Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρή παράταση στο θέμα των διοικητικών των ΑΕΙ
  • [02] Στις 17 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα
  • [03] «Η ανάκαμψη θα συμβάλει στην ενίσχυση της προσφοράς τραπεζικής χρηματοδότησης»
  • [04] Η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 80 Tούρκων που κρατά ομήρους το ΙΚΙΛ
  • [05] Εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Ντονέτσκ
  • [06] «Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στο Ιράκ»
  • [07] «Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε μέρος των συνόρων με τη Ρωσία»
  • [08] Ξεκίνησε το Μουντιάλ

  • [01] Μικρή παράταση στο θέμα των διοικητικών των ΑΕΙ

    Μικρή παράταση, περίπου μίας εβδομάδας, στη διαδικασία επανατοποθέτησης μέρους των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποφασίστηκε να δοθεί, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα, έπειτα και από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

    Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.

    Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης.

    [02] Στις 17 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα

    Την προσεχή Τρίτη θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013, όπου κατηγορούνται τέσσερα άτομα.

    Σήμερα κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, αλλοδαπός εργάτης γης, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των μεταναστών, που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, δυο από τους επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ ο τρίτος πυροβόλησε σε ευθεία βολή. Επίσης, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών γης.

    Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπήρξε ένταση όταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγόρησε συνηγόρους πολιτικής αγωγής για εκβιασμό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιδράσουν έντονα, λέγοντας πως πρόκειται για επίθεση λάσπης.

    [03] «Η ανάκαμψη θα συμβάλει στην ενίσχυση της προσφοράς τραπεζικής χρηματοδότησης»

    Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συμβάλει στην ενίσχυση τόσο της ζήτησης όσο και, μεσοπρόθεσμα, της προσφοράς τραπεζικής χρηματοδότησης, εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεση για την νομισματική πολιτική.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε εκτενή αναφορά, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση παρέμεινε αρνητικός (Δεκέμβριος 2012: -7,9%, Απρίλιος 2014: -4,6%). Αυτό οφείλεται στο ότι οι δανειακές ανάγκες της γενικής κυβέρνησης καλύφθηκαν κατά κύριο λόγο από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, ενώ από το 2013 το χαρτοφυλάκιο ομολόγων των πιστωτικών ιδρυμάτων εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο κυρίως λόγω της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους αλλά και της επαναγοράς χρέους από την κυβέρνηση κατά το προηγούμενο έτος. Ο ετήσιος ρυθμός μείωσης των τραπεζικών πιστώσεων προς τα νοικοκυριά περιορίστηκε ελαφρά (μέσος όρος 2012: -4,2%, Ιαν.- Απρ. 2014: -3,3%), ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός για τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις ενισχύθηκε (Δεκέμβριος 2012: -3,3%, Απρίλιος 2014: -4,6% ).

    Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η υποχώρηση της αβεβαιότητας, η οποία υποβοήθησε τη σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασης των πιστωτικών ιδρυμάτων στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων, εκτιμά η ΤτΕ, πρέπει να άσκησαν θετική επίδραση στην προσφορά τραπεζικών πιστώσεων στην οικονομία, όπως εξάλλου επιβεβαιώνεται και από την Έρευνα του Ευρωσυστήματος για τις τραπεζικές χορηγήσεις.

    [04] Η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 80 Tούρκων που κρατά ομήρους το ΙΚΙΛ

    Η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 80 Tούρκων πολιτών που κρατούνται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στο βόρειο Ιράκ και έχει λάβει πληροφορίες ότι είναι καλά, δήλωσε σήμερα ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Αντάρτες του ΙΚΙΛ, μια ομάδα που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, κρατά ομήρους 80 Τούρκους, μεταξύ των οποίων μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού, διπλωμάτες και παιδιά, στη Μοσούλη.

    Σαράντα εννέα Τούρκοι, ανάμεσά τους και ο πρόξενος της χώρας, απήχθησαν από το προξενείο στη Μοσούλη χθες, ενώ 31 οδηγοί φορτηγών έπεσαν θύματα απαγωγής την Τρίτη.

    «Είναι μια πολύ ευαίσθητη διαδικασία και έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη και δυναμική φάση», δήλωσε ο Νταβούτογλου μιλώντας στους δημοσιογράφους, χωρίς όμως να δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις.

