Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς με Βαν Ρομπάι, Ζ.Μ. Μπαρόζο και Β. Σόιμπλε αύριο στην Πορτογαλία
  • [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΟΕ
  • [03] Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης των 600 διοικητικών
  • [04] ΑΠ: Τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους
  • [05] Το Πεντάγωνο αποκλείει συνεργασία με το Ιράν
  • [06] Μουντιάλ 2014: Γερμανία-Πορτογαλία 4-0
  • [07] Μουντιάλ 2014: Γερμανία - Πορτογαλία 3-0 στο ημίχρονο

  • [01] Αντ. Σαμαράς με Βαν Ρομπάι, Ζ.Μ. Μπαρόζο και Β. Σόιμπλε αύριο στην Πορτογαλία

    Στην Πορτογαλία θα βρίσκεται αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες της ΕΕ. Στη 1 μ.μ. θα μετάσχει σε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

    Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

    Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.

    Εξάλλου, υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς χαιρετίζοντας την συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με επιχειρηματίες.

    [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΟΕ

    Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ.

    Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μπαχ είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι οι άνθρωποι εκτιμούν ό,τι κάνει.

    «Περάσαμε μια απίστευτη κατάσταση, αλλά τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Είμαι πολύ αισιόδοξος» του απάντησε ο κ. Σαμαράς.

    «Τα στοιχεία που βλέπετε αφήνουν υποσχέσεις και νομίζω ότι υπάρχει πολύ θαυμασμός για όσα αυτή τη στιγμή έχουν γίνει. Διότι όλοι γνωρίζουν τις κακουχίες που περνάτε και πως χρειάζεται χρόνος ώστε η σκληρή δουλειά να αποδώσει καρπούς» είπε στη συνέχεια από την πλευρά του ο κ. Μπαχ.

    [03] Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης των 600 διοικητικών

    Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης των 600 συνολικά διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, με τη συνεδρίαση του αρμόδιου Τριμελούς Συμβουλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα πρέπει εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των φορέων προέλευσης.

    Εντός 5 ημερών από την υποβολή των αιτήσεων, οι διευθύνσεις διοικητικού των ΑΕΙ προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν το σύνολο των σχετικών στοιχείων στο ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει τους προσωρινούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρ. Λοβέρδος: Καμία απόλυση μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

    [04] ΑΠ: Τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους

    Γνωστοποιήθηκε σήμερα το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με αυτό, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

    [05] Το Πεντάγωνο αποκλείει συνεργασία με το Ιράν

    Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μπορεί να έχουν συνομιλίες με Ιρανούς συναδέλφους τους για την κατάσταση στο Ιράκ στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όμως η Ουάσινγκτον δεν σχεδιάζει να συντονίσει μια ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο Ιράκ με το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

    "Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση, κανένα σχέδιο για τον συντονισμό των στρατιωτικών δράσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. "Είναι πιθανόν στο περιθώριο αυτών των συνομιλιών να έχουμε συζητήσεις (με τους Ιρανούς) για την κατάσταση στο Ιράκ", πρόσθεσε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη Βιέννη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) και της Τεχεράνης.

    [06] Μουντιάλ 2014: Γερμανία-Πορτογαλία 4-0

    Ιδανικότερη πρεμιέρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Γερμανία. Στην 100ή συμμετοχή τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου τα «πάντσερ» του Γιόαχιμ Λεβ νίκησαν πολύ εύκολα την Πορτογαλία με 4-0 (12΄ πέναλτι, 45΄+, 78΄ Μίλερ, 32΄ Χούμελς) στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ. Η Πορτογαλία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Πέπε στο 37ο λεπτό.

    H Νιγηρία θα παίξει (22:00) με το Ιράν, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, ενώ η Γκάνα, θα αντιμετωπίσει (01:00) τις ΗΠΑ για τον 7ο όμιλο.

    [07] Μουντιάλ 2014: Γερμανία - Πορτογαλία 3-0 στο ημίχρονο

    Με 3-0 προηγείται η Γερμανία της Πορτογαλίας στον αγώνα που διεξάγεται στο πλαίσια του 7ου ομίλου. Ελαφρύ προβάδισμα έχουν η Γκάνα, που θα αντιμετωπίσει (01:00) τις ΗΠΑ, για τον ίδιο όμιλο και η Νιγηρία, που θα παίξει (22:00) με το Ιράν, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 June 2014 - 18:30:21 UTC