Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπαράσταση στις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ από την ΑΔΕΔΥ
  • [02] Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε καθαρίστρια, έξω από το ΥΠΟΙΚ
  • [03] Στο Μέγαρο Μαξίμου Γκ. Χαρδούβελης και Ι. Στουρνάρας
  • [04] Ο Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων Λ. Άντορ καταδικάζει τις πολιτικές λιτότητας
  • [05] Η ισπανική Δικαιοσύνη ακύρωσε τις ομαδικές απολύσεις που σχεδίαζε η Coca-Cola
  • [06] Πέθανε ο θρυλικός Ούγγρος τερματοφύλακας, Γκιούλα Γκρόσιτς

  • [01] Συμπαράσταση στις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ από την ΑΔΕΔΥ

    Συγκέντρωση συμπαράστασης για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που συνεχίζουν την κινητοποίησή τους στην οδό Καραγεώργη Σερβίας πραγματοποίησαν στις 14:00 δεκάδες στελέχη της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

    Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει, ότι «οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή τους» ενώ καλεί «όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με ψηφίσματα και με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

    [02] Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε καθαρίστρια, έξω από το ΥΠΟΙΚ

    Σε διαθεσιμότητα, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σήμερα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα προχθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια. Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    [03] Στο Μέγαρο Μαξίμου Γκ. Χαρδούβελης και Ι. Στουρνάρας

    Συνάντηση με το Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    "Να σας ευχαριστήσω που αυτά τα δυο χρόνια, με ήλιο, με βροχή είσαστε πάντα εδώ κι έτσι μπορούσαμε να στείλουμε το μήνυμα της οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό της" είπε ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

    "Σήμερα ήρθα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις διμερείς συνομιλίες στη Γερμανία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε" πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση αν βγαίνει κάτι από αυτές τις συνομιλίες για το χρέοςαπάντησε ότι "βγαίνουν αρκετά πράγματα", χωρίς να πει κάτι παραπάνω.

    [04] Ο Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων Λ. Άντορ καταδικάζει τις πολιτικές λιτότητας

    Ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις Κοινωνικές Υποθέσεις Λάσλο Άντορ κατήγγειλε σήμερα «τις ελλείψεις στον σχεδιασμό» της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, οι οποίες οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ολέθριες πολιτικές για τα κοινωνικά δικαιώματα των Ευρωπαίων. Σε αντίθεση με ορισμένους συναδέλφους του, όπως ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ο Άντορ κατήγγειλε τις πολιτικές δημοσιονομικής σταθεροποίησης που επιβλήθηκαν σε απάντηση για την κρίση χρέους κρατών σε ομιλία που εκφώνησε στο Βερολίνο, το κείμενο της οποίας δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

    Οι πολιτικές αυτές «αποδυνάμωσαν ουσιαστικά το κράτος-πρόνοιας» σημείωσε ο Άντορ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στις «ελλείψεις στον σχεδιασμό» της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ιδιαίτερα σε «μια νομισματική πολιτική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές πολιτικές η ευθύνη για τις οποίες ανήκει σε μεγάλο βαθμό στις εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης». Για να διορθωθεί αυτό, ο Άντορ προτείνει την ενίσχυση της ΟΝΕ «με έναν καλά σχεδιασμένο μηχανισμό δημοσιονομικής μεταφοράς μεταξύ των κρατών μελών που χρησιμοποιούν το ευρώ».

    Πρόκειται για «ένα από τα κύρια μηνύματά μου προς αυτούς που διαπραγματεύονται την εντολή της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής» υπογράμμισε, προτείνοντας επίσης «έναν βασικό ευρωπαϊκό μηχανισμό ασφάλισης κατά της ανεργίας».

    [05] Η ισπανική Δικαιοσύνη ακύρωσε τις ομαδικές απολύσεις που σχεδίαζε η Coca-Cola

    Η ισπανική Δικαιοσύνη ακύρωσε σήμερα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας Coca-Cola Iberian Partners (CCIP), το οποίο προέβλεπε την απόλυση 1.190 εργαζόμενων και το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων της στην Ισπανία, ζητώντας την επαναπρόσληψη των 821 εργαζόμενων που έχουν ήδη απολυθεί.

    Η ανώτατη δικαστική Αρχή της Ισπανίας «κήρυξε άκυρη την ομαδική απόλυση των 1.190 εργαζόμενων που σχεδιάζει η CCIP, εκ των οποίων οι 821 έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, και η οποία οδήγησε στο κλείσιμο των εργοστασίων της Φουενλαμπράντα (στη Μαδρίτη), της Μαγιόρκα, της Αλικάντε και των Αστουριών».

    «Εξάλλου ζητεί την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, με την καταβολή των μισθών που δεν τους έχουν δοθεί», προσθέτει η ανακοίνωση.

    Η δικαστική Αρχή υπενθυμίζει εξάλλου ότι η Coca-Cola αποφάσισε να συγχωνεύσει τα οκτώ εργοστάσιά της στην Ιβηρική Χερσόνησο σε ένα, που θα είναι αρμόδιο να βάζει τα αναψυκτικά στα μπουκάλια για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

    [06] Πέθανε ο θρυλικός Ούγγρος τερματοφύλακας, Γκιούλα Γκρόσιτς

    Την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 88 ετών, άφησε σήμερα ο θρυλικός Γκιούλα Γκρόσιτς, τερματοφύλακας της Χονβεντ και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας, η οποία ήταν σχεδόν ανίκητη στις αρχές της δεκαετίας του '50 και την αποκαλούσαν «αράντισπατ». Ο εκλιπών αντιμετώπιζε προβλήματα στον πνεύμονα, ενώ την είδηση του θανάτου του έδωσε η οικογένειά του στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Ουγγαρίας (MTI).

    Ο Γκρόσιτς θεωρήθηκε θεμέλιος λίθος της μεγάλης ομάδας της Ουγγαρίας, η οποία συνέτριψε 6-3 την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ το 1953 και έγινε η πρώτη ομάδα εκτός Βρετανίας που νίκησε εντός έδρας τα «τρία λιοντάρια». Είχε 88 συμμετοχές με την εθνική Ουγγαρίας το διάστημα 1947-1962 και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στους Αγώνες του Ελσίνκι το 1952, ενώ η ομάδα θεωρείτο μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 λόγω του αήττητου σερί της, το οποίο κρατούσε τέσσερα χρόνια. Παρ' ότι η Ουγγαρία έκανε τέσσερις διαδοχικές νίκες κι έφτασε στον τελικό, εκεί γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Δυτική Γερμανία, την οποία είχε συντρίψει στη φάση των ομίλων με 8-2. Από το 1950 έως το 1956 η λεγόμενη και «αράντσιπατ» (σ.σ. η «χρυσή» ομάδα) είχε απολογισμό 42 νίκες, επτά ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, ωστόσο από εκεί και στο β΄ μισό του 20ου αιώνα άρχισε η παρακμή της Ουγγαρίας. Στον Γκρόσιτς, του οποίου το προσωνύμιο ήταν «Μαύρος Πάνθηρας», πιστώνεται η εξέλιξη του τρόπου παιχνιδιού «τερματοφύλακας-σκούπα», βάσει του οποίου ο γκολκίπερ ενεργεί ως επιπλέον αμυντικός, όταν χρειάζεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 14:30:21 UTC