Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική αύξηση των εξαγωγών έως και 30% αναμένει η ΤτΕ
  • [02] Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο
  • [03] Εκρηκτική η κατάσταση στο Κίεβο
  • [04] Η Τεχεράνη τάσσεται κατά οποιασδήποτε ξένης στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ

  • [01] Σημαντική αύξηση των εξαγωγών έως και 30% αναμένει η ΤτΕ

    Σε σημαντική αύξηση των εξαγωγών έως και 30% εκτιμά η πρόσφατη έκθεση της ΤτΕ για την Νομισματική Πολιτική 2013-2014 ότι θα οδηγήσει μελλοντικά, η σταδιακή αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών ρευστότητας και εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας. Σε εκτενή αναφορά για τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις του εξωτερικού τομέα της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών υπήρξαν σημαντικές.

    Τονίζεται ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια, η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα στη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας κυρίως ως προς το κόστος εργασίας και δευτερευόντως ως προς τις τιμές, με αποτέλεσμα την ανάκτηση από το 2010 και μετά μεγάλου τμήματος των απωλειών σχεδόν δύο δεκαετιών.

    Όσον αφορά τον τουρισμό, επισημαίνεται στην έκθεση ότι από το 2013 είναι ήδη ορατή η ανάκαμψη του και αναμένεται να συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι για το 2014, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προβλέπεται οι αφίξεις ταξιδιωτών να αυξηθούν κατά 6% και να διαμορφωθούν σε 19 εκατομμύρια επισκέπτες.

    [02] Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο

    Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο και κάλεσαν τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τη Σύμβαση της Βιένης, βάσει της οποίας είναι υποχρεωμένες να εγγυώνται την ασφάλεια των κτιρίων των διπλωματικών αποστολών. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ουκρανό πρωθυπουργό για το θάνατο των 49 ανθρώπων μετά την κατάρριψη ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους από αντιαεροπορικό πύραυλο φιλορώσων αυτονομιστών. "Δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το πλήθος βαρέων όπλων που διακινούνται και για τους ενόπλους που διασχίζουν τα σύνορα ερχόμενοι από τη Ρωσία. Ο Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες του αυτές και στον ρώσο ομόλογό του και κάλεσε τη Μόσχα να εργαστεί για μια αποκλιμάκωση της κατάστασης

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρωσία προειδοποίησε τη Ρωσία "υπογραμμίζοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ και των εταίρων της G7 να 'αυξήσουν το κόστος" που η Μόσχα μπορεί να αντιμετωπίσει, αν δεν φροντίσει να σταματήσει η διακίνηση όπλων κατά μήκος των συνόρων και δεν διακόψει τις σχέσεις με τους αυτονομιστές", δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Τζον Κέρι με τον ουκρανό πρωθυπουργό.

    [03] Εκρηκτική η κατάσταση στο Κίεβο

    Βόμβα μολότοφ ερρίφθη το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της πρεσβείας της Ρωσίας στο Κίεβο, απ΄όπου διαδηλωτές είχαν κατεβάσει νωρίτερα τη ρωσική σημαία και είχαν ανατρέψει αυτοκίνητα που έφεραν διπλωματικές πινακίδες, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση και κάλεσαν τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τη Σύμβαση της Βιένης.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός έπληξε έναν τοίχο της πρεσβείας και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν επίσης ψεκάσει νωρίτερα με αφρό τα ανατραπέντα οχήματα για να μην πιάσουν φωτιά.

    Εν τω μεταξύο πρόεδρος της χώραςΠέτρο Ποροσένκο, υποσχέθηκε το Σάββατο ότι η απάντηση της κυβέρνησης στους φιλορώσους αυτονομιστές θα είναι σκληρή, μετά την κατάρριψη ενός στρατιωτικού αεροπλάνου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 στρατιώτες.

    διαβάστε επίσηςΗ Ουάσινγκτον καταδικάζει την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο

    www.amna.gr/blogview/57894/I-Ouasingkton-katadikazei-tin-epithesi-sti-rosiki-presbeia-sto-Kiebo-

    [04] Η Τεχεράνη τάσσεται κατά οποιασδήποτε ξένης στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ

    «Το Ιράκ έχει την απαραίτητη δυνατότητα και την προετοιμασία για να πολεμήσει εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Κάθε δράση που θα περιπλέξει την κατάσταση στο Ιράκ δεν είναι προς όφελος της χώρας αυτής και της περιοχής», δήλωσε η Αφχάμ, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός και η κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν τη συνομωσία».

    Η Τεχεράνη έχει δηλώσει έτοιμη να βοηθήσει τη Βαγδάτη να αντιμετωπίσει την προέλαση των ισλαμιστών, όμως χωρίς να επέμβει με στρατεύματα στο πεδίο, ενώ οι ιρακινές αρχές έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν ιρανικά στρατεύματα στη χώρα.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush κατευθύνεται προς τον Κόλπο, ώστε η χώρα «να διαθέτει περισσότερη ευελιξία, αν κριθεί απαραίτητη μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσουμε ζωές Αμερικανών πολιτών ή τα συμφέροντά μας στο Ιράκ», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 June 2014 - 8:30:23 UTC