    [05] Εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Ντονέτσκ

    Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το βράδυ στο κέντρο του Ντονέτσκ, ενώ ακολούθησαν και άλλες μικρότερες που έμοιαζαν να προέρχονται από πυρά του πυροβολικού, επεσήμαναν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν λίγο μετά τις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

    Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν επικοινωνία με κάποιο εκπρόσωπο των αυτονομιστών ανταρτών του Ντονέτσκ.

    [06] «Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στο Ιράκ»

    Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατεύματα στο Ιράκ για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές αντάρτες που έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στον βορρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι εξετάζει «όλα τα ενδεχόμενα» για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση. «Στις διαβουλεύσεις μας με τους Ιρακινούς θα υπάρξουν κάποια μεσοπρόθεσμα άμεσα πράγματα που πρέπει να γίνουν από στρατιωτική άποψη»δήλωσε ο Ομπάμα.

    Στο μεταξύ και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε το ενδεχόμενο να σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ.

    Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη χώρα «ανησυχητική» η Τζεν Ψάκι σχολίασε ότι «έχει σημειωθεί μια ξεκάθαρη κατάρρευση των δομών (στο Ιράκ), είμαστε απογοητευμένοι από τις ενέργειες που έκαναν κάποια μέλη των ενόπλων δυνάμεων».

    [07] «Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε μέρος των συνόρων με τη Ρωσία»

    Το Κίεβο υποστήριξε σήμερα ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα τμήμα των συνόρων του με τη Ρωσία, μήκους 100 χιλιομέτρων, όπου οι φιλορώσοι αντάρτες αντιστέκονταν στις ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ακόμη και άρματα μάχης.

    "Οι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας χρησιμοποιήσαν (σήμερα) για πρώτη φορά άρματα τα οποία ήρθαν από τη Ρωσία" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

    Μετά την εξέλιξη αυτή ο νέος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι του ανέφεραν ότι έχουν ανακαταλάβει τα σύνορα σε μήκος 100 χιλιομέτρων, συνέχισε η ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    Η επιχείρηση αυτή των ουκρανικών δυνάμεων αποτελεί μέρος του "ειρηνευτικού σχεδίου" για το οποίο ο Ποροσένκο μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, ο Ποροσένκο διαμαρτυρήθηκε στον Πούτιν επειδή επέτρεψε να περάσουν άρματα στη χώρα του.

    [08] Ξεκίνησε το Μουντιάλ

    Η στιγμή που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι έφτασε. Αυτή την ώρα η Βραζιλία υποδέχεται στο Σάο Πάολο, την Κροατία στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου. Από σήμερα και για τον επόμενο μήνα, στη «χώρα του καφέ και της σάμπα», 32 εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το κορυφαίο τρόπαιο στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, με φαβορί για την κατάκτηση, κατά κύριο λόγο τη Βραζιλία και την Αργεντινή, και δευτερευόντως, τη Γερμανία και την Ισπανία. Σημαντικές ελπίδες διάκρισης διαθέτουν η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία, ενώ η έκπληξη μπορεί να έρθει από το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ουρουγουάη και τη Χιλή.

    Η εθνική Ελλάδας, συνεπής στα μεγάλα ραντεβού της τελευταίας δεκαετίας, συμμετέχει στον Γ` όμιλο με αντιπάλους τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Αρχικός στόχος είναι η πρόκριση στους «16» και στη συνέχεια, το καλύτερο δυνατό. Η δομή της διοργάνωσης και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, υπόσχονται αμφίρροπες αναμετρήσεις και αμείωτο ενδιαφέρον στην πλειονότητα των αγώνων, αν και το σύγχρονο ποδόσφαιρο, βασίζεται στην ταχυδύναμη, την αμυντική λειτουργία και την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα, λιγότερο αμιγώς ποδοσφαιρικό θέαμα.

    Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης «απάντησε» η αστυνομία του Σάο Πάουλο στην προσπάθεια μερικών δεκάδων Βραζιλιάνων να διαδηλώσουν

    Λίγες ώρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Σάο Πάολο κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2014 - 20:30:25 UTC