανασίου: Έχει πολιτική σημειολογία η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του Σ. Ξηρού
  • [03] Σε εξέλιξη οι απολογίες των πέντε Τούρκων υπηκόων για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης
  • [04] Αν. Φραγκουλίδης: Είναι ακόμη νωρίς για μια έξοδο στις αγορές
  • [05] Καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Κενάν Εβρέν και του Ταχσίν Σαχίνκαγια
  • [06] Δεκαεπτά συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στη μαφία στο Παλέρμο της Σικελίας

  • [01] Διυπουργική σύσκεψη για ενεργειακά θέματα

    Διυπουργική σύσκεψη για ενεργειακά θέματα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου και με συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην προετοιμασία παραχώρησης αδειών έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την πολιτική αγωγών και χώρων αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Επιπλέον, συζητήθηκαν, θέματα που σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην προοπτική δημιουργίας νέων εναλλακτικών οδεύσεων, όπως, για παράδειγμα, ο κεντρικός διάδρομος Αιγαίου-Βαλτικής.

    [02] Χαρ. Αθανασίου: Έχει πολιτική σημειολογία η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του Σ. Ξηρού

    Τη θέση ότι «έχει πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές καταθέτουν για κάποιον που έχει καταδικαστεί για πράξεις τρομοκρατίας» διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας τη στήριξη του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία.

    «Είναι σημειολογία πολιτική και πας μάρτυρας, να πεις τι; Για την υγεία του; Αυτή είναι η σημειολογία. Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά, έχει λοιπόν πολιτική σημειολογία» είπε ο κ. Αθανασίου και συνέχισε: «Από την εμπειρία μου, θα σας πω και το άλλο: Πολλά στελέχη σας, κατέθεταν και ως μάρτυρες σε τέτοιες δίκες. Η ποινική αξίωση της πολιτείας ικανοποιείται όχι μόνο με την ποινή αλλά και με το πώς λειτουργεί το σωφρονιστικό και είπα ότι δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα και γι' αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

    [03] Σε εξέλιξη οι απολογίες των πέντε Τούρκων υπηκόων για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

    Σε εξέλιξη είναι οι απολογίες σε ανακριτή και εισαγγελέα των πέντε Τούρκων υπηκόων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της -άνω του ενός τόνου- ηρωίνης. Αργά το απόγευμα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναμένεται να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσουν αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.

    Δύο από τους συλληφθέντες φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποδέχονται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και είναι τα άτομα που επέβαιναν σε τζιπ που μετέφερε την ηρωίνη από την έπαυλη στη Φιλοθέη σε αποθήκη στο Κορωπί.

    [04] Αν. Φραγκουλίδης: Είναι ακόμη νωρίς για μια έξοδο στις αγορές

    «Είναι ακόμη νωρίς για μια έξοδο στις αγορές γιατί τα επιτόκια που θα πρέπει να πληρώσουμε είναι υψηλά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Zuercher Kantonalbank της Ελβετίας, Αναστάσιος Φραγκουλίδης, εκτιμώντας ότι «κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε ένα με ενάμισι χρόνο».

    Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές πριν τον Αύγουστο, με πιθανή έκδοση ομολόγου 7ετούς διάρκειας, ο κ. Φραγκουλίδης τονίζει: «Θα ήταν λογική κίνηση αν το βλέπαμε ως μια προετοιμασία για το μέλλον, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στις κεφαλαιοαγορές. Θεωρώ όμως παρ' όλα αυτά ότι είναι ακόμη νωρίς γιατί τα επιτόκια που θα πρέπει να πληρώσουμε για να πάρουμε ποσά από τις χρηματαγορές είναι υψηλά σε σχέση με αυτά που μας δίνουν οι δανειστές μας... Όσο η διαφορά των επιτοκίων την οποία πληρώνουμε στις κεφαλαιοαγορές είναι μεγάλη σε σχέση με την ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ της χώρας τότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την έξοδο στις αγορές. Όταν πλέον έχουμε μια ανάπτυξη του ΑΕΠ και έχουμε πείσει τις αγορές, άρα έχει μειωθεί περαιτέρω το βάρος του δανεισμού μέσω των κεφαλαιοαγορών, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα βήματα. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε ένα με ενάμισι χρόνο» υποστηρίζει ο κ. Φραγκουλίδης.

    Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η έξοδος στις αγορές τον Αύγουστο να συνδέεται με την δυσκολία εκπλήρωσης των 12 προαπαιτούμενων, που έχει δεσμευτεί η χώρα μας, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Zuercher Kantonalbank υπογραμμίζει: «Θα ήταν μια πάρα πολύ άσχημη ιδέα αν η κυβέρνηση πίστευε οτι θα μπορούσε να αποφύγει τα προαπαιτούμενα, άρα δεν θα χρειαζόταν τα κεφάλαια που έχουν προαποφασιστεί με την τρόικα και έψαχνε αυτά τα κεφάλαια στις διεθνείς κεφαλαιοαγορές. Θα ήταν μια πολύ άσχημη ιδέα για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί θα έπρεπε να βρει αυτά τα κεφάλαια σε πολύ υψηλά επιτόκια, άρα ο δανεισμός θα ήταν και πολύ πιο ακριβός. Δεύτερον, γιατί οι αγορές θα το έβλεπαν αυτό και στο μέλλον θα ζητούσαν ακόμη πιο υψηλά επιτόκια. Δηλαδή,ο δρόμος προς την μόνιμη επιστροφή της Ελλάδας προς τις αγορές θα καθίστατο πιο μακρύς και όχι πιο σύντομος».

    Σε ερώτηση αν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό τα επόμενα χρόνια και ίσως χρειαστεί μια νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Φραγκουλίδης τονίζει: «Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει αυτή η δανειακή σύμβαση. Θα είναι ένα πολύ χαμηλότερο ποσό από τις προηγούμενες δύο συμβάσεις, αλλά και τα μέτρα που θα είναι αναγκαία θα είναι πολύ λιγότερα από ό,τι στις προηγούμενες δύο συμβάσεις. Το πιο βασικό από ό,τι ακούω και εδώ, αλλά και στις Βρυξέλλες είναι ότι τα μέτρα που θα ζητηθούν θα είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, άρα δεν θα έχουν άμεση επίπτωση την περαιτέρω πτώση των δυνατοτήτων του πληθυσμού. Διαρθρωτικά μέτρα χρειαζόμαστε έτσι και αλλιώς».

    [05] Καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Κενάν Εβρέν και του Ταχσίν Σαχίνκαγια

    Δικαστήριο της Αγκυρας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους δύο επιζώντες της στρατιωτικής χούντας που πραγματοποίησε το πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία, που κρίθηκαν ένοχοι για «ανατροπή της συνταγματικής τάξης».

    Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει κατά την αγόρευσή του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κατά του απόστρατου στρατηγού Κενάν Εβρέν, 96 ετών, και του πρώην αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Ταχσίν Σαχίνκαγια, 89 ετών.

    [06] Δεκαεπτά συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στη μαφία στο Παλέρμο της Σικελίας

    Σε δεκαεπτά συλλήψεις προχώρησαν σήμερα το πρωί οι καραμπινιέροι, στο Παλέρμο της Σικελίας. Πρόκειται για άτομα που θεωρούνται ύποπτα ως μέλη της μαφίας, με επικεφαλής τον Γκουίντο Σπίνα, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Τζεν και οδηγήθηκε, επίσης, στην φυλακή. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σπίνα, μετά από πολλαπλές καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση, είχε καταφέρει να βρίσκεται διαρκώς σε κατ' οίκον περιορισμό, λόγω δήθεν προβλημάτων υγείας. Όπως διαρρέει, όμως, από τα γραφεία των εισαγγελέων, στην πραγματικότητα έχαιρε απόλυτης υγείας, και από την κατοικία του επέβλεπε και καθόριζε όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησης κοκαΐνης.

    Παράλληλα, μεγάλο μέρος των συλληφθέντων φέρεται ότι είχε στήσει μόνιμο σύστημα χρηματικών εκβιασμών σε βάρος εμπόρων και κατοίκων της συνοικίας Τζεν, η οποία χτίσθηκε οικοδομήθηκε από εταιρίες της Κόζα Νόστρα, χωρίς κανέναν σεβασμό στους προβλεπόμενους κανόνες δόμησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2014 - 12:30:25 UTC