Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτη και Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες για τον ένα τόνο ηρωίνης
  • [02] Αναβάθμιση της Βρετανίας από τον Standard & Poor's
  • [03] Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και αστυνομικών στο Κάιρο
  • [04] Ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα, λέει το Κρεμλίνο
  • [05] Το Κίεβο προετοιμάζεται για διακοπή στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου
  • [06] Ελικόπτερα έριξαν ρουκέτες σε τέμενος στην πόλη Τικρίτ
  • [07] Μουντιάλ 2014: Ισπανία - Ολλανδία 1-4 (σε εξέλιξη)
  • [08] Μουντιάλ 2014: Ισπανία - Ολλανδία 1-0 στο 27'

  • [01] Τρίτη και Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες για τον ένα τόνο ηρωίνης

    Προθεσμία για να απολογηθούν Τρίτη και Τετάρτη, σε δύο ομάδες, πήραν το απόγευμα οι 11 συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε μετά από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής σε δύο αποθήκες στην Αττική, Κορωπί και Φιλοθέη, με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DΕΑ.

    Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

    Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ό,τι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνω από ένας τόνος ηρωίνης, εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες στην Αττική

    [02] Αναβάθμιση της Βρετανίας από τον Standard & Poor's

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε σήμερα σε "σταθερή" από "αρνητική" που χαρακτηριζόταν μέχρι σήμερα, την προοπτική της Βρετανίας, το αξιόχρεο της οποίας βαθμολογείται με ΑΑΑ, την καλύτερη δυνατή βαθμολογία.

    Ο οίκος εκτιμά ότι υπάρχουν λιγότερες από μία στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμιστεί η Βρετανία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, χάρη στη δημοσιονομική εξυγίανση και τη σταθερή οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

    [03] Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και αστυνομικών στο Κάιρο

    Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο Κάιρο, σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν να διαλύσουν τη διαδήλωσή τους.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ο αστυνομικός δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος ενώ συνόδευε έναν διαδηλωτή σε μια κλούβα της αστυνομίας, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Η σφαίρα που τον σκότωσε είχε βληθεί από κοντινό κτίριο, διευκρίνισε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook.

    Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε μετά την έκκληση της Συμμαχίας κατά του Πραξικοπήματος για μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, υπό το σύνθημα "Ελευθερία για την Αίγυπτο". Η Συμμαχία, επικεφαλής της οποίας είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατική" από τις αιγυπτιακές αρχές, καλεί συχνά τους οπαδούς της να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος.

    Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena μετέδωσε ότι τουλάχιστον 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη την Αίγυπτο σήμερα.

    [04] Ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα, λέει το Κρεμλίνο

    To Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας ενώ ανέκοψαν την πορεία τους οι συνοριοφύλακες, την ώρα που το Κίεβο διατυπώνει την κατηγορία ότι ρωσικά τεθωρακισμένα έχουν περάσει τα ουκρανικά σύνορα.

    'Οπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δύο τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν διαδοχικά σήμερα στο ρωσικό έδαφος, όπου τα εμπόδισαν οι συνοριοφύλακες.

    «Υπήρξε παραβίαση των συνόρων από ένοπλες μονάδες» δήλωσε, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα τεθωρακισμένα, μεταφοράς προσωπικού, είχαν «αρνηθεί να συμμορφωθούν με τις προσταγές των Ρώσων συνοριοφυλάκων».

    [05] Το Κίεβο προετοιμάζεται για διακοπή στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου

    O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ έδωσε εντολή στους υπευθύνους του τομέα Eνέργειας στη χώρα να προετοιμαστούν για τη διακοπή της προμήθειας του φυσικού αερίου από τη Δευτέρα αφού η Μόσχα και το Κίεβο απέτυχαν να επιλύσουν τις διαφορές τους για την τιμή του φυσικού αερίου, εγείροντας φόβους για ενδεχόμενα προβλήματα και στον εφοδιασμό της Ευρώπης.

    Η Μόσχα έδωσε προθεσμία έως την 16η Ιουνίου στην Ουκρανία να καταβάλει μέρος από τις οφειλές της για το φυσικό αέριο συνολικού ύψους 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Γιατσενιούκ έδωσε εντολή στη ρυθμιστική αρχή της χώρας να επανεξετάσει τους δασμούς για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου διαμέσου της Ουκρανίας. Η Ρωσία μεταφέρει περίπου το 50% των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη διαμέσου της Ουκρανίας, σύμφωνα με μια κυβερνητική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Στο μεταξύ η Ρωσία δεν έχει «πληροφορίες» για την επανάληψη ή όχι των διαπραγματεύσεων για το φυσικό αέριο με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

    «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν τη χρονική στιγμή κατά την οποία θα μπορούσαν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ούτε εάν γενικά θα συνεχιστούν» είπε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νοβόστι.

    [06] Ελικόπτερα έριξαν ρουκέτες σε τέμενος στην πόλη Τικρίτ

    Ελικόπτερα των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων έριξαν σήμερα ρουκέτες σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στην πόλη Τικρίτ, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν υπάρχουν θύματα από τα πλήγματα αυτά στο Τικρίτ.

    Παράλληλα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) ανακοίνωσε σήμερα ότι την ώρα που οι σουνίτες τζιχαντιστές «κατευθύνονται γρήγορα προς την Βαγδάτη» περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις Τικρίτ και Σαμάρα για να γλιτώσουν από τις μάχες.

    «Η κατάσταση είναι πολύ επισφαλής, οι άνθρωποι μετακινούνται. Οι περισσότεροι από αυτούς μετακινούνται τώρα για να γλιτώσουν από τις μάχες» σημείωσε η εκπρόσωπος του ΙΟΜ Κριστιάν Μπερτιόμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Γενεύη.

    [07] Μουντιάλ 2014: Ισπανία - Ολλανδία 1-4 (σε εξέλιξη)

    Ισπανία και Ολλανδία αναμετρώνται αυτή την ώρα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

    Το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄.

    [08] Μουντιάλ 2014: Ισπανία - Ολλανδία 1-0 στο 27'

    Ισπανία και Ολλανδία αναμετρώνται αυτή την ώρα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

    Το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 20:30:25 UTC